SYÖ TAAS! -viikoilla yli 50 ravintolaa Helsingissä

Tuttujen kympin tarjousten lisäksi mukaan mahtuu mm. 8 euron nuudeliannos ja 20 euron laatupihvejä.

Kuva: Latitude 25

Ravintolat ovat nyt auki ja SYÖ TAAS! -viikot täällä 5.–18.6. Katso tästä kooste siitä, mitä kampanjassa on tarjolla Helsingissä:

Ikävä sushia?

SYÖ TAAS! -viikoilla sushia tarjoavat Latitude 25, Haiku, Day&Nite Sushi Bar sekä Haru-sushiravintolat. Virallisten ohjeiden mukaan buffettia ei saa tarjota, mutta tämän puutteen korjaavat runsaat ja edulliset setit (kympillä saat jopa 16 palaa!). Sushihimon voi tyydyttää myös havaijilaisella pokebowlilla, joita tarjoavat Harun ja Latitude 25:n lisäksi Cafe Talo ja Hey Poke.

Pizzaa ja burgereita!

Yksi asia on varmaa: jos ravintolan listalla on burgeri, se on ravintolan myydyin annos. Siksi SYÖ TAAS! -viikoillakin saadaan nauttia tästä ikisuosikista erilaisilla variaatioilla. Manalassa keskitytään klassisiin täytteisiin, kun taas Loosisterin burgereissa maistuu sinihomejuusto tai punajuuri. Kaartin burgereiden väliin nyhdetään possua tai kauraa ja Ravintolalaiva Vernan burgerissa on puolestaan kikherne-kesäkurpitsapihvi. Woolshedin legendaariset burgerit tehdään australialaiseen tapaan. Lucky Bastardin burgereihin kuuluvat syntisen hyvät rapeat ranskalaiset. Naughty Brgr tarjoaa nimikkoburgerinsa lisäksi kokeilunhaluisille sopivan Cuban Fritan sekä Beyond-pihvillä varustetun vegaaniburgerin.

Toinen SYÖ!-ikisuosikki on pizza. Niskan peltileivät tehdään itsetehdyistä tai lähellä tuotetuista raaka-aineista ahvenanmaalaiseen tapaan. Solvikin PAN on ihanan paksupohjainen pannupizza kolmella täytteellä. Signor Smith tarjoaa kaikki pizzansa kampanjan ajan 12 eurolla. Vapianosta saat pizzan lisäksi tietysti itsetehdyt pastat ja salaatit.

Kuva: Hausman

Keittiöitä ympäri maailman

SYÖ TAAS! -viikoilla on mukana upeita ruokakulttuureita eri mantereilta. Latinalaisen amerikan makuja pääsee maistamaan Mayasta, jossa tortitzat kanalla, härällä, jättikatkaravuilla tai fetajuustolla maksavat kampanjan ajan kympin.

Makumatka jatkuu toiselle puolelle palloa East Marketin korealaisen kanan, japanilaisen lohi-teriyakin ja indonesialaisen munakoison äärelle. Ônamin maut lainataan Vietnamista, kun taas herkullista Thai-ruokaa tarjoavat Thai Orchid, Ryan Thai ja The Other One Thai Kitchen. Kiinalaiset herkut puolestaan Biang! sekä Ruyi. Nepalilaisen ruoan ystäviä palvelevat Nanglo, Sunkosi, Aangan ja ravintola Rara.

Aasiasta kohti Itä-Eurooppaa matkatessa päästään nauttimaan Georgian antimista, joita SYÖ TAAS! -viikoille tuo Grand Georgia. Eurooppalaisista keittiöistä kannattaa maistaa etenkin Hausmanin saksalainen Wienerschnitzel.

Today’s-ravintolan tarjouksiin kuuluu Lähi-idän maissa rakastettu Shawarma. Lähi-idän ruokakulttuurista lainaa myös Fafa’s, jonka kampanjatarjouksiin kuuluu pitaleipien lisäksi ranskalaiset ja talon limonadi. Döner Harjun annoksiin on otettu oppia ravintolan omilla sanoilla sanottuna “Istanbulista, Berliinistä, Tel Avivista ja Itä-Helsingistä”.

...Jotain ihan muuta?

Lihanhimoon toimii ravintola Pennyn upea Iberico Secreto -annos. Jos olet valmis sijoittamaan makuelämykseesi vähän tavallista enemmän, saat kahdella kympillä Kallion Sävelestä härän entrecôte-pihvin ja Kantsun Sävelestä grillipihvin. Kahdella kympillä maistat myös ravintola LUMI:n mehevää grillattua maminhaa.

Perisuomalainen villi kortti on uniikki perinneravintola Konstan Möljä, joka tarjoaa kampanjassa karjalanpaistia ja paistettuja muikkuja.

Päivän päätteeksi voit napata makean (tai miksei suolaisenkin) vohvelin Happy Wafflesta.

Katso koko SYÖ!-viikkojen lista Helsingissä tästä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi