Ravintola Nokka jatkaa kampanjointia Itämeren puolesta

Jokaisesta Helsinki Menusta ohjautuu euro Itämeren pelastustyöhön.

Ari Ruoho.
Ari Ruoho.

Ravintola Nokassa hauki on arvokala, ja silakka on suosiossa Stadin silakkamarkkinoiden jälkeenkin. Asiakkaiden pyynnöstä Ravintola Nokka jatkaa Itämeren pelastustalkoitaan ja laajentaa menukokonaisuuksiensa tarjontaa silakasta haukeen.

"Itämeriasiaa voi pitää esillä monella tapaa. Me käytämme makukieltä", sanoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Lähialueidemme kaloista Ruoho tietää paljon. Uusimman Helsinki Menun raaka-aineiksi hän on valinnut silakan. Ravintola tukee työtä puhtaamman Itämeren puolesta, sillä se lahjoittaa jokaisesta Helsinki Menusta euron Baltic Sea Action Groupin tekemään Itämeren pelastustyöhön.

Ruohon johtaman Nokan keittiötiimin käsissä Itämeren kaloista syntyy sesongin makuja. Listalta löytyy muun muassa alkupalana tarjottavaa Piipanojan kylmäsavustettua silakkaa ja pääruokien joukossa paistettua haukea kera kylmäsavuhauella maustetun perunan.

"Hyödynnämme sesonkien tarjoamia makuja ja hankimme ne raaka-aineet suoraan tuottajilta eli tässä tapauksessa kalastajilta", Ruoho kertoo.

Ravintolan arvot, lähiruoka ja Itämeri, näkyvät asiakkaille, mutta myös henkilöstölle sillä on merkitystä.

"Meri ei voi odottaa, apua tarvitaan nyt. Toivottavasti saamme jatkossa nauttia läheltä pyydetystä, tuoreesta kalasta", toteaa ravintolapäällikkö Satu Kuitunen.

Myös asiakkaiden kiinnostus ravintoloiden ympäristöarvojen toteumista kohtaan on Kuitusen mukaan lisääntynyt.

Baltic Sea Action Group (BSAG) tekee laaja-alaista ja rakentavaa työtä Itämeren hyväksi. Säätiö on perustettu 2008, ja se toimii koko Itämeren alueella.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi