- Mikä: Japanilainen ravintola
- Missä: Kluuvikatu 2, Helsinki
- Milloin: Ovet auki 10.5.
“Haluamme olla yksi parhaista japanilaisista ravintoloista Euroopassa - tulevaisuudessa kenties koko maailmassa.”
Näin kovat lupaukset heitti ilmoille huippukokki Tomi Björck uuden ravintolansa Sanchomen pressitilaisuudessa. Toukokuun 10. päivä ovensa Hotel Kämpin katutasoon avaava ravintola houkuttelee asiakkaita puhtaalla, aidon hienostuneella japanilaisella ruoalla.
“Halusin tuoda Japanin Helsinkiin, ja se on tämän ravintolan idea. Japanilaisia ravintoloita on miljoonia, mutta meidän käsityksemme on, että teemme monia asioita erittäin hyvin", Björck valaisee Sanchomen liikeideaa.
Pelkästään tiimin kasaamiseen Björck kertoo menneen kaksi vuotta, ja esimerkiksi ravintolan sushimestarit ovat suoraan Osakasta ja Tokiosta. Myös ajattelutyö, suunnittelu ja raaka-aineiden hankinta ovat vaatineet tekijöiltään paljon.
Vaikka työtä on ollut ja tulee olemaan, sitä ei ole tarvinnut tehdä yksin.
“Päätin viime vuonna, että haluan hoitaa uudet ravintolaprojektini niin, että omistajia on paljon. Kaikilla on vastuuta, mutta kaikki tuovat mukaan myös omia näkemyksiään. Sanchome ei siis ole vain minun ravintola, vain kaikkien meidän työntekijöiden ja omistajien yhteinen”, Björck muistuttaa.
Björckin lisäksi Sanchomen omistajiin kuuluu pääkeittiömestari Serko Rantanen, ravintolajohtaja Ronny Malmberg, keittiömestari Simo Harrivaara, ravintolapäällikkö Tuula Juutilainen, pääbaarimestari Jere Vihervaara ja talousjohtaja Minka Björck.
Oma sake ensimmäisenä Suomessa
Sanchomen kruununjalokivi on Roku Omakase, josta pääsee nauttimaan vain kuusi henkilöä illan aikana. Intiimi, kolmesta neljään tuntiin kestävä omakase-elämys pitää sisällään 24 maailman parhaista raaka-aineista valmistettua annosta.
“Kyseessä on yksityinen ravintola ravintolan sisällä, ja tarjolla on kaikki parhaat raaka-aineet aina merisiilin mädistä eteenpäin”, Björck kertoo.
Sanchomen puolella tarjolla on puolestaan erilaisia käsityön taidonnäytteitä niin laajan carte-listan kuin kahden erilaisen maistelmenun muodossa. Sushien ja sashimien lisäksi pääset herkuttelemaan japanilaisen keittiön parhailla paloilla, kuten tempura-, robata- ja otsumami-annoksilla.
Erinomaisen ruoan kyljessä ei tietenkään nautita mitä tahansa juomaa, vaan talon omaa sakea. Oma premium-sake on Ronny Malmbergin mukaan vuoden kestäneen työn tulosta, ja Suomessa varsin ainutlaatuinen sellainen.
“Meillä on ensimmäisenä Suomessa oma sake, joka on tehty varta vasten meille, eikä sitä saa muualta millään etiketillä”, Malmberg kertoo.
Japanilaiseen tyyliin sake tarjoillaan tokkurista, eli pienestä kannusta, eikä juomaa koskaan kaadeta vain itselleen. Asiakkaan päätettäväksi jääkin, tarjoaako hän kierroksen sakea myös pöytäseurueelleen.
Cocktailit aivan omaa luokkaansa
Sanchomen kolmas osa on baari, jonka antimista voi lähteä nautiskelemaan, vaikka illallinen ei olisikaan mielessä. Tarjolla on valikoituja viinejä, laadukkaita sakeja, japanilaisia viskejä ja kansainvälisen tason baarimestarien taidokkaasti rakentamia cocktaileja.
"Terassilla on 40 asiakaspaikkaa, ja sinne voit tulla aina ilman pöytävarausta", Minka Björck muistuttaa.
City pääsi vierailemaan Sanchomessa ja testaamaan ravintolan annoksia ennakkoon. Tarjolla oli niin wasabi-lehteen käärittyä tartaria, kampasimpukkasashimia, grillattuja wagyu-vartaita, meriahven makia kuin yuzu-juustokakkua.
Pienten maistiaisten perusteella uskallamme veikata ravintolalle valtavaa menestystä!
PS. Jos japanilainen ruoka kiinnostaa, muista tutustua myös toiseen vastikään ovensa avanneeseen omakase-ravintolaan; Omadiin. Lue juttu Omadista Citystä: Ensimmäinen suomalainen omakase-ravintola avaa ovensa - tällainen on palkittujen tekijöiden Omadi.
2 kommenttia
wanda vision
9.5.2022 12:41
the food is amazing,come check out our game https://retrobowl-game.com/
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Paavonen
11.4.2023 17:16
Samaa mieltä.
Vastaa kommenttiinhttps://www.lainaa-netistä.fi/yhdista-lainat/
https://www.ainacom.fi/joustoluotto/
https://www.puhelinliittymä.com/mobiililaajakaista/
Vastaa kommenttiin