lisämerkintä tältä päivältä

  • VilliMiesJKL

Olin otettu Sofi Oksasen puhuttua pohjoismaista kirjallisuuspalkintoa vastaanottaessaan puheensa suomeksi. Kerrankin joku toi esiin sen tosiseikan, että kukaan muu pohjoismaissa ei opiskele Suomea, mutta suomalaiset jostain kumman syystä opiskelevat ruotsia?

Sama vanha taistelu, joka alkoi jo 1917 suomen itsenäistyä. Jo silloin oli tämä sama ongelma oli ajankohtainen. Mutta kysynpä vaan, miksi Suomessa ollaan kaksikielisiä, mutta naapurimaat eivät edes mieti kyseistä asiaa? Syy ei voi olla, että olisipa mukavaa pitää ruotsalaista kulttuuria yllä. Syy on jokin ihan toinen. Kysymys on vallasta. Ainoastaan valtatekijät voivat vaikuttaa tuollaisiin päätöksiin.

Mielipiteeni on, että koska suomessa pitää ymmärtää suomea ja ruotsia, niin muissa pohjoismaissa pitää ymmärtää suomea. Eli mikä olisikaan hienompaa kuin yleislinjauksena kaikki politiikot lopettaisivat ulkomailla vieraan kielen puhumisen ja isäntämaa voisi näyttää taitonsa joko ymmärtämällä suomen kieltä tai olemalla ymmärtämättä sitä.

Se olisi kansallisylpeyttä kielestä. SIllä Suomen kieli on jotain mikä yhdistää meidät kaikki. Se on meidän ylpeytemme.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus