Uutuusravintola sukeltaa 100 vuoden taakse - palkittujen ravintoloitsijoiden Sekel tuo klassiset tarjoilu- ja valmistustavat takaisin

Sadan vuoden takaisista ravintoloista inspiraationsa saanut uutuus avaa pian ovensa Helsinkiin.

Linda Stenman-Langhoffin ja Filip Langhoffin uutuusravintola sukeltaa sadan vuoden takaiseen maailmaan.
Linda Stenman-Langhoffin ja Filip Langhoffin uutuusravintola sukeltaa sadan vuoden takaiseen maailmaan.
  • Mikä: Perinteitä kunnioittava elämys
  • Missä: Bulevardi 7, Helsinki
  • Milloin: Ovet auki 5.8.

Helsingin ravintolatarjonta täydentyy elokuussa mielenkiintoisella tulokkaalla, kun tunnettujen tekijöiden, muun muassa palkituista Jord ja Ask -ravintoloista tuttujen Filip Langhoffin ja Linda Stenman-Langhoffin Sekel Bar & Restaurant avaa ovensa Bulevardille.

Klassiset tarjoilu- ja valmistustavat kunniaan

Inspiraatiota Sekeliin on haettu helsinkiläisravintoloista sadan vuoden takaa.

”Viime joulukuusta asti olemme viettäneet paljon aikaa Ravintola- ja hotellimuseolla Helsingissä syventymässä vuosisadan takaisiin vanhoihin menuihin ja valokuviin”, ravintoloitsijat kertovat.

Sekelin menuun on haettu vaikutteita siitä, mitä Helsingin ravintoloissa syötiin 1920- ja 1930-luvuilla.

“Inspiraation lähteenä eivät ole varsinaisesti vanhat reseptit, vaan olemme ideoineet ravintoloiden illallismenuista omat luovat tulkintamme, joista on syntynyt meidän versiomme ruokakulttuurista noilta vuosikymmeniltä."

Ravintoloitsijoiden Ask palkittiin aikoinaan mm. Michelin-tähdellä ja Vuoden Ravintola -tittelillä.
Ravintoloitsijoiden Ask palkittiin aikoinaan mm. Michelin-tähdellä ja Vuoden Ravintola -tittelillä. Kuva: Hotelli- ja ravintolamuseo/Matti Ahlgren

Ravintoloitsijat haluavat tuoda klassiset tarjoilu- ja valmistustavat takaisin, ja Sekelissä tullaankin näkemään niin vatitarjoilua, liekitystä pöydän ääressä kuin runsaita juustovaunuja.

”1920-luvulla Suomi oli nuori itsenäinen valtio. Saatamme ehkä kuvitella, että ravintolatarjonta oli tuolloin rajoittunutta, mutta vanhat menut kertovat tarinoita eksoottisista raaka-aineista, kuten ananaksesta, hummerista, kilpikonnista ja huippusamppanjoista. Nyt 100 vuotta myöhemmin haluamme tarjota  samanlaista tunnelmaa Sekelissä Helsingin ytimessä”, Linda ja Filip. kertovat.

Klassisia cocktaileja ja leikattua konjakkia

Viinilista koostuu klassisista vanhan maailman viineistä, jotka useimmat ovat Lindan suoraan tutuilta tuottajilta valitsemia. Lisäksi viinilistalla tulee olemaan joitakin harvinaisia helmiä ravintola Askin vanhasta viinikellarista.

Menun, viinien ja palvelun lisäksi myös Sekelin sisustus antaa vivahduksen siitä, miltä Helsingin ravintolat näyttivät 100 vuotta sitten.

Sekelin Art deco -tyylisessä 26-paikkaisessa baarissa voi nauttia klassisista cocktaileista sekä laajasta valikoimasta erilaisia alkoholijuomia aina erikoisgineistä Alkon vuonna 1932 lanseerattuun leikattuun konjakkiin.

LUE MYÖS: Huippuravintoloitsijat yllättävät jälleen: Supersuosittu omakase-elämys osaksi uutta kasvisravintolaa

Illallisvieraiden lisäksi huikeaan baariin voi poiketa niin after workeille kuin spontaaneille cocktaileille.

Sekel palvelee 5.8. alkaen tiistaista torstaihin klo 17-23, perjantaisin ja lauantaisin klo 17-01.

3 kommenttia

Wyant

8.8.2022 13:22

A very awesome blog post. We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. I was exactly searching for.Thanks for such post and please keep it up.
Logistics Health Provider Portal

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi