Hurraa, Helsinki haluaa tarjota nuorille ilmaisen ehkäisyn!

Katju Aro (fp.) iloitsee sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksestä.

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti tiistain kokouksessa, että kaupunki tarjoaa alle 25-vuotiaille ilmaisen ehkäisyn. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto. Jos linjaukset jäävät voimaan, nuoret saavat vuoden ajaksi ehkäisyrenkaan ja pillerit maksutta. Kondomit, kierukka ja ehkäisykapselit tarjotaan aina ilmaiseksi.

Feministisen puolueen kaupunginvaltuutettu Katju Aro kirjoittaa asiasta Facebookissa:

“Lausunnossa esitämme Helsingin linjaksi, että oikeuden ehkäisyyn ja seksuaaliterveyteen tulee toteutua jokaisen omista lähtökohdista ja toiveista käsin ja että ehkäisypalveluja suunnataan kaikille nuorille sukupuolesta riippumatta.”

Vantaan mallin mukaisesti Helsinki alkaisi tarjota maksuttoman kierukan tai ehkäisykapselin myös raskaudenkeskeytyksen jälkeen sekä päihdehuollon asiakkaille. Tällä hetkellä kierukan ja ehkäisykapselin saa maksutta ensimmäisellä kerralla. E-pillerit ja renkaan saa vain kolmeksi kuukaudeksi.

Ehkäisyn saatavuuden helpottaminen on tärkeää, sillä sen myötä abortit todennäköisesti vähentyvät ja seksitaudit leviävät vähemmän. Sosiaali- ja terveyslautakunta haluaa, että saatavuutta tehostetaan entistä enemmän: kondomeja pitää olla jaossa siellä, missä nuoria on.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi