Tsekkaa Helsingin lukuisat joulusaunat - Vihta heiluu pyhänäkin

Pyyhe lanteille ja saunomaan!

Kuva: Scanrail/Fotolia

Miltä kuulostaisi joulusauna, jossa tarjoillaan panimo-olutta? Tai kynttilöillä valaistu 1800-luvun tupasauna? Ehkä olet niin rohkea, että haluat saunoa keskellä Senaatintoria? Sinä päätät, sillä julkisia joulusaunoja löytyy pitkin Helsinkiä.

Modernisti keskustassa

Keskussa olevat menopaikat Allas Sea Pool ja Löyly ovat suosittuja paikkoja heittää löylyä. Molemmissa paikoissa on tarjolla menu ja musiikki raikaa taustalla. Molemmat paikat sopivat hyvin jopa isompaankin juhlaan. Allas pitää ovensa auki aaton, joulupäivän sekä tapaninpäivän ajan kello 10-20. Löyly on suljettuna 24.-25, mutta auki tapaninpäivänä.

Jätkäsaareen jokin aika sitten avattu Uusi Sauna yhdistää korttelisaunan saumattomasti yhteen baarin kanssa. Saunanvetäjänä on kalliolaisen Arla Saunan tuttu isäntä, Kimmo Helistö. Isoista ikkunoista näkyykin, että baarissa hengailee asiakkaita sekä vaatteisiin että pyyhkeisiin kietoutuneina. Uusi Sauna tarjoaa löylyjen ja huurteisten lisäksi purtavaa, kuten savusiikaleipää ja makkaraa. Uusi Sauna on auki läpi pyhien.

Tuomaan Markkinoiden sauna on aivan keskellä Senaatintoria ja se onkin hauska tapa viettää saunomishetki. Sauna on puulämmitteinen ja sillä on oma saunamajurinsa, joka pitää huolen että joulurauha pysyy myös saunoessa. Saunan kaverina paikalla on myös Joulusaunabaari, joka tarjoilee niin kylmiä juomia kuin lämmikkeitäkin. Markkinoinen saunakausi päättyy aatonaattona, mutta palvelee siihen asti päivittäin.

Tunnelmallisesti maalaissaunassa

Keskustan alue ei toki ole ainoa paikka, jossa heittää löylyä. Vanhasta Munkkiniemestä löytyy esimerkiksi Kaurilan Sauna, jonka tunnelmallisuus on aivan omaa luokkaansa. Sauna valaistaan pitsiin käärityiilä kynttilöillä ja asiakkaat saavat käyttöönsä pellavapyyhkeet. Kaurilassa pääsee saunomaan aatonaattoon asti ennakkoon ostetuilla lipuilla.

Toinen rentouttava maalaistyylinen sauna löytyy Vuosaaresta. Villa Vuosannassa voi rentoutua ulkoporeammeissa ja ihastella luontoa. Vuosannan kausi päättyy perjantaina 21. joulukuuta pidettävään sekasaunaan.

Näiden hyvien vaihtoehtojen lisäksi ei pidä unohtaa perinteikkäitä korttelisaunoja, joita löytyy Kalliosta kolmikerroin. Saunat Hermanni, Arla ja Kotiharju tarjoavat kuumia löylyjä ennen joulua, että jouluaattona.

Lue myös Helsingin saunaskene saa uuden lisäyksen – Jätkäsaaressa lyödään pian löylyä

Lue myös Helsingin yleiset saunat

Pyhien aukioloajat

Jouluaattona 24.12

Allas Sea Pool 10-20

Uusi Sauna 10-15

Sauna Hermanni 10-15

Kotiharju 10-16

Arlan Sauna 12-18

Joulupäivänä 25.12

Allas Sea Pool 10-20

Uusi Sauna 14-20

Tapaninpäivänä 26.12

Allas Sea Pool 10-20

Löyly 16-22

Uusi Sauna 14-20

Sauna Arla 15-21:30

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi