Tikkurilaan laajentanut Mike’s Diner on enemmän kuin pelkkä burgerimesta - "Nakki-Mikko" haluaa jäädä ihmisten mieliin: “Luovuutta on käytetty”

Myyrmäessä sijaitseva Mike’s Diner on legenda. Nyt hehkutetun ravintolan herkkuja pääsee nauttimaan myös Tikkurilassa.

Mike's Dinerin Fat Boy -burgeri on tuhtia tavaraa.
Mike's Dinerin Fat Boy -burgeri on tuhtia tavaraa. Kuva: Mike's Diner
  • Mikä: Hampurilaisravintola
  • Missä: Myyrmäessä ja Tikkurilassa
  • Mitä: Burgereita ja grilliannoksia

Kun puhutaan pääkaupunkiseudun parhaimmista grilleistä tai hampurilaisista, yhtä nimeä ei voi jättää mainitsematta. Paikka on tietenkin Mike’s Diner - Myyrmäen aseman helmi, joka on enemmän kuin pelkkä ravintola. Se on elämys, jossa pääosassa eivät ole ainoastaan asiakkaat ja hyvät burgerit, vaan koko kaupunginosa ja sen hyvinvointi.

“Jutun juju on siinä, että tätä ei tehdä pelkästään asiakkaille, vaan mietitään laatikon ulkopuolelle - katsotaan koko kokonaisuutta. Jos laatikon ulkopuolella menee paremmin, se on miellyttävämpi paikka kaikille”, omistaja Mikko "Nakki-Mikko" Sorjolahti toteaa ja viittaa Myyrmäen aseman takavuosien kasvojenkohotukseen.

LUE LISÄÄ MIKE’S DINERIN HISTORIASTA: Nakki-Mikko ja Myyrmäki uudistuivat yhdessä

Myyrmäen Mike’s Diner on vakiinnuttanut paikkansa vantaalaisten sydämissä, ja nyt oli laajentumisen paikka. Uusi toimipiste avasi ovensa maaliskuun alussa Tikkurilaan juuri koronasulun kynnyksellä.

Mike's Dinerissa syöminen on kokonaisvaltainen elämys.
Mike's Dinerissa syöminen on kokonaisvaltainen elämys. Kuva: Mike's Diner

Unikkotiellä sijaitseva uutuus tarjoaa Myyrmäen pisteestä tuttuja tuotteita, Sorjolahden sanoin burgereita suurella sydämellä.

Tarvetta on ollut - ja kysyntää on

Vaikka uuden ravintolan avaaminen koronakevään kynnyksellä ei ole se helpoin tie, ensimmäiset viikot ovat Sorjolahden mukaan selvästi osoittaneet, että tarvetta Mike’s Dinerin kaltaiselle paikalle on ollut. Ja kysyntää on.

“Saimme olla viikon ajan auki normaalisti ennen sulkua, ja silloin asiakkaita riitti ruuhkaksi asti. Saimme erittäin lämpimän vastaanoton”, Sorjolahti kertoo uuden ravintolan ensimmäisistä viikoista.

Vaikka ravintola joutuikin laittamaan pian avaamisensa jälkeen asiakaspaikat kiinni, tahti ravintolan keittiössä ei ole hiipunut. Yhä useampi ruoka-annos lähtee asiakkaiden koteihin noin vuosi sitten pystyyn laitetulla burgeritaxilla "Hambulanssilla", joka kuljettaa Mike’s Dinerin tuotteita kymmenen kilometrin säteellä.

"Hambulanssit" kuljettavat Mike's Dinerin ruokia kymmenen kilometrin säteellä.
"Hambulanssit" kuljettavat Mike's Dinerin ruokia kymmenen kilometrin säteellä. Kuva: Mike's Diner

“Myynti perustuu tällä hetkellä kotiinkuljetukseen. Jonkin verran haetaan mukaan, mutta kuljetukseen menee noin 70 prosenttia tilauksista.”

Klassikkotuotteiden rinnalle suosituimmaksi tuotteeksi on Sorjolahden mukaan noussut Easy Cheasy - kahdella naudanlihapihvillä ja cheddarjuustolla täytetty tuhti burgeri. (Jos sinulle tuli nälkä pelkästä ajatuksesta, et ole ainut.)

“Luovuutta on käytetty”

Mike’s Dinerin paikoille voi siis sanoa riittävän kysyntää, mutta mihin ravintoloiden suosio oikein perustuu? Sorjolahdella on tähän kysymykseen yksiselitteinen vastaus.

“Työntekoon. Paljon on tehty virheitä, mutta paljon on myös opittu. Kun luottaa siihen mitä tekee ja seisoo omien sanojensa takana, kyllä asiat aina menevät eteenpäin.”

Ravintola on tehnyt paljon töitä paitsi ruokatuotteiden, myös sen eteen, että ravintola jää ihmisten mieliin. Erilaiset tempaukset ovatkin yksi Mike’s Dinerin tavaramerkeistä.

“Luovuutta on käytetty. Esimerkiksi joitain vuosia sitten soitettiin harmonilla Suvivirttä lehmille."

Mikko "Nakki-Mikko" Sorjolahdelle asiakkaiden kanssa jutustelu on tärkeä osa ravintolan pyörittämistä.
Mikko "Nakki-Mikko" Sorjolahdelle asiakkaiden kanssa jutustelu on tärkeä osa ravintolan pyörittämistä. Kuva: Mike's Diner

“Perinteisesti olemme muistaneet keväällä myös niitä nuoria, jotka eivät saa stipendejä, sillä jokaista meitä tarvitaan”, Sorjolahti kertoo esimerkkejä ravintolan tempauksista.

Mike’s Dinerin tyyliin olisivatkin sopineet mahtipohtiset avajaiset, mutta tänä vuonna niitä jouduttiin viettämään Tikkurilassa melko maltillisesti rajoitusten sallimissa rajoissa. Omistajalla onkin suunnitteilla avajaistapahtuma, jossa ohjelmaa voitaisiin esittää ohikulkeville ihmisille.

Ei kuitenkaan unohdeta sitä kaikkein tärkeintä; ruokaa. Viime vuonna ravintolassa otettiin käyttöön oma pihvi ja annoksia kehitetään jatkuvasti niin, että asiakkaille olisi tarjolla aina parasta. Uusimpien trendien ja villitysten perässä ei kuitenkaan juosta.

Ravintola ei juokse uusimpien trendien perässä, vaan tekee asiat omalla tavallaan.
Ravintola ei juokse uusimpien trendien perässä, vaan tekee asiat omalla tavallaan. Kuva: Mike's Diner

“Emme välttämättä noudata yleistä linjaa, vaan tuotteet tehdään omalla tyylillä. Mulla on normaalin ihmisen suu, ja muutkin haluavat suuhunsa näitä normaaleja asioita", Sorjolahti toteaa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa uusi paikka Helsinkiin

Mike’s Dinerin laajeneminen ei jää ainoastaan Vantaalle, sillä suunnitteilla on avata ravintola ensi vuonna myös Helsinkiin. Vaikka uusi ravintola onkin suunnitteilla, mitään maailmanvalloitusta ei ole omistajan mukaan luvassa.

“Tietysti suunnitelmat elää, mutta lähtökohtana se, että haluaisin itse olla asiakkaiden kanssa tekemisissä”, Sorjolahti toteaa.

Lähempi tulevaisuuden haave liittyy siihen, että koronatilanne helpottuisi ja ravintolat saataisiin taas pyörimään normaaliin tapaan. Sitä ennen tarvitaan tsemppiä ja jaksamista aivan kaikilta.

“Pidetään yhdessä paikat pystyssä ja tuetaan paikallisia yrittäjiä."

 

Mike's Dinerin toimipisteet ovat avoinna nouto ja kuljetustilauksille päivittäin klo 10-22.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi