Täältä löytyvät Suomen parhaat pihvit - oletko jo testannut?

City selvitti, minne kannattaa suunnata mehevien pihvien perässä.

Kunnon pihvi silloin tällöin maistuu aina, mutta tuhannen taalan kysymys kuuluukin, mistä löytyvät ne kaikkein mehukkaimmat yksilöt?

Poimimme listalle joukon ravintoloita, joiden pihvit keräävät asiakkailta kehuja kerta toisensa jälkeen.

8 x Helsingin parhaat pihvimestat

Goodwin Steak House

Aito amerikkalainen pihviravintola Goodwin Steak House on ravintola sinulle, joka rakastat lihaa. Ravintola käyttää annosten valmistuksessa vain parhaita raaka-aineita, jotka valmistetaan herkullisiksi espanjalaisessa Josper-puuhiiliuunissa.

Ruokalistan erikoisuuksia ovat erilaiset marmoroidut naudanlihat, joiden joukosta löytyy niin rib-eye-, chateaubriand- ja t-bone-pihvejä. Tripadvisorissa pihvien lisäksi ravintola saa kehuja hyvistä viiniparituksistaan sekä erinomaisesta asiakaspalvelusta.
 

Woolshed Helsinki

Helsingin sydämessä sijaitseva gastropub Woolshed on takuuvarma valinta kaikille pihvien ystäville. Ravintolan ruokalistalta löydät niin amerikkalaisia klassikkopihvejä, ribsejä kuin lampaankaretta.

Ylistävissä arvosteluissa asiakkaat kehuvat maukkaiden pihvien lisäksi etenkin ravintolan rentoa tunnelmaa ja laajaa juomavalikoimaa.

“Isot annokset, maukkaat ruoat, hyvä tunnelma sekä ihana henkilökunta”, eräässä TableOnlinen arvostelussa ylistetään.

Stefan’s Steakhouse

Lokakuussa uusissa tiloissa Ludviginkadulla avaava Stefan’s Steakhouse on pihviravintoloiden klassikko, joka tarjoilee kookkaita ja maistuvia pihviannoksia kaikille hyvien liharuokien ystäville.

Stefan's Steakhouse keskittyy laatupihveihin.
Stefan's Steakhouse keskittyy laatupihveihin. Kuva: Stefan's Steakhouse

Amerikan Top Chef -kilpailun finalistin Stefan Richterin nimeä kantavan ravintolan ruokalistalta löytyy niin Australian Clare Valleyn alueelta tulevia Black Angus – pihvejä kuin ravintolan näyttävissä dry aging -kaapeissa raakakypsytettyjä lihoja.

“Ei ole väliä mitä ruokalistalta tilaat, se on taatusti aina hyvää”, Tripadvisorissa hehkutetaan.
 

Caverna

Yliopistonkadulla sijaitseva luolaravintola Caverna on yksi niistä ravintoloista, joiden annokset yllättävät sinut täysin. Ravintolan erikoisuuksia ovat aidot brasilialaiset churrasco-lihavartaat, joita ympäri ravintolaa pyörivät tarjoilijat vuolevat lautasellesi toiveidesi mukaan.

Monipuoliset liha- ja lisukevaihtoehdot, nopea ja ystävällinen palvelu sekä runsaat annokset ovat tämän ravintolan valttikortteja.

Manhattan Steak House Esplanadi

Suomessa jo vuodesta 1986 toimineet legendaariset Manhattan-ravintolat tunnetaan herkullisista pihveistään, edullisista hinnoistaan sekä nopeasta ja ystävällisestä palvelusta. Omien reseptien mukaan tehdyt kastikkeet antavat maukkaille annoksille viimeisen silauksen!

“Ruoka oli koko porukan mielestä todella hyvää! Kokille 10+ pihvin ja vihannesten valmistamisesta. Pihvi meni omaan top viiteen”, TableOnlinen arvostelussa hehkutetaan.

Gastrogrill Mure

Ullanlinnassa sijaitsevan Gastrogrill Muren valttikortteja ovat tuoreet, lähialueilta ravintolaan saapuvat lihat, joista valmistetaan uskomattomalla taidolla maukkaita annoksia. Tässä ravintolassa lihaan ja sen tuottajiin suhtaudutaan kunnioittavasti.

Käsityö on Gastrogrillin toiminnan ydin.
Käsityö on Gastrogrillin toiminnan ydin. Kuva: Gastrogrill Mure

Gastrogrill Muren annoksissa ruokanautinnon kruunaavat sesongin kasvikset sekä herkulliset kastikkeet.

“Tässä ravintolassa kaikki oli täydellistä! Sijainti, työntekijät ja se kaikkein tärkein, eli ruoka oli 10/10”, Tripadvisorissa ylistetään.
 

Linnankellari

Hotelli Katajanokan kellarissa sijaitsevan ravintola Linnankellarin erikoisuus on puuhiiligrilli, joka antaa ruokiin aivan ainutlaatuista makua. Hiiligrillissä asiakkaiden lautasille paistetaan niin poron kieltä kuin härän sisäfileepihviäkin.

Vaikka Linnankellari ei olekaan varsinaisesti profiloitunut pihviravintolaksi, on se silti omaa luokkaansa kun puhutaan kaupungin parhaista pihvipaikoista.

Parrilla Espanola

Helsingin vanhinta espanjalaista ravintolaa, Parilla Espanolaa, ei voi jättää ulkopuolelle, kun puhutaan herkullisista pihveistä. Ravintolan sydän ovat grillatut ja hiillostetut ruoat, kuten solomillo-pihvit. Pitkän historian omaavan ravintolan tunnelma on omiaan mehukkaiden pihvien nauttimiseen.
 

3 x Tampereen parhaat pihvit

Ravinteli Huber

Ravinteli Huber on omien sanojensa mukaisesti ravintola lihansyöjälle ja hänen kavereilleen. On olemassa kolme syytä, minkä takia Huberia ylistetään Tampereen, ja kenties koko Suomen parhaimpana pihvipaikkana. Yksi syy löytyy raaka-aineiden laadusta: ravintola tarjoaa asiakkailleen kotimaisia, meheväksi marmoroituneita lypsylehmän lihoja. Kun lihat on valittu, ne kypsytetään ravintolan omassa dry aged -kaapissa ennen puuhiiligrilliin päätymistä.

Huber on ravintola lihansyöjille ja hänen kavereilleen.
Huber on ravintola lihansyöjille ja hänen kavereilleen. Kuva: Ravinteli Huber

Henriks

Vuodesta 1986 toiminut klassikkoravintola Henriks tarjoaa itse tehtyä ruokaa sesongin parhaista raaka-ainesta. Yksi maukas vaihtoehto ravintolan ruokalistalta onkin “sesongin liha”, joka pitää saatavuuden mukaan sisällään joko lihaa, riistaa tai siipikarjaa. Takuulla tuoretta ja sesongin mukaista herkkua siis!

Eikä kannata unohtaa myöskään Henriksin klassikkoannosta, punaviinikastikkeella viimeisteltyä naudan sisäfileepihviä.

Tampella

“Erinomainen ruoka, huippuhyvä palvelu!”

Muun muassa näillä ylistyssanoilla kehutaan Tammerkosken rannassa, vanhan pellavakutomon tiloissa toimivaa Tampellaa. Maukkaasta ruoasta tunnettu Tampella on erinomainen kohde myös silloin, kun mielesi tekee kunnon pihviä; valinnanvaraa riittää niin pippuripihvistä kokonaisena kypsennettyyn naudan sisäfilepihviin.

3 x Turun herkullisimmat lihat

Brahen Kellari

Turun vanhimpaan kellariravintolaan, Brahen kellariin, kannattaa ehdottomasti lähteä myös pihvien perässä. Tripadvisorissa Brahen Kellarin pihvit keräävät kehuja etenkin erinomaisella paistollaan, joten jos etsit täydelistä medium-pihviä, se voi hyvinkin löytyä täältä.

Brahen Kellari on toiminut jo vuodesta 1967 lähtien.
Brahen Kellari on toiminut jo vuodesta 1967 lähtien. Kuva: Brahen Kellari

Pihvinystävien takuuvarma klassikko on talon mehevä pippuripihvi, jonka saa valinnan mukaan joko 120 gramman tai 180 gramman kokoisena. Kun tämän herkun kylkeen lisätään vielä kermaperunat, ei voi mennä pahasti pieleen.

Pippurimylly

Pippurimylly on turkulainen klassikko, joka on tarjoillut herkullisia pihvejään asiakkaille jo vuosikymmenten ajan. Tässä ravintolassa nautitaan laadukkaista raaka-aineista valmistettuja konstailemattomia annoksia, jotka sopivat Pippurimyllyn perinteikkääseen olemukseen kuin nenä päähän.

Tässä ravintolassa ehdoton valinta on talon oma nimikkoruoka, eli kermakastikkeen kera tarjoiltu tulinen pippuripihvi.
 

Woolshed Turku

Hyvään ruokaan ja huokeaan hintaan keskittynyt Woolshed tarjoilee mehukkaita australialaisia pihvejään myös Turussa. Reilujen pihviannosten kyljessä maistuu hanaolut, joita löytää tästä ravintolasta peräti 17 erilaista.

“Pihvi oli täydellinen medium, ja ruoka muutenkin hyvää”, eräs TableOnline-käyttäjä kehuu.

+ 3 x kokemisen arvoista helmeä

Rafael's Steakhouse & Bar, Porvoo

"Porvoon paras ravintola! Ruoka oli täydellistä, hinta-laatusuhde hyvä, tarjoilijat ystävällisiä ja ammattitaitoisia. Mahtava paikka", Tripadvisorissa hehkutetaan Rafael's Steakhousea.

Pippuripihvi on Rafael's Steakhousen myydyin annos.
Pippuripihvi on Rafael's Steakhousen myydyin annos. Kuva: Rafael's Steakhouse

Vuodesta 2009 Porvoon keskustassa toiminut perheravintola tarjoilee huolella valmistettuja laatupihvejä, jotka saavat aivan erityistä makua talon erikoismaustevoista ja erilaisista öljyistä, joita sivellään pihveihin paiston aikana.
 

Pihvipirtti, Levi

Lapin parhaat pihvit löytyvät monen mukaan kodikkaasta, Levillä sijaitsevasta Pihvipirtistä. Ennen varsinaisen pääruoan kimppuun pääsemistä tässä ravintolassa nautitaan runsaan kalapöydän antimista, jonka jälkeen asiakas pääsee nauttimaan itse kokoamastaan pihviannoksesta. Valinnanvaraa löytyy niin lihoista, pihvien koosta, kastikkeista ja lisukkeista.
 

Grilli Toro, Espoo

Jos nälkä on kova ja pihviä olisi saatava, kannatta suunnata Espooseen. Legendaarisen, vuodesta 1970 saakka asiakkaita palvelleen Grilli Toron ruokalistalta löydät erilaisia grillipihvejä enemmän kuin tarpeeksi. Myös Harri Syrjänen mainitsi Grilli Toron yhdeksi suosikkiravintolakseen.

Lue lisää: Tv-kokki Harri Syrjänen valitsi ravintolasuosikkinsa - tätä espoolaisgrilliä et uskonut listalla näkeväsi!.

2 kommenttia

Krbv66

16.9.2021 07:17

Manhattan Steak House Esplanadi

Paljon on ongelmia taloudessa. Ollut oikeudessakin verojuttujeb vuoksi. En halua tukea harmaata taloutta. Mutta kun table online niin onko se niin tärkeää..viroonhan nämä table onlinen jäljet johtaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 01:13

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi