We Love The 90's starttaa perjantaina

Suvilahdessa järjestettävät festarit lähettävät tuhannet takaisin 1990-luvulle.

Kuva: Julius Konttinen

Kukapa ei rakastaisi 1990-lukua? Sehän oli aivan mahtavaa aikaa. CD-levyt olivat vielä uusi asia, talvet olivat selkeästi kylmiä ja kesät kuumia, Titanic ja Pretty Woman -elokuvat herättivät tunteita ympäri maailmaa ja Suomi liittyi EU:hun. Lähtemättömän vaikutuksen 1990-luvulla teki myös sen musiikki, jota tänä viikonloppuna tuhannet uppoutuvat fiilistelemään.

We Love the 90's -festarit ovat oiva paikka matkata parin vuosikymmenen takaiseen huumaan. Nostalgiaa tuottamassa ovat joukko ysäritähtiä ympäri maailmaa. Festarit järjestetään 26.-27. elokuuta Helsingin Suvilahdessa.

Ysäribileet eivät tietenkään ole mitään ilman Blue-hitin tehnyttä Eiffel 65:ia tai What Is Love -megahitin esittäjää Haddawayta. Unohtamatta lähivuosinakin uutta materiaalia julkaissutta saksalaista electro-yhtyettä Scooteria. Festarin järjestäjät ovat bookanneet mukaan myös DJ Bobon, Solid Basen, Captain Jackin ja E-Typen. Kotimaisista artisteista mukana ovat Aikakone, Waldo's People ja Movetron. Tällä artistikaartilla ei 90-luvun teemabileet voi epäonnistua.

Mukaan mahtui myös vuosituhannen vaihteen jälkeen esille putkahtanut sensaatio, koomisesti varteen otettava Günther, jonka seksistinen ja viiksekäs tyyli herätti suurta suosiota milleniumin jälkeen. Musiikkia tarjoillaan myös Kattilahallissa, jossa pääsee tapahtuman aikana tanssimaan DJ:n johdatuksella. Koko ohjelmisto on esillä tapahtuman nettisivuilla.

Paikalle on enemmän kuin sallittua pukeutua teemaan sopiviin neonvärisiin ja metallinhohtoisiin kuteisiin, jotka jo huutavat tarvetta päästä käytetyiksi julkisesti. 90-luvun alun ja lopun tyylit eroavat suuresti toisistaan, mutta ajalle ominaista muotia olivat muun muassa pussihousut ja niihin yhdistetyt bandeau-tyyliset topit, sekä kasariaikaan suuntautuva Grunge-tyyli. Tavaran säilytykseen standardina toimii, mikäs muukaan kuin, vyölaukku.

Mikäli et viimeisen artistin esiinnyttyä ole valmis palaamaan reaaliaikaan, voi nostalgista tunnelmaa jatkaa Helsingin keskustan Apollo Live Clubilla, jossa esiintyvät Pandora ja E-rotic. Apollon tunnelmasta vastaavat myös DJ:t Ice K ja Radio Novalla retroperjantaita hostaava Oku Luukkainen, joka toimii myös koko festareiden juontajana.

Scooter Helsingin Jäähallissa marraskuussa 2015.
Scooter Helsingin Jäähallissa marraskuussa 2015. Kuva: Julius Konttinen

We Love the 90's -festivaali 26.-27. elokuuta Helsingin Suvilahdessa. Portit auki 13:30.

1 kommentti

nakkeliini75634

26.8.2016 23:06

Yksi festarin suurimmista nimistä ARMY OF LOVERS jätettiin mainitsemasta... :O

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi