Angry Taxpayers vastustaa Tekesin tukia

Tekesin tukijärjestelmää kritisoivaa mielenosoitusta suunnitellaan äitienpäiväksi.

Millainen on Tekesin tukien vaikutus suomalaisiin innovaatiohin?
Millainen on Tekesin tukien vaikutus suomalaisiin innovaatiohin?

Tekes-tukia vastustava mielenosoitus järjestetään ensi sunnuntaina Tekesin pääkonttorin edessä Länsi-Pasilassa kello kahdesta eteenpäin. Mielenosoituksessa on mahdollisuus kokeilla Angry Taxpayers -peliä, jossa "pehmoisia veronmaksajia singotaan pahvilaatikoista rakennettua suunnitelmatalouskompleksia kohti". Pelaajien ei tarvitse täyttää hakemuksia tai kirjoittaa toimintasuunnitelmia saadakseen pelata.

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan teknologiaa ja innovaatioita kehittämään pyrkivän Tekesin toiminta vääristää kilpailua ja demotivoi reilua kilpailua kannattavia yrittäjiä.

Tekesin viestintäjohtaja Anne Palkamo on astunut mielenosoittajien areenalle Facebookiin ja pyrkinyt aloittamaan heidän kanssaan keskustelun. Hän toivoo tapahtuman seinällä, että keskustelua voitaisiin käydä omalla nimellä, ei anonyymisti. Hän kutsuu avoimeen keskusteluun innostuneet päivää myöhemmin maanantaina avoimeen keskutelutilaisuuteen Tekesin Pasilan toimitalolle, jotta äitienpäivää voitaisiin viettää perhepiirissä. Tästä tarjouksesta mielenosoittajat kieltäytyvät.

Mielenosoituksen järjestäjät perustelevat anonyyminä pysyttelyään Vesa Puttosen tutkimukseen nojaten. Puttonen kirjoittaa muun muassa seuraavasti:

"..Tekesin asema on kasvanut niin merkittäväksi, ettei kenelläkään innovaatiojärjestelmän toimijalla ole halua tai uskallusta julkisesti ja kriittisesti arvioida organisaation tuloksellisuutta ja nykyisen mallin toimivuutta."

Anne Palkamo vastaa kritiikkiin kaivamalla esiin Matti Pietarisen työ- ja elinkeinoministeriölle tekemän selvityksen, jonka mukaan Tekesin tutkimus- ja kehitysrahoitus on vaikuttavimpia yritystukia ja edistää elinkeinorakenteiden muutoksia.

Mielenosoituksen puolelta nämä ajatukset ammutaan alas sillä perusteella, että Pietarisen selvityksen lähteinä on käytetty tukea saavia yrityksiä. Yritysten ei kannata kritisoida tukea antavaa tahoa, mikäli mielivät olla tukiaisten piirissä vielä ensikin vuonna.

5 kommenttia

jahans

8.5.2012 22:05

mielenosoituksen facebook-sivun osoite: http://www.facebook.com/tekes.mielenosoitus

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jugistoteles

10.5.2012 10:08

No huhhuh mitä tuubaa taas joiltain änkyröiltä. Kaiken alistaminen markkinavoimille on niin lapsellinen ajatus, ettei sitä viitsi edes sen suuremmin alkaa purkamaan. Markkinat tarvitsevat tuekseen pitkäjänteisempää, myös hyvinvoinnin huomioon ottavaa päätöksentekoa. Joku varmaan haluaisi heittää tähän vastineeksi jonkun P-Korea kortin tjsp. -> turha vaiva, ohi menee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fi-lib

16.5.2012 13:42

http://fi-lib.blogspot.com/2012/05/tekesin-toimialajohtaja-risto-setala.html

Tekesin toimialajohtaja Risto Setälä puolustelee yritystukia nettikeskusteluissa kertomatta jääviydestään.

Tekesin työntekijöiden kannanotot yritystukien puolesta ovat Tekesin propagandaa. Tekesin työntekijöiden pitäisi itse rehellisesti sanoa edustavansa työnantajaansa. Kenen kaljoja juot, sen lauluja laulat. Tekesin työntekijät ovat jäävejä puhumaan yritystukien järkevyydestä, koska he itse saavat palkkansa yritystukien jakamisesta. Heillä on siis oma lehmä ojassa. Tämän salaaminen on epärehellistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi