Walter de Camp löytää vastauksen kaikkeen

Legendaarinen kaupunkikulttuurin asiantuntija kirjoitti kirjan muodista.

Kuva: Like

Jos olet joskus lukenut City-lehteä, tunnet epäilemättä Walter de Campin. Hän on väsymätön kaupunkikulttuuriin, yöelämän ja seksuaalisuuden asiantuntija, joka on vastannut napakasti mutta pilke silmäkulmassa lukijoiden kysymyksiin jo vuosien ajan (suosittelemme muuten tutustumaan erityisesti Sisäpiiri-palstan vanhoihin kysymyksiin - ne tarjoavat myötähäpeän värittämän kurkistuksen millennium-ajan kaupunkielämään).

Walter de Camp, siviilissä Kari Lempinen, on kysymyspalstan kaikkivoipaisen vastaajan lisäksi kirjailija, joka julkaisi viime viikolla uusimman teoksensa Ja homot loivat naisen. Se kertoo homoseksuaaleista muotisuunnittelijoista, jotka ovat de Campin mukaan käytännössä vastuussa siitä, miten naisten muoti on vuosien saatossa kehittynyt.

“Huomasin, ettei olekaan niin, että muotimaailmassa vain sattuu olemaan paljon homoseksuaaleja. Tosiasiassa lähes kaikki muotivaikuttajat ovat homoseksuaaleja, eikä aiheesta oltu vielä kirjoitettu mitään.”

Kirjailija uskoo löytäneensä vastauksen siihen, miksi näin on.

“Seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi nuori homoseksuaali, joka ei heti kerro suuntautumisestaan koko maailmalle, ymmärtää kaapista käsin erilaisia rooleja paremmin. Etenkin naisten rooleja: millaiset roolivaatteet nainen tarvitsee muuntautuessaan töihin tai yöelämään”, hän kertoo.

Käytännössä homoseksuaali osaa auttaa naista tulemaan ulos kaapista. Naisena.

Yli viidentoista vastausvuoden varrella de Camp on kohdannut Sisäpiiri-palstalla vain yhden kysymyksen, johon ei ole vastausta. Kysymyksen kirjoittanut nainen oli mennyt käytännön syistä pohjoisafrikkalaisen miehen kanssa naimisiin, vaikkei romanttista suhdetta ollut. Virallinen avioliittokin päättyi, mutta mies asui edelleen naisen luona. Miehestä kun oli paljon apua koitöissä. Nainen halusi tietää, häiritseekö nurkissa pyörivä platoninen eksä muita miehiä.

“Kaksitoista vuotta olen sitä miettinyt. Terveisiä kysyjälle, että kohta minulla on vastaus.”

Walter de Camp: Ja homot loivat naisen. Like. 220 sivua.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi