Vin-Vin valtaa helsinkiläishotellin baarin loppuvuodeksi - yllättävälle yhteistyölle povataan suosiota: “Ideassamme on järkeä”

Helsingin vanhin viinibaari muuttaa remontin tieltä loppuvuodeksi Klaus K -hotellin tiloihin.

Vin-Vinin valikoima koostuu pääosin pienten viinitilojen orgaanisista tuotteista.
Vin-Vinin valikoima koostuu pääosin pienten viinitilojen orgaanisista tuotteista. Kuva: Vin-Vin
  • Mitä: Vin-Vin bar takeover @ Klaus K
  • Missä: Bulevardi 2-4, Helsinki
  • Milloin: 2.9-31.12.2021

Kalevankatu 6:ssa vuodesta 2012 sijainneen Vin-Vinin tilat menevät loppuvuodeksi remonttiin tulevaa juhlavuotta silmällä pitäen. Vuodenvaihteessa kymmenen vuotta täyttävä viinibaari avaa ovensa tutussa osoitteessa uusien tuulien kera.

Yrittäjä Anders Westerholmin mukaan aiemmin Vin-Vinin kanssa yhteistyössä toimineen Noir-kampaamon tilat muutetaan viinikabineteiksi, ja näin ollen viinibaari pystyy vastaamaan paremmin viinitastingien kasvavaan kysyntään. Tämän muutoksen lisäksi juhlavuoden kunniaksi suunnitteilla on yhtä sun toista, mutta näitä uutisia joudumme odottamaan vielä hetken.

Mutta palataanpa tähän hetkeen. Vin-Vin ei suinkaan laita remontin ajaksi lappua luukulle, vaan sillä on mielessään ihan toisenlaisia suunnitelmia. Vin-Vin aikoo nimittäin vallata Bulevardilla sijaitsevan Klaus K:n baarin remonttinsa ajaksi.

Lämpimät muistot ja tyylikäs ympäristö ratkaisivat

Klaus K ei valikoitunut yhteistyökumppaniksi sattumalta, vaan hotellilla on aivan erityinen paikka Vin-Vinin tiimin sydämessä. Hotellissa on tehty niin töitä, vietetty hääöitä kuin kastettu lapsia.

“Kun selvisi, että Kalevankadun liiketilan remontti kestää loppuvuoden, päätimme sulkemisen sijaan siirtää liiketoiminnan väliaikaisesti muualle, ja Klaus K tuli heti automaattisesti mieleen. Lämpimät muistot, tyylikäs ympäristö ja erinomainen sijainti olivat hyvät lähtökohdat”, Westerholm kertoo Citylle.

Anders Westerholm, Marika Mäkelä ja Oscar Borges ovat innoissaan yhteistyöstä.
Anders Westerholm, Marika Mäkelä ja Oscar Borges ovat innoissaan yhteistyöstä. Kuva: Vin-Vin

“Se, että heidän tiiminsä innostui ehdotuksestamme niin paljon, oli todella hienoa ja valoi uskoa siihen, että ideassamme on järkeä”, yrittäjä lisää.

Klaus K:n tilat ovat Westerholmin mukaan täydelliset paitsi heille, myös asiakkaille. Hotellin baarissa tilaa riittää ja asiakaspaikkoja on paljon, mikä mahdollistaa turvallisen illanvieton ihan kaikille.

“Uskon, että kumppanuutemme tuo mieleisiä elämyksiä sekä hotellin vieraille että kaupunkilaisille. Ja mikä parasta, aivan vieressä olevan ravintola Toscaninin erinomaiset antipastot ja italialaiset juustot liittoutuvat todella hyvin viinien kanssa”, Klaus K:n hotellinjohtaja Marika Mäkelä vinkkaa.

Kansainvälisesti palkittu lasiviinilista

Vin-Vin on Helsingin vanhin edelleen toimiva viinibaari, joka on tänä kesänä puhututtanut hyvän juoman ystäviä monellakin eri taholla. Vin-Vinin on voinut tänä kesänä bongata esimerkiksi Kasarmitorin jättiterassilta, jossa se sai erittäin lämpimän vastaanoton.

”Kasarmitorin kesä oli huikea menestys! Hypoteesimme siitä, että ihmiset haluavat nauttia terassillaa parempia viinejä, oli totta”,  Westerholm kertoo.

Vin-Vin ja Story edustivat kesällä Kasarmitorilla.
Vin-Vin ja Story edustivat kesällä Kasarmitorilla. Kuva: Vin-Vin

Asiakkaiden suosion lisäksi viinibaari on kerännyt myös arvostusta ammattilaisten keskuudessa. Kesäkuussa maailman parhaimpia viinibaareja ja -ravintoloita listaava kansainvälinen Star Wine List rankkasi Vin-Vinin lasiviinilistan hopealle. 

“Käytännössä siis Vin-Vinin lasiviinilista on maailma TOP10 joukossa!” Westerholm iloitsee.

Viinibaarin isäntä Oscar Borges valittiin puolestaan vastikään vuoden sommelieriksi ravintola-alan arvostetussa, 1. syyskuuta järjestetyssä PRO-gaalassa. 

Mitä viiniä suosittelet juuri nyt, Oscar Borges?

Vin-Vinin huikeaan tarjontaan kannattaa todellakin lähteä tutustumaan niin nyt Klaus K:n tiloihin kuin myöhemmin tuttuun Kalevankadun osoitteeseen.

“Me olemme todella ylpeitä kansainvälisesti palkitusta lasiviinilistastamme, ja sen perässä kannattaa kyllä tulla pidemmältäkin”, Westerholm kertoo.

Bulevardille kannattaa lähteä nautiskelemaan kauempaakin.
Bulevardille kannattaa lähteä nautiskelemaan kauempaakin. Kuva: Vin-Vin

Viinit ovat taatusti huippuluokkaa, mutta mitä viiniä kannattaisi lähteä maistamaan juuri nyt? City kysyi Oscar Borgesilta viinisuositusta juuri tähän hetkeen, ja sellaisen myös saimme.

Borges suosittelee kokeilemaan eleganttia ja raikasta uuden aallon australialaista, Ochota Barrelsin The Fugazi Vineyard Grenache -viiniä. Kyseistä viiniä on saatavilla hyvin rajoitetusti, ja Suomeen sitä on toimitettu vain reilu sata pulloa.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:17

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi