Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2011.

Nyt pitäis olla SE(ntenced) t-paita  2

Sää lämpeni taas sellaiseksi, että voi hurautella nuttu levällään, tai kohta vaikkapa lyhythihaisemmassa paidassa, ja t-paita siellä alla. Jotta saisin herätettyä kauhunsekaista kummastelua ja paheksuntaa siellä missä liikun, laittaisin mieluusti ylleni SOPIVAN (siis sekä tarkoitukseen sopivan että olomuodolleni eli muodoilleni sopivan) paidan. Ei mitään Helloweenia eikä ylikypsää JudasPriestiä. Slayer saattaisi kelvata, mutta sekin on liian monen keski-ikäisen kotirouvan rinnuksissa havaittu siellä sun täällä. Bodom sopisi, koska Relentlessly Reckless Forever kuvaisi minun tapauksessani erinomaisesti luonnettani ja pers.häiriöitänikin. Sentenced- paita olisi mainio, koska lusin omaa päättymätöntä tuomiotani (kivun muodossa). SIITÄ kertova t-paitatekstitys mulla kyllä olisi jo printattuna paitaan, joka tuolla kaapissani on: PAIN REMAINS. Harmi vaan, että sekin paita on kittana, ja turhan tukalan tiivistä materiaalia. Ei hengitä kesähelteillä.

Ja nyt muistelen tovin miten se yksi Sentenced klassikkobiisi menikään: "... The Axe, the Bottle and the Rope... the feeling there really is no more hope... The thought of the great unknown and facing it alone..." Melankolista tuskaaaaa ja kosmista ahistustaaaaa.

Kirjoittaessani soi Selkouutiset. Nåistä tyhmempikin tajuaa mitä tapahtui tänään.

Kommentoi kirjoitusta

Sopivan lohduton lausunto tohtorilta  1

Miksen sitten tehnyt jo aiemmin sitä mikä oli kuitenkin lopulta tehtävä... sitähän voin nyt vain kummastella. Koko alkuvuoden yritin TURHAAN saada sellaista aikaa omalääkärilleni, että olisin voinut TAJUISSANI sinne vastaanotolle myös päästä paikalle. Eihän se onnistunut, ja kerta toisensa jälkeen jouduin paniikin & uupumuksen nujertamana perumaan ja perääntymään. Sitten älysin soittaa yksityiselle lääkäriasemalle, ja selostaa ensin luurissa tilanteeni kokeneelle tohtorille. Sain sitten käyntiajan parin päivän päähän, ja menin vanhat lausunnot kainalossa paikalle. Kertoilin aiemmista kommunikaation ongelmista lääkärin kanssa, umpikujatilanteesta (hoito olisi, mutta se on selkeästi evätty) ja elämäntilanteen tuomista rajoituksista. Rauhallisenoloinen lääkäri lupasi väsätä lausunnon seuraavana päivänä, jotta saisin tarvittavat paperit matkaan.

Maksamallahan tuo kaikki noin näppärästi hoitui, mutta ainakin lausunto vaikutti kattavalta ja tarkoitusta ajatellen sopivan lohduttomalta, kuten loppulausuma kertoo "Ei ole MINKÄÄNLAISIN lääkinnällisin tai ammattillisin toimenpitein kuntoutettavissa takaisin työelämään." Jos arvio olisi jotenkin lievempi, voisi tulla palautuspompotus työkkärin kirjoihin ei-toivotuksi romukoppa- raihnais-asiakkaaksi. SEHÄN ei kenenkään etu olisi missään tapauksessa. En uskalla tosin yhtään veikkailla millainen päätös tällä kertaa on odotettavissa. Joudun jo kestämään sen piinan, että mystiset 'persoonallisuushäiriöt' hyppivät lausunnosta silmilleni, vaikken kysyttäessä osaisi kertoa MILLAINEN pers.häiriö tarkkaan ottaen minua riivaa, ja MITEN sitä mahdollisesti voisi hoitaa. Kaiketi ei mitenkään, joten kirjaaminenkin on kohtalaisen turhaa - mutta nähtävästi näiden lääkäreiden mielenrauhan kannalta jotenkin välttämätöntä.

Olen helpottunut. Yhtä apaattinen ja uupunut kuin aiemminkin, mutta selkeästi helpottunut silti. Nyt kun tilanteeni on kirjattu olosuhteiden mukaisesti, saan olla jaksamaton ja voimaton ja uupunut ja toivoton. Ei tarvitse vältellä lääkäriä sen takia, että jokaikinen kerta vastaanotolla joudun kokemaan syyllisyyttä siitä ETTEN ole virkeämpi ja toiveikkaampi ja määrätietoisempi ja "terveempi". Nehän on kohtuuttomia vaatimuksia/tavoitteita mun lähtökohdista, mutta tk-lääkärin käytettävissä oleva aika ja vallitseva asennekaava ei oikein anna hänelle mahdollisuutta muunlaiseen suhtautumiseen. Kun menen sinne, mun pitää tietää selkeästi mitä olen sieltä hakemassa. Mitään 'hoitoa' tai tilannetta korjaavaa toimenpidettä on turha odotella.


Erotiikan energisoiva vaikutus tulee viiveellä..  1

Minun ja Mr Namelessin vuorokausirytmitys on samansuuntainen: valvoskelua aamupuoleen asti, sitten unta senverran kuin mieli & kroppa vaatii, ja vasta sitten verkkaisesti jaloilleen ja jotain askaretta alulleen. Tästä lähtökohdasta tapaamisten ajankohdat venähtelevät pakostakin aina likimain puolenyön tuntumaan. Nyt on palattu taas alkuaikojen ohjelmistojärjestykseen eli ensin kaffetta ja keskusteluja, sitten vasta käsiksi lähikontaktiin. Yhteneväinen näkemys vallitsee siitä, että ihmisiä yhdentävä intiimi läheisyys ainakin hetkellisesti tuottaa jotenkin "kirkastuneen" olotilan. Raukeanakin olo on virkeän terävä, vaikka aamunkoitto on käsillä. Harmit haihtuvat taustalle, ja muut elämän värisävyt korostuvat. MUTTA sitten tulee tolkuton väsymys; aivan muumiomainen olotila.

Elpyminen lähtee käyntiin pikkuhiljaa, ja fiilis muuttuu aktiivisemmaksi, mutta usvaisuusvaihe on tuskaisa. Mulla on niin paljon tätä kipu-usvaa muutenkin, että tietysti tuskastun siihen. Silloin kun yleensä JAKSAN pohdiskella, tajuan olevani umpikujamaisessa tilanteessa, josta ei vaan ole mitään ulospääsyä. Lääkärikäynti ei siihen tule korjausta tuomaan, ja kysehän onkin vain perustulosta, jota jostakin päin pitäisi saada. Mitään taisteluita en jaksa käydä, enkä rampata anelemassa siellä sun täällä. Varaudun olemaan tulottomana ja jäädyttämään tarvittaessa päätösten odottelun ajaksi mm. vuokranmaksut, koska muutakaan en mahda. Vastaukseni siihen miksen ole hoitanut sitä tai tätä tai tuota asiaa ajoissa (tai lainkaan) on tyhjentävä ja kaikenkattava "Ei ole voimia."