Moderni sotamaali: miten nuorten meikkikulttuuri parantaa maailmaa

Kulmakarvageelit tanassa kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Viime vuosina kaupungilla liikkuessa mielen valtaa vääjäämättä pohdinta luonnonvalinnasta. Nykynuoret ovat häiritsevän hyvännäköisiä.

Potentiaalisten darwinististen vaikuttajien ohella täysin kiistaton fakta on, että nuoret ovat nykyään todella taitavia meikkaamaan. Joululahjatoivelistat notkuvat lahjakortteja M.A.C:ille, lingo vilisee ulkopuolisille tuntemattomia termejä ja smokey eyen tekemiseen menee keskivertoteiniltä noin sekunti. Vuonna 2015 Youtuben meikkivideoita katsottiin 45,3 miljardia kertaa.

Meikkaaminen mielletään edelleen usein turhamaiseksi. Traagisimmin viisikymmentäluvulle arvomaailmaltaan jämähtäneet pitävät meikkaamista miesten huijaamisena. Todellisuudessa nykyinen meikkiskene kuitenkin on hyvinkin feministinen.


Liikkeen tärkeimpiä positiivisia vaikutuksia tulevaisuuden kannalta on kitkeä pois harhaanjohdettu ajatus siitä, että “näytät paremmalta ilman meikkiä” on kehu. Niin sanottu luonnollinen meikki on alentava ja manifestoi ajatusta siitä, että ihmisten tulisi luonnostaan näyttää kuvakäsitellyiltä.

Yhteiskunnassamme keskitytään positiivisimmillaankin laajentamaan fyysisen kauneuden käsitteitä, fyysisen kauneuden relevanttiuden vähentämisen sijaan. Raskaan meikin syleily on helpompi harppaus oikeaan suuntaan, kuin ajatus siitä, että ainoa progressiivinen lähestymistapa on meikin hylkääminen kokonaan. Luonnollinen meikki tarkoittaa, että nouset joka päivä maalaamaan yhteiskunnan kauneusihanteiden mukaiset kasvot itsellesi. Raskas, selkeästi meikiltä näyttävä meikki on omistautumista ja harjoittelua vaativaa taidetta, itseilmaisua ja näyttää keskaria sille ajatusmaailmalle, josta luonnollisen meikin syleily kumpuaa.

Kuten niin monessa tänä päivänä mielipiteitä jakavassa asiassa, Kardashianit ovat toimineet tärkeinä innoittajina raskaan meikin räjähdysmäiselle suosiolle. Tärkeänä vaikuttaja on myös sosiaalinen media, etenkin Youtube. Sosiaalisessa mediassa nuoret altistuvat jatkuvalla syötöllä taitaville ikäryhmäläisilleen, joka inspiroi myös opettelemaan itse. 10-vuotiaat meikkitubettajasenseit luovat käsittämättömän yksityiskohtaisia ja upeita meikkejä ja osaavat opettaa jopa sinut meikkaamaan kuin Kylie Jenner ikään.

Nuoret meikkaavat itseään ja toisia meikki-intoilijoita varten. Lukuisat suosituimmista tekniikoista ovat lähtöisin drag queeneiltä ja skenellä ei välitetä sukupuolesta tahi sen puutteesta. Vain sillä miten skarpin nestemäisen rajauksen osaa tehdä, on väliä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi