Tampereelle avaa Pohjoismaiden ensimmäinen VR-leffateatteri

20-paikkaisessa teatterissa penkit pyörivät ja katsojat saavat omat lasit ja kuulokkeet.

Virtual Reality eli VR on tulossa. Tampereelle, keskustan historialliselle Finlaysonin alueelle aukeaa Pohjoismaiden ensimmäinen Virtual Reality Cinema eli 20-paikkainen elokuvateatteri, joka tarjoaa kävijöilleen virtuaalisen leffakokemuksen.

Katsojat istuvat 360 astetta kääntyvillä tuoleilla ja saavat päähänsä VR-lasit ja kuulokkeet.

“VR Cinemassa katsojat pääsevät sukeltamaan elokuvan sisään, sillä VR-lasien avulla voit nähdä elokuvan joka puolella ympärilläsi. Kokemus on todella vaikuttava”, kertoo Tuukka Tuovinen, toinen Suomen VR Cineman yrittäjistä.

VR Cineman tarjonta koostuu lyhytelokuvista, joiden yhteiskesto on noin puoli tuntia. Mukana on eri kategorioista koottuja teemanäytöksiä, kuten Best of VR, sci-fi, dokumentit ja niin edelleen. Leffat ovat varta vasten VR-laseille räätälöityjä ja niissä pyritään hyödyntämään ilmaisutavan mahdollisuuksia monipuolisesti. VR:n tulemisessa katsomiseen tarkoitetun tekniikan yleistyminen tarvitsee rinnalleen myös laadukasta tuotantoa. VR Cineman sisällöistä suurin osa on eurooppalaista, mutta mukana on myös amerikkalaisia ja aasialaisia VR-elokuvia.

VR Cinema avaa ovensa 5. kesäkuuta Finlaysonin. Näytöksiä järjestetään tunnin kestävinä yksityistilaisuuksina 5–20 henkilölle. Tarjolla on myös avoimia näytöksiä, joihin voi ostaa lippuja 12,50 euron hintaan.

1 kommentti

vrfi!

29.5.2017 15:44

Mahtavaa! Vihdoinkin paikka, jossa voi katsoa VR leffoja ilman että tarvitsee ostaa laitteita itselleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi