Uusi Fat Lizard avaa Herttoniemessä – Hertsi ei ole kauppakeskus, vaan lähipalvelukeskus

Paikallisen Treffipubin pyörittäjä Andy Solomon tuo 900 neliöisen ravintolan toiselle puolelle Itäväylää.

Lähipalvelukeskus Hertsin havainnekuva.
Lähipalvelukeskus Hertsin havainnekuva. Kuva: Hertsi

Herttoniemessä 19. maaliskuuta ovensa avaava Hertsi ei varsinaisesti ole kauppakeskus, vaan lähipalvelukeskus. Muotiliikkeet loistavat poissaolollaan ja tarjolla on kansalaisille oleellisia palveluja kuten kirjasto, nuorisotila, vanhusten hoivakoti ja päiväkoti. Lisäksi löytyy Prisma, apteekki, Tokmanni ja Elixian liikuntakeskus sekä kymmenen ravintolaa.

Ajatus on selkeä. Ei kulutusjuhlaa ja kertakäyttömuotia, vaan hoivaa, seuraa ja oleellista ravintoa ruumille ja sielulle.

Kymmenestä ravintolasta ehdoton helmi on Fat Lizard, joka hyppää länsilaidalta Espoon Otaniemestä nyt myös itäiseen Helsinkiin. Ravintolan taustalla on Herttoniemen tähän asti suosituimman mestan, metroaseman tuntumasta löytyvän 23-vuotiaan Treffi Pub& Bistron omistaja ja perustaja Andy Solomon, joka rakentaa määrätietoisesti lähiöravintolaketjuaan.

Fat Lizard on paljon muutakin kuin perusburgeria ja pubiruokaa. Kuvassa Pork Bao Buns.
Fat Lizard on paljon muutakin kuin perusburgeria ja pubiruokaa. Kuvassa Pork Bao Buns. Kuva: Fat Lizard / Facebook

Solomonin paikoissa on kaikissa tutut vahvuudet. Monipuolista ja hyvää olutta sekä ruokatuote, joka hakee vertaistaan pubiruoan saralla. Treffi on palkintoja kahminut ravintola, johon tullaan kauempaakin, kun taas Otaniemen Fat Lizard on oleellinen pala orastavassa espoolaisessa ravintolakulttuurissa.

”Vaikka läheskään kaikki eivät siihen uskoneet, olemme nyt pari vuotta edellä tavoitteesta. Se lähti heti ensimmäisestä päivästä, ja sama ralli jatkuu vieläkin. Se oli kovin avaus Espoossa ikinä ja siirsi nukkumalähiön ravintolakulttuurin kertaheitolla tälle vuosituhannelle”, Solomon sanoi Hesarille Otaniemen Fat Lizardin avaamisesta. 

Hertsin Fat Lizard tulee olemaan 900-neliöinen järkäle, jossa pöhisee tuttuun tapaan puu-uuni, joka tuo grillituotteisiin herkullisen maun. Treffistä alkunsa saanut konsepti näkyy Fat Lizardin kohdalla myös siinä, että biletys ja ruokaileminen lyövät sulavasti kättä. Fat Lizard tulee iltaisin muuttumaan enemmän yökerhomaiseksi tilaksi, jossa bailataan viikonloppuisin neljään asti.

Kommentoi juttua