Hitit

Muotiraamattu Vogue julisti vuoden ensimmäisessä numerossaan, että asusteet ovat kauden SE-juttu. Kenkiin, laukkuihin, kelloihin, huiveihin ym. ym. ym. kiinnitetään tänä vuonna todenteolla huomiota. Se taas saattaa johtua siitä yksinkertaisesta tosiasiasta, että nimekkäät muotihuoneet saavat tulonsa pääasiallisesti hajuvesistä ja asusteista.

Laukku on tänä vuonna asusteiden kuningas ja se palaa takaisin alkuperäiseen tehtäväänsä: käytännölliseksi kantovälineeksi. (Kuvitella, että suurilta designereilta saattaa laukkua kaavaillessaan unohtua laukun todellinen tehtävä!)

"Kevään laukut ovat tosi käytännöllisiä. Tarkoitus on, että kädet voivat jäädä vapaaksi. On yhden olan reppuja ja vyölaukkuja", kerrotaan Björn Borgia maahantuovasta Intress-Designista.

1990-luvun alussa tutuksi tullut vyölaukku tekeekin tänä keväänä kunnon comebackin. Nyt vyölaukkuja saa erimallisina ja -tyylisinä, mm. urheilullisena, reppumaisena ja vyömäisienä asusteena, jossa on kankainen, siisti, neliömäinen, litteä laukkuosa. Laukkumestari Pradan vyölaukut muistuttavat pikemminkin käsilaukkua vyöllä, kun taas Miu Miun vyölaukku on yhden olan liivi, jossa on vyölaukkuosa ja liivilaukkuosa. Vyölaukkuversio osa 546 on laukku, joka kiinnitetään ranteen ympärille. Vyölaukkua markkinoidaan nyt myös ihan tosissaan miesten asusteeksi. Onhan miehilläkin taakkaa kannettavinaan.

Ajan ilmiö on, että miehet käyttävät laukkuja enenevissä määrin ja miesten ja naisten laukkuja ei enää erotella; laukut ovat unisexejä. Eri asia sitten on, että jotkut laukut, esimerkiksi olkalaukut, ovat naisellisempia kuin toiset.

Naisellisten - puolikuun muotoisten - olkalaukkujen hihna on keväällä aikaisempaa lyhempi, joten laukku jää kivasti kainalon alle. Mulberryä viehättävät vielä kädessä kuljetettavatlaukut.

Laukkuja on nyt josjotakin väriä. Mustaa ovat asemastaan kampeamassa kirkkaat värit: pinkki, keltainen, liila, vaaleanpunainen. Tavanomaisten värien ykköset ovat beessi ja harmaa. Lontoossa in ja pop on deniminen vyölaukku.

Laukkuosoitteet:

  • Mulberry-shop: Fabianinkatu. Mulberryä mitäs muuta.
  • Stockmann: Esprit, Björn Borg, Mulberry, Elle.
  • Boutique Kaarina K.: Kasarmikatu. Givenchy, Chloé, Christian Lacroix, Charles Jourdan.

GAP Sokokseen

Amerikkalaisketju GAP avaa Sokoksella oman 120 neliön kokoisen osastonsa. Amerikan kansallispukua eli farkkua jos missäkin muodossa kauppaava Gap on Suomessa hieman (sanotaanko ainakin kolmanneksen) kalliimpi kuin kotimaassaan.

GAP Shop avaa Helsingin Sokosella 6.3. (muiden kaupunkejen Sokoksissa myöhemmin)

Sisley-kauppa Helsinkiin

Tämän vuoden Sisley-katalogissa seikkaillaan Hollywoodissa ja Yhdysvalloissa jo ties kuinka monetta vuotta. Pian Sisley seikkailee myös Suomessa, kun osoitteeseen Aleksanterinkatu 19 avataan 11.3. kokonainen Sisley-kauppa. Hieman aikaisemmin - eli 4.3. - avaa uusi, laajentunut Benetton ovensa Forumissa.

Sisley, Aleksanterinkatu 19 ja Benetton, Forum, Helsinki

Maailman paras ripsiväri

Turhaan enää matkustat Yhdysvaltoihin ripsivärin vuoksi. Nimittäin Maybellinen maailman suosituin ja monen mallin mielestä maailman paras ripsiväri on tullut Suomeen. Ripsiväri "pidentää" ja tuuhentaa ripsiä paremmin kuin mikään muu kolleegansa. Se on maailman myydyin kosmetiikkatuote. Tätä juttua lukiessasi maailmassa myytiin 3 Great Lash Mascaraa. Miljoonat ihmiset voivat olla väärässä, mutta tällä kertaa he eivät ole.

Maybelline Great Lash Mascara 39 mk

Lisää Din Skota

Lisää Din Sko -kenkäkauppoja on tulossa Suomeen: 11.3. Helsinkiin Aleksanterinkadulle, 25.3. Turkuun Aurakadulle ja Kuopioon. Syksyllä Din Sko avaa myös Helsingin Forumissa. Ja tänä keväänä Din Skon kengissä ei tarvitse välttämättä nyrjäyttää nilkkaansa.

Nivea-meikit

Rasvanvalmistamisessa kunnostautunut Nivea on alkanut valmistaa omaa meikkikokoelmaansa ja näin ryhtynyt piikiksi lumeneiden, gemeyden ja l´oréalien lihaan. Nivea-kosmetiikka on siis edullista ja siihen kuuluu huulipunat, kynsilakat, ripsivärit, luomivärit, meikkivoiteet sunmuut. Erikoista Nivea-tuotteissa on hoitavuus; mukana tuotteissa on muun muassa UV-suojat, ihon vanhenemista estävää (heh, heh) E-vitamiinia ja rauhoittavaa allentoiinia.

Nivea Beauté huulipuna Lip Optimal n. 50 mk

Rasvaa

Jos ihosi alkaa talven pakkasten vuoksi sanoa yhteistyösopimustaan irti ja hilseillä inhottavasti, rasvaa se Body Shopin pähkinävartalovoilla. Se on juuri niin rasvainen kuin nimestä voi päätellä ja pehmentää ihon kovimmatkin kohdat. Tuoksuu pähkinälle.

Pähkinävartalovoi 200 ml Body Shopista helmikuun ajan 49 mk, normaalisti 68,50

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi