Vegaaniviinit saavat oman merkinnän Alkossa

Uudet eko-symbolit helpottavat vastuullisia valintoja.

Lokakuussa omien mieltymysten ja arvovalintojen mukaisen alkoholijuoman löytyminen helpottuu. Neljä uutta ympäristötietoa pullojen kyljessä ovat vegaanisuus, alkuviini, paikallinen ekosertifikaatti ja kevyempi lasipullo.

”Alko luo tällä uudistuksella kanavan entistä laajemmalle määrälle tietoa juomatuottajien tekemistä ympäristöpanostuksista. Uusia eko-tuotetietoja ja niiden viestintää testattiin Alkon kuluttajapaneelissa projektin alussa, ja palautetta käytettiin uusien symbolien sekä verkkokaupan tuotehaun kehittämisessä”, kertoo kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.

Vegaaninen viini eroaa tavallisesta viinistä käytännössä siten, että sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita. Muissa kuin vegaanisissa viineissä on kirkastuksessa sen sijaan voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, kaseiinia tai kalaliimaa.

 

A post shared by Alko Oy (@alko_oy) on

Yksi viininvalmistuksen ympäristövaikutuksiin vaikuttava tekijä on sen pakkaus. Tavallinen 0,75 litran viinipullo voi tyhjänä painaa jopa yli kilon. Alko luokittelee kevyemmiksi pulloiksi maksimissaan 420 gramman painoiset 0,75 litran lasipullot. Kevyemmät lasiset viinipullot ovat nyt löydettävissä uuden eko-merkinnän avulla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi