"Tyhjäntoimittaja, tyhjätasku, läskiperse"

  • lindagee

Siis tämän merkkauksen otsakkeeksi PITI alunperin tulla Perseet ja Puutarhat (no joojoo, kyllä se selviää, kun maltat kiltisti oottaa vaan), mutta olin pakotettu poimimaan sähköpostistani tuoreimman tituleerauksen, koska toi listahan on saatu kuulostamaan jopa ihan rimmaavalta. Kiitos sinulle hanna.halukas@hotmail.com

Käsittelen minulle annetut arvonimikkeet ripeähkösti, koska lukija ei välttämättä ole näistä niin v..un innoissaan. TYHJÄNtoimittaminen on taitolaji, johon aika harvalla on minkäänlaista myötäsyntyistä tai myöhemminkään omaksuttua taipumusta. Ihmistä riivaavaat (yhä meidänkin yksilökeskeisessä egoperseilevässä ajassamme!) liiaksi pyrkimys hyödyllisyyteen, merkittäviin aikaansaannoksiin, ja tavoite JOKSIKIN tulemisesta ja JONAKUNA olemisesta vrt. "Siis MIKÄ sä niinkun olet ja mitä sä NIINKUN teet." Ja itselleni vielä tutumpi on osasto, josta vaikka hiukan hammasta purrenkin pysyttelen poissa: "Ai sä SIIS tunnet SEN ja SEN, ja tunnetko sä kenties MYÖS sen?"

Jos joku sanoo olevansa tyhjäntoimittaja, siihen perään kuuluu vähintäänkin naurahtaa sarkastisesti kertoen, että kuulijan pitäisi ymmärtää asia KÄÄNTEISESTI = kyllähän sanojalla sentään jonkinlaista merkitystä ja merkittävää tehtävää on täällä maailmankaikkeudessa; muutakin kuin perusturvan nostaminen ja paskalla käyminen.
***
Tyhjätaskuisuus on päivän sana, koska rahaa on aika harvalla päällä, eikä kaikilla ole taskujakaan. Mun on nyt pakko paljastaa sekin, että kävi niinkuin kiskalla on varoitettu: totosta tuli eilen 30€. Tossahan mulle on taskuntäytettä vähäksi aikaa, koska oletusarvona on aina puhdas nolla.
***
LÄSKIperse alkaa olla sillai aika kaluttu kuvaileva ilmaus. Olisi virkistävää, jos joku vaihteeksi vaivautuisi heittämään kehään jotain omaperäisempää, kuten vaikka LAARDIperse.
Hmm...eivät taida nämä uussivistyneistön edustajat tietää mitä laardi on, joten olisi hieman uskaliasta käytellä sanaa, josta voi myöhemmin joutua vastaamaan.

Niin kävi taannoin itsellenikin, kun en kyennyt kelvollisesti selkeällä suomella ilmaisemaan jotain yleisesti käyteltyä sivistyssanaa, liekö se ollut 'intonaatio'. Noh..elekielellä ja muita täydentäviä elementtejä käytellen sain sit kumminkin kummeksujalle jotenkin tajuttavasti avattua mitä tarkoitti paikalta (kiskalta) juuri poistuneen henkilön vahvahko korvinkuultava keskisuomalainen intonaatio. Yritin siinä hieman imitoida miten M. Nykänen ääntää MÄÄ siten kuin vain aito jyväskyläläinen sen kykenee ääntämään. Poikkeaa tamperelaisesta määstä aivan täysin!! Mutta takaisin ass-asiaan. Pitäisiköhän määritellä MINIMIympärysmitta, minkä pitää täyttyä, jotta saa virallisesti tituleerata itseään läskiperseeksi? Hiukan huolestuttaa puolihuolimaton tittelin viskominen siellä sun täällä, milloin toreilla, kaduilla tai teillä.
***
No perkele, jääkö perseet & puutarhat käsittelemättä tässä osiossa. Jääkööt sitten. Ne oli kuitenkin poimittu vertaansa vailla olevien legendaaristen 80-luvun Rumba-lehdissä julkaistujen listausten joukosta, lista oli "puheenaiheet top 10". Palaan siihen tuonnempana. Lukijaakin kenties huvittaa nähdä miten tekijätiimi oli kuitannut erään toisen listauksen, muistaakseni Tampere naitlaif topkympin eli näin: "Pohjoinen rokokoo -yhdistys, alaikäisten toimikunta." Siis jo TOI yksistään edellyttää neroutta. Ei toi voi lähteä tyhmästä päästä. Siis juttu, joka on jollain tapaa älykkömäinen, mutta kuitenkin niin älytön, että on pakko nauraa. Jos pelkästään hymähdät, olet orastava kyynikko.
***
Pitäähän tähän painokas ja oikeasti vakava lopetus saada kuitenkin. Pystyisköhän siihen ilman voimasanoja, vaikka lataus on voimakas sisimmässä. Siis aina kun olen saman ilmiön äärellä: kaikki se mitä olen ihmisenä ja älyllisenä olentona ja kokemusasiantuntijana ynnä muuna, voidaan tyystin sivuuttaa, ja lätkäistä persauksiin/otsaan yksi ainoa kattava leimaus: LÄSKI. Jos tuo kertoisi vain jonkun yksilön arvostuksista, so fucking what. Mutta se on NIIN yleistä, että kertoo aika karmivasti koko yhteiskunnan arvomaailmasta. Joo, sieltä voi joku viitseliäs laittaa tulemaan tunnin presentaation aiheesta "Miten lihavat eivät ole uskottavia missään asiassa, koska heillä ei ole tahdonvoimaa pitää edes painoaan kurissa." Se se vasta on hirveintä scheissea mitä ikinä on näkö- ja kuuloelimiini osunut missään! (Lähtee se entisiltä lihaviltakin sujuvasti suusta, siis LEIKATUILTA, joilla ei ole mahdollisuutta lihoa takaisin, koska muuten se mahalaukku repeää. Jos olis mahiksia, ei ehkä uskaltais lähteä noin tiukasti argumentoimaan. Tämä nyt mitenkään ko. leikkauksen hyötyjä väheksymättä, vaikken pääse ranking-listoille ikinä.)

Mutta mikäs MINÄ olen inttämään muiden läskien puolesta mitään. Joka minun uskottavuuttani haluaa testata, niin eikun sovitaan aika ja paikka, ja aseetkin saa valita vapaasti :))

Kirjoitettaessa soi Jos sattuis hermostumaan, Norah Jones tyynnyttää aina

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus