Turvaa tuova Artemiksen sateenvarjo -sovellus on pian valmis

Ilmainen turvasovellus ilmoittaa läheiselle, kun ihminen on pulassa ja tarvitsee apua.

Henkilökohtainen turvallisuus ei aina ole itsestäänselvä juttu.
Henkilökohtainen turvallisuus ei aina ole itsestäänselvä juttu.

Artemiksen sateenvarjo -sovellus on saanut nimensä muinaiskreikkalaisen mytologian jumalattaren ja naisten puolustajan mukaan. Sosiaaliasema X -yhdistyksen vapaaehtoistyöllä aikaansaama sovellus valmistuu pian. Parhaillaan sovellukselle haetaan tukirahoitusta Mesenaatti-palvelussa. Joukkorahoituksen avulla sovellus saadaan viimeisteltyä ja jalkautettua niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Sovellus eroaa markkinoilla vastaavista sovelluksista siten, että se ei vaadi napin painallusta vaaratilanteessa. Sen sijaan käyttäjä voi ennakoida turvatonta tilannetta syöttämällä sovellukseen läheisen ihmisen puhelinnumeron ja arvioidun ajan turvattoman tilanteen kestosta. Mikäli kaikki menee hyvin, tulee sovellus sulkea pois päältä. Sovellus taas lähettää viestin läheiselle, mikäli määräaikaan mennessä ei ole kuitannut olevansa turvassa. Hälytys-nappia voi myös painaa välittömän vaaran uhatessa. Artemiksen paikannustoiminnon avulla läheinen näkee sijaintisi tekstiviestin saatuaan. Tietoja ei kuitenkaan tallenneta eikä lähetetä kolmansille osapuolille.

City haastatteli syyskuussa Sosiaaliasema X:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna Kontulaa. Kontula kertoi, että sovellusta on lähdetty tekemään suurimmassa väkivaltariskissä olevien kokemuksia kuunnellen. Sovellusta on sittemmin testattu Intian Mumbain ja Suomen seksityöntekijöillä. Testauksien aikana pystyttiin ehkäisemään ainakin kaksi väkivaltatilannetta.

Videolla Kontula, Tuomas Enbuske, Juha Hurme ja Laura Gustafsson lukevat ihmisten turvattomuuskokemuksia ja kertovat, miksi Artemiksen sateenvarjoa tarvitaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi