Villin lännen sfäärit – keskustan Colorado Bar & Grill on täällä jälleen

Kampista Mikonkadulle muuttanut Colorado on avannut ovensa rempan jälkeen — ja terassilla on tilaa.

Unioninkadulle alunperin vuonna 1995 perustettu South-West -ravintola Colorado Bar & Grill oli Stadin ensimmäinen lajiaan. Nyt Coloradon osaomistajaksi on palannut ravintolaa alun perin perustamassa ollut elokuvatuottaja Markus Selin.

Colorado painottaa Yhdysvaltain etelävaltioiden keittiöiden makumaailmaa: listalta löytyy meheviä ribsejä, tulisia chicken wingsejä, tex mexiä ja burgereita. Kasvissyöjiä ei ole unohdettu, vaikka lista onkin lihaisa: menu tarjoaa vaihtoehdoiksi esimerkiksi burgerin grillatulla munakoisolla ja kesäkurpitsalla, tex mexiä kasvisvaihtoehdolla, tai mango-avokadosalaattia.

Coloradon lounas tulee lautasilla, ja listalta löytyy vaihtuvia päivän annoksia.

Terassilla on ihanaa ottaa rauhassa tuoppia. Aurinkovarjojen alla kelpaa köllötellä säällä kuin säällä.

Coloradon sisustus mukailee ravintolan perimmäistä ideaa: seinillä pällistelevät biisonin päät, tuolit on päällystetty naudannahalla ja puu- ja kivipinnat vihjailevat rosoista etelävaltioiden tunnelmaa.

Unioninkadun aikaiseen vanhaan Coloradoon liittyy lisäksi rosoisia muistoja! Ravintolassa sijaitsi aikanaan pöytä numero 24, jonka pinnalle on läikytetty muistelmien mukaan “erilaisia virvoittavia juomia arviolta kantakaupungissa sijaitsevan yksiön hinnan verran”. Pöydän kantisväkeen kuuluivat pääasiassa Solar Films -elokuvatuotantoyhtiön jannut ja heidän seuralaisena, jotka kuluttivat penkkejä laatien tuotantosuunnitelmia, kaikenlaisia sopimuksia, muistioita ja budjetteja. Ja toki pöydän äärellä myös juhlittiin: jännitettiin ensi-iltojen katsojalukuja, “naurettiin, itkettiin, riideltiin, sovittiin, syötiin, juotiin, muisteltiin menneitä, suunniteltiin tulevaa ja otettiin kantaa”.

Pöytä 24:ää ei enää ole, mutta mikään ei estä sellaisen perustamista uuteen ravintolaan!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi