Teurastamolla grillataan viikonloppuna – Herkkumarkkinoilla ruokaa, musaa ja Suomen pisin grillimakkara

Lauantaina Teurastamo muuntautuu jättimäisten pihajuhlien näyttämöksi, jossa pääsee saunomaan, grillaamaan ja kokeilemaan puutarhanhoitoa.

Teurastamolla grillataan lauantaina.
Teurastamolla grillataan lauantaina. Kuva: Teurastamo

Teurastamon Herkkumarkkinoiden teemana on tällä kertaa Grill & Garden. Grilliherkkujen lisäksi tarjolla on monenlaista street foodia, makkaroita, lettuja ja kakkuja. Kellohalli muuttuu tapahtuman ajaksi pop up -kauppahalliksi, josta löytyy monenlaista herkkua myös kotiinviemisiksi. Kesämusasta huolehtii dj.

Kaikille avoimen tapahtuman keskiössä on yhteisöllinen grillialue, jossa voi grillata niin omia eväitä kuin Teurastamolta ostettuja valmiita grilliherkkuja. Käytännön vinkkejä grillaamiseen antaa kansainvälisissä BBQ-kilpailuissa menestynyt maajoukkuekokki Juhani Hiltunen-Brandt.

Grillikarkeloissa vietetään samalla Harjun Makkaratehtaan 5-vuotisjuhlia. Herkkumarkkinoiden yhteydessä tavoitellaan myös uutta Suomen ennätystä 140-metrisellä jättimakkaralla. Grillaamisen ohessa pääsee löylyttelemään Alvarin Saunaan.

Puutarhanhoitoon perehdytään luomupuutarhuri Kaisa Viitamäen johdolla, jonka viherprojekti Salainen Puutarha lanseerataan tapahtumapäivänä. Viitamäen tavoitteena on syötävien kasvien viljelyn lisääminen Teurastamon alueella. Alueelle on tulossa muun muassa 60 viljelylaatikkoa, joiden parissa puuhaillaan kesäkeskiviikkoisin järjestettävillä kitkemisklubeilla.

Teurastamon Herkkumarkkinat Grill & Garden 9. kesäkuuta, Teurastamo.
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi