Tässä on Suomen himotuin kesädrinkki - myydään jopa 3 miljoonaa lasillista vuodessa: “Suosiolle ei näy loppua”

Aperol Spritz on yksi tämän kesän ehdottomasti suosituimmista terassijuomista.

Muutama vuosi sitten maailman cocktailpääkaupungeista Suomeen rantautunut matala-alkoholisten cocktailien trendi on vahvistanut jo ennestään trendikkään Aperol Spritzin suosiota. Tätä näyttävää oranssia juomaa nautitaan tänäkin vuonna terasseilla ympäri Suomen.

Baarimestari ja Aperolin brändilähettiläs Andrei Cioancan mukaan Aperol Spritz liitetään meillä vahvasti kesään ja aurinkoon; tämän drinkin sesonki alkaa vapun tienoilla ja kestää aina pitkälle syksyyn.

"Tällä hetkellä meillä myydään ravintoloissa noin kolme miljoonaa Aperol Spritziä vuodessa, eikä suosiolle näy loppua. Ihmiset ovat innostuneet tekemään drinkkiä myös kotona ja mökillä, sillä se on helppo valmistaa, eikä vaadi erikoisia raaka-aineita", Cioanca kertoo.

Vähemmän alkoholia, enemmän makua

Aperol Spritzin suosio ei ole sattumaa, vaan selittyy useammallakin seikalla.

“Matala-alkoholisten cocktailien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti Suomessa parin vuoden aikana. Ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota hyvinvointiinsa ja tämä heijastuu myös etenkin juomavalintoihin. Alkoholittomien juomien lisäksi suositaan matala-alkoholisia vaihtoehtoja drinkkien lisäksi esimerkiksi oluissa”, Cionca kertoo.

Trendi on Cioncan mukaan näkynyt vahvasti muun muassa New Yorkissa, joka kuuluu baarimaailman suunnannäyttäjiin. Kuluttajakäyttäytymisessä tapahtuneen muutoksen myötä baarimestarit ympäri maailmaa ovat kehittäneet erilaisia juomasekoituksia, jotka vastaavat tähän tarpeeseen.

"Kysynnän kasvaessa baarimestarit ovat alkaneet kehittää juomia, joissa on vähemmän alkoholia, mutta edelleen runsaasti makua. Tämä on nostanut Aperolin kaltaisten katkeroiden lisäksi esille myös vermutit, sherryt ja liköörit.”

Matala-alkoholiset drinkkien suosiota on lisännyt niiden monikäyttöisyys. Ne sopivat niin terassille, brunssille kuin after work -hetkeenkin.

TSEKKAA KESÄN PARHAAT TERASSIT CITYN TERASSIOPPAASTA TÄÄLTÄ.

“Aperol Spritz toimii hyvin myös erilaisten naposteltavien kanssa, sillä juoma kestää suolaisia ja mausteisia makujakin”, Cioanca vinkkaa.

Suositulla juomalla mielenkiintoinen historia

Aperol Spritzin syntyhistoria sijoittuu Venetsian alueelle, joka oli jo 1950-luvulla saksalaisten matkailijoiden suosiossa. Vaikka hurmaava seutu miellyttikin matkailijoita, paikallinen valkoviini oli saksalaisten makuun turhan vahvaa ja intensiivisen makuista, joten he päättivät paikata tilannetta kaatamalla lasiin hieman soodaa. Loppu on historiaa.

“Tarina ei kerro, kuka sai loistoidean yhdistää valkoviini spritzeriin paikallisten suosikkijuomaa Aperolia. Tai kuka kehitti reseptistä sen nykyisen version ja keksi vaihtaa valkoviiniin tilalle Proseccon, joka kupliensa ansiosta nosti juoman uudelle tasolle."

Se on kuitenkin tiedossa, että juomasta tuli pian hyvin suosittu ja nyt sitä nautitaan ympäri maailmaa.

2 kommenttia

Austi1n

8.6.2021 12:10

Kyllä todellakin se kulli kiinnostaa. Ja on kiihottava. Ja tottakai peniksen koolla on väliä. Naisetkin ovat eri kokoisia. Miksi edes alkaa yhdyntään, joka ei fyysisesti tyydytä? Minulle yhdyntä on fyysisten tarpeiden tyydyttämistä ja peniksen pitää osua ihan pohjaan asti, jossa on ne nautinnollisimmat pisteet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 01:25

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi