Triplan jättimäiseen ravintolamaailmaan tulossa tarjontaa street foodista iltaravintoloihin

Tuttujen kahviloiden ja ketjuravintoloiden lisäksi Triplaan tulee myös uusia ravintolatulokkaita.

Havainnekuva Triplan Fredrikanterassilta.
Havainnekuva Triplan Fredrikanterassilta. Kuva: Tripla / YIT

Pasilaan rakentuvan tavaratalo Triplan avajaisia vietetään 17. lokakuuta. Samalla avautuu ravintolamaailma, josta on kerrottu tulevan Suomen suurin.

Triplan ensimmäisen kerroksen ruokatori Market Zoo on omistettu katuruoalle, mutta ruokapaikkoja löytyy tavaratalon muistakin kerroksista. Tarjonta on laajaa, ulottuen kahviloista ja pikaruokaketjuista aina illallisravintoloihin.

Pikaruokaosastoa edustavat muun muassa tutut Fafa’s, Hesburger, Friends & brgrs sekä Tortilla House. Pidemmän kaavan mukaan texmexiä ja burgereita voi nauttia Pancho Villassa.

Salaattibaareja on tulossa useita: Pupun ja Salaattiaseman lisäksi salaatteja saa muun muassa Sis. Deli Cafesta sekä Roasbergista. Hey Pokesta voi napata mukaan havaijilaishenkisen pokekulhon.

Salaattiravintola Pupu laajentaa toimintaansa Triplaan.
Salaattiravintola Pupu laajentaa toimintaansa Triplaan. Kuva: Pupu

Triplan kahvilatarjonta on hengästyttävän laaja. Robert’s Coffeen, Espresso Housen ja Fazer Cafén lisäksi sumppia tarjoilevat ainakin The Avocado cafeteria, Arnolds, Choco Lab Caffe & Chocolateria, Ciao Caffe, John’s Coffee, Löfberg’s sekä Italia Café & Delicatessen.

Patonginnälkäisiä palvelevat Picnic ja Subway. Teen ystäviäkään ei ole unohdettu, sillä Triplaan tulee peräti kaksi teekauppaa: aiemmin Kalliossa toiminut Take T sekä Kluuvista muuttava Teekauppa Chaya.

Kahvileipää ja muita leivonnaisia tarjoilevat leipomomyymälät Bakery Manteli, konditoria-leipomo Patisserie Teemu & Markus sekä artesaanileipomo Gateau. Uudesta kauppakeskuksesta saa myös Bubble Wafflen trendikkäitä kuplavohveleita sekä Jungle Juice Barin ja Mari’s Smoothie & Cafen smoothieita.

Makuja Kauko-Idästä

Aasialaisia ravintoloita on tulossa useita. Hanko sushi, Makuja sekä Luckiefun’s tarjoavat helpotusta sushin himoon, ChopChop puolestaan tarjoilee tirisevän kuumia aasialaisia sizzler-annoksia.

Vietnamilaiseen ruokaan keskittynyt Ônam laajentaa toimintaansa avaamalla uuden toimipisteen Pasilaan. Myös Citycenteristä tuttu Bangkok 9 avaa Triplaan thaimaalaista fuusioruokaa tarjoilevan sisarravintolan.

Triplaan on tulossa myös autenttisiin sichuanilaisiin makuihin keskittyvä ravintola Brokadi, jonka ravintola Mäkelänkadulla on kerännyt runsaasti kehuja. Intialaista ruokaa tarjoilee Deli Rasoi Indian Cuisine.

Tripla tuo tullessaan myös uusia ravintolatulokkaita. Japanilaiseen rameniin keskittyvä, alun perin virolaislähtöinen Tokumaru avaa ensimmäisen ravintolansa Suomeen. Uusi tulokas on myös keittoihin ja piirakoihin keskittyvä Soupie.

Pizzaa ja grilliherkkuja

Pizzaa saa Triplassa monessa muodossa Pizzariumin roomalaistyyppisestä palapizzasta Pizza Hutin paksupohjaisiin pannupizzoihin. Myös Oulunkylän Capperin palkittu pizzamestari Miguel Papaianni tuo suositut napolilaiset pizzansa Triplaan.

Napolilaistyylistä pizzaa saa myös Fredde’sistä, jossa on käytössä aito puu-uuni. Fredde’sissä tuli on muutenkin tärkeä elementti, sillä sen keittiöön tulee Suomen suurin hiiligrilli, joka tulee olemaan kovassa käytössä.

Urban Rabbit on puolestaan gastrobar, jonka keittiöstä nousee urbaania gastroruokaa, ja baaritiskillä sekoitetaan Son Of A Punchin kanssa yhteistyössä suunniteltuja cocktaileja.

Kiinnostavia uusia tulokkaita

Musiikkimuseo Famen yhteyteen avattava ravintola Fame juhlistaa suomalaista ruokakulttuuria rennosti, mutta kunnioittaen. Perinteiset annokset saattavat saada uuden, yllättävänkin esillepanon – kuitenkin liiallista piperrystä välttäen.

Famen listalle luvataan tuoda myös unohdettuja makuja: sellaisia, joita ei perinteisesti ravintoloiden ruokalistalta löydy. Musiikkimuseon ravintolassa myös musiikki on vahvasti läsnä. Sen luvataan näkyvän esimerkiksi menussa, astioissa, miljöössä ja jopa palvelussa.

Ensimmäisen kerroksen Market Zoo on kokoelma katuruokaa, herkkukauppoja ja kauppahallitunnelmaa.
Ensimmäisen kerroksen Market Zoo on kokoelma katuruokaa, herkkukauppoja ja kauppahallitunnelmaa. Kuva: Tripla / YIT

Yksi kiinnostavimmista avauksista on Hello Strangerin pikkusisko Hello Gorgeous, jonka menusta vastaa Hello Strangerin taidokas keittiömestari Tom Hudson. Hello Gorgeous satsaa iltamenun lisäksi laadukkaaseen lounaaseen sekä baariin, jonka antimia voi nauttia isolla terassilla.

Lue myös: Hello Strangerin menu syntyy rakkaudesta lähiruokaan ja sesonkiajatteluun – Helsingin huippuravintoloissa kouliintunut keittiömestari ammentaa lapsuutensa makumuistoista

Triplasta löytyy tarjontaa myös olutfaneille. Kauppakeskukseen on avautumassa ainakin kolme olutravintolaa: Bierhaus, O’Leary’s sekä Oluthuone Ratamo.

Tripla, avajaiset 17. lokakuuta

6 kommenttia

FFinpepe

3.9.2019 17:39

Kuulin huhun, että Triplaan on tulossa myös korealainen ravintola.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tripuli

5.9.2019 09:04

Kuulin huhun, että Triplaan on tulossa monta 1-2 vuoden aikana konkkaan menevää ravintolaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Otavanpoika

7.9.2019 11:51

Onkos siellä yhtään ravintolaa, josta saa kunnollisen suomalaisen kotiruokalounaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MansePP

8.9.2019 20:26

Tuskinpa. Tampereelle tuli Ratinan kauppakeskus, mutta sielläkään ei ole yhtään kunnollista lounasravintolaa.

SweetCandy

31.10.2019 22:40

Super!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kärpix

25.11.2019 19:42

Eli ei yhtään yökerhoa tai biletyspaikkaa? Voihan p***a.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi