Viime viikonloppuna tehdyt yli 40 kotimaista lyhytleffaa kertaheitolla valkokankaalle

Yli neljäkymmentä tuoretta kotimaista dokumenttilyhytelokuvaa saa ensi-iltansa lauantaina 3. helmikuuta Andorran yhteisnäytöksessä.

Kuva: ponsulak / Fotolia

Uneton48 ja DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestivät menneenä viikonloppuna 48 tunnin dokumenttielokuvantekohaasteen, tiettävästi ensimmäisen laatuaan maailmassa. Viikonlopun aikana 48 tunnissa tehtiin alusta loppuun yli 40 dokumenttilyhytelokuvaa, joista jokainen saa maailmanensi-iltansa tulevana lauantaina Helsingissä elokuvateatteri Andorrassa kolmessa Uneton48 Docs -näytöksessä, joissa jokaisessa esitellään 14 taatusti tuoretta dokumenttielokuvaa tekijöineen.

Elokuvantekoon osallistui joukkueita ympäri Suomen sekä Saksasta ja Norjasta. Perjantaina jokaiselle joukkueelle arvottiin teema, jota elokuvan tuli käsitellä. Teemat olivat vapaus, kunnioitus, illuusio, mielikuvitus ja tulevaisuus.

“Elokuvien toteutustapa oli vapaa, ja lopputulokset kuvastavatkin ilahduttavan monipuolisesti tämän hetken maailmaa”, sanoo tapahtuman tuottaja Vesa Kuosmanen.

Uneton48 Docs kannustaa tutkimaan nopean dokumenttielokuvan tekemisen tapoja sekä pyrkii saattamaan uudenlaisen dokumenttielokuvan merkityksen näkyväksi yleisölle, rahoittajille ja levittäjille. Dokumenttielokuva on murroksessa totuuden jälkeisenä aikana, nyt kuka tahansa voi olla tekijä ja levityskanavat ovat kaikkien saatavilla. “Elokuvan tekoprosessin keventyessä tekijät pystyvät havainnoimaan ympäröivää maailmaa entistä nopeammin ja näin tekemään ymmärrettäväksi ristiriitaisia ilmiöitä ja auttamaan katsojia samastumaan ja myötäelämään”, Kuosmanen jatkaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi