Viikistä Kivikkoon kulkeva puistosilta ylittää Kehä I:n vaivattomasti

Yleisölle avattu silta muistuttaa puistoreittiä korkeine kaiteineen ja kasveineen. Virallisia avajaisia vietetään 1. syyskuuta.

Kuva: Viikin puistosillan avajaiset / Facebook

Kehä I:n ylittävä silta on avattu kävelijöille ja pyöräilijöille. Pitkään kaivatun sillan suunnitelma laadittiin jo 1990-luvun alussa Viikin osayleiskaavaan, jossa huolena oli luonnonsuojelualueen ylikuormittuminen. Silta tarjoaa kulkijoille turvallisen reitin ylittää vilkkaan Kehä I:n Viikistä Kivikkoon.

Uutta tien ylitystä kutsutaan puistosillaksi, sillä se muistuttaa puistotietä. Sillan korkeat kaiteet blokkaavat alla olevan rauhattoman liikenteen. Sillalle istutetaan paljon kasvillisuutta: pihlajia, kirsikkapuita, tuomia ja havupuita sekä nurmea. Kaiteisiin istutetaan myös villiviiniä, joka on ensi kesään mennessä todennäköisesti ehtinyt peittäää viimeisenkin näköyhteyden moottoritielle. Talvisin sillan yli voi kulkea hiihtolatuja pitkin.

Viikin sillan esikuva on Saksan Münchenissä 1970-luvulla rakennettu silta, joka olympialaisten aikana tarjosi ihmisille vaivattoman keinon ylittää moottorie. Sillan rakentamisen isähahmona toimi rakennusvirastossa työskennellyt maisema-arkkitehti Pentti Perasuo.

"Puistosilta on esimerkki aidosti urbaanin ja ekologisen kaupunkiympäristön suunnittelusta. Sen ansiosta Viikin ja Kivikon ulkoilualueiden välillä on nyt helppo liikkua. Tällaiset ratkaisut lisäävät koko Helsingin kilpailukykyä ja houkuttelevuutta", Peurasuo sanoo.

Viikin ja Kivikon ulkoilualueita yhdistävä silta viettää avajaisjuhlaansa 1. syyskuuta. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri tulee ristimään sillan viralliseen käyttöön. Suomen Mehiläishoitajan Liitto ja Viherympäristöliitto ohjaavat lapsille ja aikuisille, kuinka tehdä hyönteishotelli kotiin vietäväksi, vaikka omalle takapihalle. Paikalla oleva mehiläistarhuri esittelee mehiläispesää lasivitriinissä. Avajaisia vietetään kello 15-17, jolloin paikalla on kahvi- ja mehutarjoilu.

Puistosillan avajaiset ovat osa Vihervuoden tapahtumia. Viime viikolla Vihervuosi halaili puita Espalla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi