Froodly on sovellus, joka vähentää ruokahävikkiä ja säästää rahojasi

Uusi suomalainen sovellus rakentaa vihreämielistä yhteisöä Helsingissä.

Kuva: Froodly

Froodly (hybridi sanoista food ja friendly) on uusi suomalainen mobiilisovellus, jonka tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä, parantaa yhteisöllisyyttä ja keventää kaupunkilaisten kukkaroita.

Suomessa asuvan kansainvälisen porukan kehittelemä sovellus tuo lähikauppojen vanhentuvat, alennetut ruokatuotteet suoraan puhelimeen. Kuka tahansa kaupoissa kulkeva voi toisia auttaakseen ottaa edullisesta, vanhaksi menevästä tuotteesta kuvan ja lisätä sen sovellukseen. Näin sovelluksen muut käyttäjät näkevät, millaisia tarjouksia heidän lähikaupassaan on tälle päivälle. 

"Ajatus on, että kun minulla on nälkä, mietin mitä haluan syödä. Tänään minun tekee mieli kalaa. Sitten katson Froodlysta, olisiko minun lähialueellani vaikkapa lohta alennetulla hinnalla", selittää yksi porukan jäsenistä, hongkongilaisopiskelija Choi Ling.

"Me haluamme rakentaa vihreämieistä yhteisöä Helsingissä. Tämä on aktiivisen kaupunkilaisen sovellus, jolla autetaan lähimmäistä, kuten netin kierrätysryhmät", Ling selittää.

Sovelluksesta on tällä hetkellä saatavilla raakaversio Apple-laitteille. Tulossa on myös Android-versio ja myöhemmin Windows-puhelimille soveltuva versio. Tulevaisuudessa lähikaupat ja niiden aletuotteet näkyvät myös kartalla. 

Froodlya kannustetaan käyttämään porrastetulla pistejärjestelmällä. Pisteillä saa palkintoja: mitä enemmän pisteitä, sitä isompi palkinto.

"Sovellusta käyttämällä saa pisteitä. Palkinnot ovat vielä kehttelyvaiheessa, mutta palkinto voi olla vaikkapa kahvi tai kakku paikallisesta kahvilasta - tai jos pisteitä on paljon, illallinen alueen ravintolasta."

Käytäjä saa itse valita, mitä pisteillään tekee. Hän voi palkinnoksi myös istuttaa puun tai perustaa luomupuutarhan. 

Toistaiseksi Froodly toimii vain Helsingissä, mutta tarkoitus on laajentaa myös muihin suomalaisiin kaupunkeihin. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi