Workshop Delicatessen on ravintola ja delipuoti samassa

Punavuoren uusin ravintola ihastuttaa monipuolisuudellaan.

Punavuoren sydämessä sijaitsevaan vanhan leipomoon tiloihin puhallettiin huhtikuun puolessavälissä uutta henkeä, kun Kankurinkadulle avattiin gastronominen työpaja, joka tunnetaan myös nimellä Workshop Delicatessen.

Workshop on delipuoti sekä lounas- ja illallisravintola, jonka takana on kolme idearikasta ravintoloitsijaa. Manu Torchio tunnetaan kaupungin meksikolaisravintoloista ja Patrik Lindström puolestaan Lupolosta ja Bonesista. Lorenzo Dotson-Smith omistaa italialaisravintola Mille Mozzarellen.

“Tämä paikka on ollut unelmamme jo vuosien ajan”, Torchio kertoo Workshop Delicatessenia esitellessään.

Perustajakolmikon erilaiset ja monipuoliset taustat yhdistyvät Workshopissa kiinnostavaksi deli- ja ravintolakokonaisuudeksi, joka tarjoilee asiakkaalle ruoka- ja juomanautintoja sekä paikan päällä että kotiin vietäviksi. Arkisin Kankurinkadulla nautitaan lounasta joka arkipäivä ja illallista tiistaista lauantaihin. Aamuisin deli avataan jo seitsemältä, jolloin unihiekkaiset silmät huuhdotaan auki kahvilla ja täytetyillä leivillä.

“Haluamme olla monipuolinen paikka. Tänne voi tulla kahville, treffeille, dinnerille, viinille kaveriporukalla tai ottaa ruokaa boksissa mukaan”, Patrik Lindström selittää.

Workshop on nimensä mukaisesti työpaja ravintoloitsijoiden ideoille ja ajatuksille. Paikka, jossa kolmikon matkustellessa, työskennellessä ja omista erilaisista kulttuureista syntyneet ideat toteutuvat. Ravintoloitsijat luonnehtivat itse Workshop Delicatessenia Pariisissa yleistyvällä termillä neobistro.

“Neobistro on utelias ja rajoittumaton rento ravintola, joka ei noudata tiukkaa teemaa”, Lindström kertoo.

Modernista tatsista huolimatta Workshopin miehet haluavat kunnioittaa kiinteistön historiaa vanhana leipomona. Osa ravintolan sisustusmateriaaleista on pidetty vanhan leipomon jäljiltä sellaisina kuin ne olivat tai niitä on muokattu uuteen uskoon. Vanhasta leipomosta muistuttaa muun muassa sisäänkäyntiä koristava vanhasta leivontapöydästä ja jäteprässistä rakennettu pöytä.

Torchio, Lindström ja Dotson-Smith pitävät itsensä kiireisenä myös työpajan ulkopuolella. He ovat perustaneet myös catering-firman nimeltä Malopa Catering ja avaavat kesäkuussa Stockmannin kulmaan Smörre-nimisen gastrobar-ravintolan. Muutakin kiinnostavaa on tekeillä, mutta siitä eivät ravintoloitsijat vielä hiisku sanaakaan.

“Ainakin meidät löytää ruokarekasta festareilta”, Torchio sanoo ja hymyilee arvoituksellisesti.

Jäämme odottamaan.

Workshop Delicatessen, Kankurinkatu 6. Smörre avataan 9.6. osoitteeseen Pohjoisesplanadi 41.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi