Vantaan Tivoli avaa

Flamingon yhteyteen avattava yökerho palauttaa taas Vantaan trendiyökerhojen kartalle.

Niko Hallamäki kumppaneineen on Tivolin takana. (Kuva: Ari-Pekka Rautiainen)
Niko Hallamäki kumppaneineen on Tivolin takana. (Kuva: Ari-Pekka Rautiainen)

Vantaan Tivoli avaa

Flamingon kauppakeskuksen yhteyteen avattava yökerho palauttaa taas Vantaan trendiyökerhojen kartalle pienen tauon jälkeen. Entisen Onnelan tiloihin marraskuun alkupuolella avattavan Tivolin takana on keikkapaikka The Circuksesta ja monista helsinkiläisistä trendipaikoista tuttu Niko Hallamäki yhteistyökumppaneineen. Sisustus päivitetään, ja äänentoistoon panostetaan, ennen kaikkea Hallamäki uskoo yhteisöllisyyden voimaan, ja sitä hänen mielestään Vantaalla riittää vaikka muille jaettavaksi. "Nykyään musiikin ja muodin merkitys on huomattavasti tärkeämpi yhdistävä tekijä kuin ikä. Fiilis ja aktiivisuus on aina ollut se, minkä varaan ollaan rakennettu, ei mahtipontisuus tai uho", Hallamäki kertoo. 1000-paikkaisessa yökerhossa tullaan näkemään keikkoja.
Vantaan Tivoli, Tasetie 8

Tamarin Tikkurilaan

Vuoden vaihteessa Tamarin avaa ovensa Tikkuraitilla. Asiakaspaikkoja tulee kuutisenkymmentä, ja ruokalista on suurilta osin muista Tamarineista tuttu. Kävelykadun varrella oleva ravintola tarjoaa tuttuun tapaan lounas-buffan, kahdesta kuuteen olevan myöhäisen lounaan ja illallismenun.
Tamarin, Tikkuraitti

Vuoden olutmestari

Vuoden 2012 Olutmestariksi valittiin tamperelainen Joonas Koivisto, joka työskentelee Gastropub Nordicissa. 24-vuotias Koivisto on valmistunut Mustialan pienpanimokoulusta ja suuntaa seuraavaksi Stella Artois World Draught Master-kilpailuun Buenos Airesiin.

Anton&Anton Krunassa

Tuoreeseen, laadukkaaseen ja jäljitettävään ruokaan sekä sesongin raaka-aineisiin panostava ruokakauppa Anton & Anton on avannut liikkeen Kruunuhakaan. Ensimmäinen Anton & Anton perustettiin 2008 Porvooseen, ja toinen Töölöön 2010.
Anton & Anton, Mariankatu 18

Sujuu kuin Strömsössä

Björklundin kirjassa fiilistellään lähiruokaa.
Björklundin kirjassa fiilistellään lähiruokaa.

Sympaattinen, telkkarista tuttu kokki Michael Björklund on pyöräyttänyt ensimmäisen kirjansa Lähiruokaa. Ja erinomaisen herkullisen niin tekstiltään, kuviltaan kuin ulkoasultaan. Kirjan otsikko tarkoittaa Ahvenanmaan ohella Helsinkiä ja Björklundin takavuosien työpaikan Göteborgin äyriäisiä.

Annokset ovat sekä riittävän perusmakuja suosivia että ajattomia miellyttääkseen. Niin kasviksissa, kaloissa kuin liharuuissa löytyy. Simppeliäkin: ranskanperunoihin tarvitaan neljälle kilo rosamundaa, öljyä ja suolaa. Kaiken lisäksi kirja on painettu ympäristöystävälliselle paperille. Kirjan toimittaja-kustantaja Kenneth Nars haastattelee Björklundia Viini, ruoka ja hyvä elämä -messuilla lauantaina 29.10. klo 13.30.

Kuohulöytö Espanjasta

Katalonialaisen kuohuviinin ystävä ilahtuu uutuusviinistä Amalia (5,99 e). Keltavihreä väri, kuplivassa tuoksussa vihreitä omenoita ja tuore, kuiva maku. Omiaan paitsi aperitiiviksi ja lipitykseen kuin myös thairuuille. Ja huomaa erittäin ystävällinen hinta!

Sepille uusi omistaja

Italialaistyyppinen ravintola Kolme Seppää siirtyy marraskuun alussa Noora Himbergin omistukseen. Tuore emäntä lukeutuu Seppien nykyisen isännän Center-Innin omistajan lähisukulaisiin, ja yhteistyö jatkuu muiden ketjun ravintoloiden kanssa.
Kolme Seppää, Mannerheimintie 14

Kulosaaressa blinejä

Kulosaaren Casinolla otetaan marraskuussa varaslähtö blinikauteen. Noutopöydässä on blinien kumppaniksi tarjolla esimerkiksi ankanrintaa luumuchutneyn kera sekä katkaraputerriiniä ja tomaatti-kaprisvinagrettea. Pääruuaksi löytyy vaikkapa haudutettua kuhaa seljanka. Ja lisäksi makeat päälle.
Kulosaaren Casino, Hopeasalmenpolku 1

Torres Nuevossa

Torres & Earth -menun gastronomiasta vastaa Nuevon keittiöpäällikkö Timo Keinänen. Aterian alkuun hän on valinnut simpukkarisottoa, pääruoaksi Ibérico-porsaanfileetä ja jälkeen sitruunaisen tuorejuustoleivoksen. Miguel Torres tunnetaan ympäristön puolestapuhujana, ja aterialle on valittu kolme hänen viiniään. Torres-menu on tarjolla 26.11. asti.
Nuevo, Sofiankatu 4


Klubit

Pete Herbertin Top 3.
Pete Herbertin Top 3.

Jukebox

  1. Andromeda Orchestra: ’Sensitive Orchestra’ (Pete Herbert Edit) [Faze Action Recordings]
    "Hyvien ystävieni Faze Action -veljeksien erinomainen live discobiisi."
  2. Rayko: ’Inside Out / Sexy Lady’ [Autodiscoteque]
    "Rayko on yhden miehen espanjalainen re-editointi-kone. Tämä biisi on paksu, kosminen versio Diana Rossin Upside Downista."
  3. Maceo Plex: ’Cant Leave You’ (Crosstown Rebels)
    "Mahtavat vokaalit ja syntsat. Voittaja!"

Pete Herbert Ahjossa 5.11.

Colors Kaapelitehtaalle

Colors Festival ottaa Kaapelitehtaan haltuun itsenäisyyspäivän aattona. Musiikista vastaavat muun muassa brittitrancen edustajat Gareth Emery ja Andy Moor.
Kaapelitehdas 5.12. 36,50/45e

YK:n kuoppajaiset

YK sulkee ovensa Lil Tonyn, Katerinan, Leo Lotsalessin, Tomi K:n, 3rrd:n, Smoodymanin, VG:n ja Bommitommin voimin.
YK 29.10. 6e

Clinic avaa Venuen

YK:n tilalle aukeavan Venuen ensimmäisen illan tähti on John Digweed. Britti-dj’tä kehutaan monissa yhteyksissä maailman parhaaksi.
Venue 4.11. 26e

Bileet Nollassa

Audio Culture DJ’s saapuu Amsterdamista Helsinkiin soittamaan. Illassa mukana myös VJ Eero Johannes.
Nolla 4.11. 5e

Räpin SM

Suomen mestaruutta tavoitellaan taas. Räppäreiden lisäksi esiintymässä Elzhi. Jatkot Olavinkadun Silkissä.
Nosturi 4.11. 17e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi