Kuningas Krapula

Mikä on krapula? Juhani Sirén otti selvää.

Mikä on krapula

Alkoholi vaikuttaa lamaannuttavasti aivoihin ja keskushermostoon. Käytön jälkeinen epämiellyttävä olo – krapula – alkaa, kun veren alkoholipitoisuus kääntyy laskuun. Lamaantumiseen tottuneet aivot panikoituvat promillemäärän vähenemisestä ja lisäävät elimistöön stressihormoneja, jolloin keho muuttuu ylikiihotustilaan. Alkoholi muuttaa aivosolukalvojen rakennetta, liuottaa niiden rasvoja. “Aivosolukalvoille käy samoin kuin voille, joka otetaan jääkaapista huoneenlämpöön”, kuvailee dosentti Peter Eriksson Kansanterveyslaitokselta.

Krapulan oireet

Kolme neljästä suomalaisesta kärsii krapulasta. Kohmelon voimakkuuteen vaikuttaa suoraan se, mihin kuntoon olet itsesi juonut. Kolmen promillen kaatokännistä tuloksena on takuuvarmasti pahempi krapula kuin muutamasta oluesta. Yleensä krapulan saamiseen vaaditaan vähintään yhden promillen, eli 3–5 olutpullon humala. Oireet alkavat usein 12 tuntia viimeisen alkoholiannoksen nauttimisen jälkeen, ja krapula on pahimmillaan, kun promillet lähestyvät nollaa. Varsinaisiksi kankkusoireiksi lasketaan pahoinvointi, päänsärky ja sekavuustila. Migreenipotilaille tiedoksi: kärsitte muita todennäköisemmin myös krapulapäänsärystä. “Ja jos huvipuiston pyörivät laitteet yököttävät, oksentaa helpommin myös krapulassa”, dosentti Peter Eriksson toteaa. Lisäksi dagen efterinä saattaa esiintyä verenpaineen nousua, väsymystä, sydämen tykytystä, vapinaa sekä valoherkkyyttä. Janontunne johtuu siitä, että alkoholi on kahvin tapaan diureetti, joka kuivattaa kehoa. Jos edellisillan aikana ei ole syönyt riittävästi, heikotusta lisää verensokerin vajaus. Alkoholi kun pysäyttää maksan sokerintuotannon. “Krapula on ihmisen suojamekanismi. Aina kun saat krapulan, voit olla varma, että jotain ikävää on tapahtunut aivoille”, sanoo Eriksson. Heavy userin kauhuskenaario on viinakramppi. Jos aivojen kiihotustila pahenee juoppohulluuden asteelle, on oireina näkö- ja kuuloharhoja, tuskaisuutta ja levottomuutta. Juoppohullut saattavat riehua, hikoilla litratolkulla ja saada rytmihäiriöitä, johon keskimäärin joka kuudes kupsahtaa.

Alkoholin palamisnopeus ei ole vakio

Palamisessa ja palamisessa on eroja. Yleinen nyrkkisääntö on, että yksi ravintola-annos palaa elimistöstä noin kahdessa tunnissa. Tarkkaan ottaen yksi gramma per kymmenen kiloa, sukupuoleen katsomatta. Säännöstä poikkeavat alkoholin suurkuluttajat, joiden maksa on jo tottunut polttamaan viinaa jatkuvalla juotolla. “Suurkulutukseen sopeutunut maksa pystyy polttamaan etanolia jopa kaksi kertaa tavallista nopeammin”, kertoo professori Mikko Salaspuro. Eli lyhyen laskukaavan mukaan: yhtä paljon juonut 60-kiloinen alkoholisti puhaltaa nollat samaan aikaan 120-kiloisen peruskäyttäjän kanssa. Eivätkä painoerotkaan aina vaikuta selviämisnopeuteen. 70-kiloisella miehellä alkoholi palaa yhtä nopeasti kuin 90-kiloisella, jolla on ylimääräistä rasvaa 20 kiloa enemmän.

Krapulan anatomia

 

Krapula alkaa usein 12 tuntia viimeisen alkoholiannoksen jälkeen.
Krapula alkaa usein 12 tuntia viimeisen alkoholiannoksen jälkeen.

Darrasoundtrack

 1. Juice Leskinen: Viidestoista yö, Mimosan hipiä
 2. Zen Cafe: Särkylääkkeet
 3. Leevi and the Leavings: Unelmia ja toimistohommia
 4. Klamydia: Krapula tulee (minä määrään päivän)
 5. Blur: Hanging Over
 6. Juha “Watt” Vainio: Kauhea kankkunen
 7. Popeda: Hyvä kankkunen
 8. Jope Ruonansuu: Krapulassa katuani tallaan
 9. Kolmas nainen: Äiti pojasta pappia toivoi
 10. The Offspring: The Worst Hangover Ever

Miksi kaikille ei tule kankkusta?

Alkoholin suurkuluttajat välttävät pahan krapulan samalla annoksella useammin kuin viinaan tottumattomat. Mitä useammin on viinaa veressä, sen enemmän elimistön sietokyky kasvaa ja humala- ja krapulavaikutukset lieventyvät. Myös perinnöllisyys vaikuttaa: 40 prosentilla alkoholistivanhempien pojista on todettu olevan tavallista suurempi vastustuskyky alkoholin vaikutuksille. Yleisesti puhutaan myös hyvästä viinapäästä: hermosolut sopeutuvat alkoholin läsnäoloon elimistössä ja kovan harjoittelun tuloksena maksa polttaa etanolia nopeammin.

Krapulaseksi

Krapula nostaa stressihormonien ja laskee sukuhormonien määrää elimistössä. Siis mitä kovempi on krapula, sitä vaikeampaa on seksin harrastaminen. Mutta krapulassahan seksin pitäisi maistua paremmalta, kun ihminen on herkemmässä tilassa. “Siitä ei ole todisteita, mutta aamulla ihminen on seksuaalisesti vireimmillään, tällöin sukuhormonit ovat korkeimmillaan. Lisäksi saattaa olla, että edellisiltana koettu pettymys potenssin heikentymisestä humalassa mobilisoituu aamulla seksuaaliseksi energiaksi”, uskoo Eriksson.

Miksi vanha viina haisee?

Toisin kuin voisi luulla, vanhan viinan haju ei tule itse etanolista, vaan muista alkoholin mukana saaduista aineista, jotka kasaantuvat elimistöön. Paha haju häviää vasta, kun maksa on polttanut kaiken alkoholin ja pääsee sen jälkeen tuhoamaan muita aineita. Eli mitä enemmän alkoholissa on mukana ylimääräisiä aineita, sitä varmemmin vanha viina löyhkää. ”Haiset huomattavasti pahemmalta seuraavana aamuna, jos olet juonut viskiä etkä kossua”, lupaa Eriksson.

Kannattaako korjaussarja?

“Krapularyyppy lieventää kankkusen oireita. Lisäksi sillä voi siirtää krapulan alkamisaikaa esimerkiksi seuraavaan yöhön, jolloin oireet häviävät nukkuessa”, kertoo dosentti Peter Eriksson. “Mutta krapularyypystä voi kehittyä huono tapa, joka johtaa pahimmillaan alkoholismiin. Ei sitä voi ihan suositellakaan”, Eriksson jatkaa.

Kankkuset Suomessa

Väestörekisterikeskuksen Nimipalvelun perusteella 1 533 ihmisellä on tällä hetkellä Kankkunen – sukunimenään. Saavatko he kärsiä vieroitusoireiden lisäksi nimestään? “En ole koskaan saanut naljailua. Ei tavalliset ihmiset kiinnitä huomiota siihen, kuten ei varmasti Svinhufvud-sukunimeenkään, joka kuitenkin tarkoittaa sianpäätä”, väittää 83-vuotias lakimies Aimo Kankkunen. “Aiemmin puhuttiin vain krapulasta. Kankkunen-sana levisi tv:n kautta sanavarastoon vasta reilut 20 vuotta sitten.”

Gini + viski = krapula?

Jos perimätietoon on uskominen, krapulan saa hankittua varmimmin juomalla eri alkoholeja sekaisin. “Siitä ei ole tieteellistä näyttöä. Syynä normaalia pahempaan krapulaan voi olla se, että sekoittaessa eri alkoholeja tulee juoneeksi keskimääräistä enemmän”, väittää Eriksson. Toinen legenda: mitä tummempi ja makeampi juoma, sen kirpeämpi krapula. Syy: alkoholeissa on etanolin lisäksi myrkyllisiä kemikaaleja antamassa makua. Ja mitä tummempi aine, sen enemmän epäpuhtauksia. “Ei ole todistettu, että ylimääräiset ainesosat aiheuttaisivat voimistuneen krapulatilan. Jotkut ihmiset saattavat tosin olla yliherkkiä oheisaineille ja saada niistä krapulaa muistuttavia allergisia oireita”, Eriksson kertoo. Esimerkiksi viskissä on 30 kertaa enemmän haitallisia aineita kuin vodkassa ja monelle krapula saattaa iskeä juuri viskistä. Lisäksi joka viides suomalainen nainen saa päänsärkyä punkusta. “Punaviinissä saattaa olla jokin päänsärkyä aiheuttava ainesosa, koska kossun kanssa heillä ei ole samaa ongelmaa.”

Kirjat Krapulassa

 1. Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
 2. Charles Bukowski: Pystyssä kaiken aikaa
 3. Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirja
 4. Henrik Tikkanen: Yrjönkatu
 5. Mikko Rimminen: Pussikaljaromaani

Pääosassa: Kankkunen

 1. Dude, Where’s My Car?
 2. Trainspotting
 3. Krapula soittaa kahdesti (lyhytelokuva)
 4. Leaving Las Vegas
 5. Barfly

Ihmeparantajat

 • Outox-selviämisjuoma
  “Tutustuimme juomasta tehtyihin tutkimustuloksiin. Huuhaata.”
 • Duact
  “Jos henkilö on saanut allergisen reaktion jostain alkoholin ainesosasta, niin antihistamiini helpottaa allergisia oireita, mutta ei krapulaa.”
 • Beetasalpaajat
  “Tehoavat krapulan oireista sydämentykytykseen.”
 • Aspiriini
  “Krapula on tulehdusreaktio ja se aiheuttaa turvotusta aivoissa, joten tulehduskipulääkkeet lieventävät oireita.”
 • B-vitamiini
  “Kovat alkoholistit kärsivät katkaisuhoidossa usein vitamiinivajeesta, mutta peruskäyttäjän krapulaan lisävitamiinit eivät tuo helpotusta.”
 • Fruktoosi
  “Fruktoosi nopeuttaa alkoholin palamista 10–20 prosenttia, mutta se vaatii vähintään 20 gramman kerta-annoksen.”

Arviot: Professori Mikko Salaspuro

Kallis kankkunen

Kankkunen on kallista puuhaa. Englantilainen alkoholin väärinkäyttöä tutkivan Alcohol Concern -yhdistyksen mukaan noin viisi prosenttia kaikista työpoissaoloista liittyy alkoholinkäyttöön. Pelkästään Briteissä se tarkoittaa 14 miljoonaa krapulapoissaoloa. Ylipäätään darrapoissaolot työpaikoilla ja krapulapäivien alentunut työteho aiheuttavat vuosittain yrityksille noin 2 000 euron päänsäryn per työntekijä.

Liikkeelle darrassa?

Krapula lähtee liikkumalla yhtä varmasti kuin humala juomalla. Kävely kannattaa, mutta kovaa fyysistä rasitusta kannattaa välttää dagen efterina, jos et halua äkillistä sydämen rytmihäiriötä tai aivohalvausta. Krapulassa veri on normaalia happamampaa, maksa ei pysty poistamaan anaerobisessa rasituksessa syntyvää maitohappoa ja testosteronituotanto on pienentynyt. Eli, kun liikut krapulassa, huononnat kuntoasi, olet kaksinkertaisessa vaarassa saada urheiluvamman. Tai kuolet.

Ystävämme maksa

Maksa hajottaa etanolin elimistöstä. Ja näin se käy:

 1. Etanoli hapettuu asetaldehydiksi maksassa olevan ADH-entsyymin avulla.
 2. Yli 99 prosenttia asetaldehydista palaa välittömästi etikkahapoksi.

Asetaldehydi palaa naisilla hieman huonommin estrogeenierityksen ollessa koholla kuukautiskierron puolivälissä ja silloin, kun he käyttävät e-pillereitä. Tämän uskotaan osittain vaikuttavan siihen, että naiset saavat krapulan miehiä helpommin. Huonoimmassa jamassa ovat aasialaiset. Syy: Maksan entsyymit koostuvat tuhansista aminohapoista. Aasialaisilla yksi niistä on erilainen kuin länsimaalaisilla. Seuraus: He humaltuvat muita helpommin ja saavat usein pahemman krapulan, joka saattaa alkaa jo nousuhumalassa. Asetaldehydi on syöpää aiheuttava aine, aromiltaan hedelmäinen. Sitä lisätään keinotekoisena makuaineena myös elintarvikkeisiin.

Tutki krapulasi

Kansanterveyslaitos tutkii krapularyypyn vaikutuksia krapulaoireiden poistamisessa sekä sen vaikutuksia steroidihormonitasapainoihin. Tutkimukseen haetaan vähintään 23-vuotiaita miehiä ja naisia. Haluatko koekaniiniksi? Ota yhteys tutkimushoitaja Tuula Mäkelään (tuula.makela@ktl.fi) tai dosentti Peter Erikssoniin (peter.eriksson@ktl.fi). Ilmaisen alkoholin lisäksi Kansanterveyslaitos tarjoaa osallistujille pienen kulukorvauksen.

16 kommenttia

Jepuxsxsx

12.12.2006 10:13

Biisi krapulasta ja katumuksesta: Irwin, Rentun ruusu listalle mukaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pompom

19.12.2006 22:43

onko nuo promillet mitattu tuollon iltapäivällä.. aika naamat saa olla ollu jos on vielä tuollon 2,3.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rastaman

21.12.2006 11:36

Alcohol is not made for use of human. Herb is made for use of man.
siis alkoholihan on liuotin, joka tuhoaa elimistöä ja varsinkin aivoja. Mitä v...tun järkeä sitä on juoda ja tuhota itseään.
Minä polttelisin vain pilveä, jos se olisi sallittua. siitä ei tule krapulaa, koska siitä ei tule vieroitusoireita, eikä se ole elimistölle myrkyllistä. siis v...u suomessakin kuolee 3500 henk. vuodessa viinaan. Maailmassa ei ole raportoitu yhtään kannabiksen aiheuttamaa kuolemantapausta.
Olisiko päihdepolitiikassa kenties parantamisen varaa. siis koko maailman päihdepolitiikassa, ei vain Suomi takapajulan. Voisimme olla vaikka suunnannäyttäjiä parempaan ja terveellisempään päihdepolitiikkaan

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mä vaan

5.1.2007 12:09

Rastaman voisi tarkistaa faktoja ennen kuin kirjoittelee tollasta. Kannabiksesta voi tulla vierotusoireita ja tuleekin, jos yrität lopettaa säännöllisen käytön. Lisäksi myös se aiheuttaa toisille ihmisille voimakasta riippuvuutta. Ja vaurioittaa aivoja sekä mahdollisesti aiheuttaa jopa psykoositilan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joo joo

6.1.2007 23:28

Mä vaan. Eiköhän sen pilven käyttäjät tiedä tuleeko siitä vai ei! Ei sunkaan kannata tänne mitää faktoja laittaa jos sulla ei oo HENKILÖ KOHTAISTA KOKEMUSTA kyseisestä tuotteesta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jepjep4

9.1.2007 14:18

no voi hellanlettas, hermostuiko pilviveikko. Mee takas kiven alle ja pakene isoa pahaa maailmaa isoon pahanhajuiseen kuplaasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vevina

17.1.2007 12:31

Jokainen tähän keskusteluun osallistuva voisi tarkistaa faktansa. On totta, että alkoholi on liuotinaine ja vaarallinen suurina määrinä ja säännöllisesti käytettynä, mutta kaikki alkoholia käyttävät ihmiset eivät vedä niitä eräitäkin olalle juodessaan. On olemassa sellainenkin kummajainen kuin kohtuukäyttö. On myös totta, että harva kuolemantapaus voidaan suoriltaan liittää kannabikseen tai sen käyttöön ja aina voidaan alkaa haarukoida yksittäistä tapausta pienempiin soiin siten, että syyksi nostetaan vaikkapa masennus, paniikkihäiriö tai tapaus listataan tavallisena liikenneonnettomuutena, mutta miten tiedämme varmasti etteivät nuo masennukset, paniikkihäiriöt ja onnettomuudet johdu kannabiksen käytöstä? Tunnen erään, jolla säännöllinen kannabiksen käyttö laukaisi paniikkihäiriön. Ja tiedän kourallisen ihmisiä, jotka menevät rattiin polteltuaan.
On silkkaa naiiviutta väittää, ettei kannabiksen käytöstä seuraa vieroitusoireita. Niin kuin mikä tahansa päihdeaine, kuten tupakka tai alkoholi, kannabiskin aiheuttaa addiktion, vaikuttaa psyykeeseen ja mielentilaan, käyttäjän hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Kannabiksen tapauksessa addiktio voi olla enemmän psyykkinen kuin fyysinen. Olen nähnyt, kuinka ystäväni ovat muuttuneet aggressiiviksi, hermostuneiksi, levottomiksi ja epätoivoiseksi kun polteltavaa ei ole ollut saatavilla. Tämän lisäksi THC varastoituu aivojen rasvasoluihin, eikä ole varmaa tutkimustietoa siitä, millaiset sen pitkäkestoiset vaikutukset ovat, joten emme voi varmasti tietää, miten se meihin todella vaikuttaa.
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että ne jotka luennoivat viinan kiroista ja vannovat kannabiksen nimeen väittäen ettei polttelusta ole minkään valtakunnan haittaa kenellekään, ovat kadottaneet todellisuudentajunsa addiktionsa myötä. Allekirjoittaneella ja lähipiirilläni on omat kokemuksensa sekä kannabiksen hyvistä että huonoista puolista, ja tiedän että vaikka jotkut kokevat sen omakseen, itselleni se ei sovi. Jos joku haluaa poltella silloin ja tällöin, en näe siinä mitään väärä, silloinhan on kysymys nimenomaan kohtuukäytöstä. Sanotaanpa nyt kuitenkin vaikka näin, että en usko laittomuuden olevan este sellaisen henkilön polttelulle, joka kirjoittaa nimimerkillä Rastaman. Enkä osaa ottaa kovinkaan vakavasti henkilöitä, jotka eivät osaa argumentoida ilman voimasanoja, tahi osaa yhdyssanoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tipitiitipi

3.3.2007 12:14

No mitä ihmisille tulee ekaks mieleen kannabiksesta? Että se on huume.. No entä alkoholista? Nautintoaine. Kun poltan pilveä niin ei tule krapulaa tai paska fiiliksiä. Kannabikseen ei oo kuollu kukaan ja tuote on taatusti turvallisempi kuin myrkky alkoholi.
Myös alkoholi voi laukaista psykoosin.. Ja alkoholista seuraa niin hemmetisti elimistölle ja psyykkeelle haittaa, että minkä takia se aine on edes sallittu?
Tunnen monen monta pilvenpolttajaa, jotka on polttanu monta vuotta, eikä mitään ihmeempiä ole heille tapahtunut.
Herätkää jeesustelijat ja pahvit siihen, että kannabis on yksinkertaisesti terveellisempää kuin alkoholi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

allukgb

13.4.2008 20:27

huumeongelmaa ei olisi ilman amerikkalaisten keksimiä lakeja, joita taulapäät nouduattavat ympäri maailman.
moniko kuolee viinaan vuodessa ja moniko kannabikseen?
hullujenhuoneetkin ovat enimmäkseen täynnä alkoholisteja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

juupssss

13.5.2010 14:39

näinhän se on

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MissAlcohol

17.11.2010 00:02

Krapuöa on aivan kamalaa, en suosittele kenellekkään sen hankkimista!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kannabiskrapula

29.1.2011 19:44

Tässä sitä ollaan jälleen, alkoholin pahe vs. kannabiksen glooria. Krapulat, kännit ja sumuiset olot on aina henkilökohtaisia. En juurikaan kärsi kovista krapuloista, paitsi jonkinlaisesta sekavuudesta. Väitän kuitenkin, ettei kannabiksen polttelun jälkeinen päiväkään ole täysin normaali. Omasta ja tuttavien kokemukesesta voin sanoa, polttelun jälkiolot ovat hyvin "mitään sanomattomat", ei siis tunnu miltään. Jotkut eivät nää sitä ongelmana, mutta itse olen kokenut polttelun jälkeisen staattisen olon joskus ahdistavana. Oloa on vaikea kuvailla, mutta vertauskuvana voisi sanoa, että silloin hienoimmankin aterian syöminen on yhtä jännää ja eksoottisen tuntuista kuin kylmän kaurapuuron.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ainakrapulassa

31.5.2011 09:05

http://krapula.fi/krapulaseksi/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jopo9

18.8.2011 19:21

parasta on ku ottaa salkun bisseä ja duunaa parit jopot:) jos on sit rapula ni se on vaan kestettävä/korjattava. kerranhan täällä vaan eletään!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

darraton

9.11.2011 03:30

Darra-asiaa: http://krapula.org

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Krapula-apua

27.4.2012 22:43

Onko kukaan testannut <a href="http://www.squidoo.com/krapulan-hoitaminen/">Chlorellaa krapulan hoitoon?</a>

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi