Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2012.

Seuranhaun ihmeellinen maailma, osa 2  7

Jatketaan siitä, mihin edellinen kirjoitus jäi. Kuvista.

Alaston- ja puolialastonkuvat.

Ennen kuin julkaiset, mieti onko ihan pakko. Onko kroppasi aidosti ja oikeasti sitä luokkaa, että sillä kelpaa repostella? Ja entä jos onkin, haluatko antaa itsestäsi niin itseriittoisen ensivaikutelman? Toki tässä kohdassa merkitystä on sillä, missä ja missä tilanteessa kuva on otettu: poseeraatko vain puolialastomuuden ilosta kameralle pahimmillaan itse käsi oikosenaan otetussa kännykkäkamerakuvassa, vai onko kuva viimekesältä uimarannalta.

Huomautuksensa tässä kohtaa ansaitsee myös se, miten moni nainen (kenties myös mies?) toimii. Kuvat tuntemattomasta ihmisestä ulkonäköön katsomatta eivät välttämättä säväytä suuntaan tai toiseen. Katse hakeutuu ns. virheisiin. Mutta kun vaihtaa ajatuksia, oppii tuntemaan, tapaa tosielämässä ja fyysisesti tuntee henkilökemian, kauneus puhkeaa katsojan silmään ja tämä toinen henkilö – jonka kuvat eivät sykähdyttäneet tai eivät olisi sykähdyttäneet, jos niitä olisi nähnyt – alkaakin näyttää maailman komeimmalta ja seksikkäimmältä, vaatteilla tai ilman ja virheistään huolimatta.
Lisäksi, vähemmän paljastettu ruokkii mielikuvitusta enemmän ja herättää uteliaisuuden!

Kylppäri- ja muut peilikammotukset

Kännykkäkameralla on niin näppärä ottaa kuvia itse, eikä siinä ole mitään väärää. Jos ei kerran ole toista henkilöä läsnä kuvia ottamassa, ne on otettava itse. Kylmä fakta.
Mutta hyvät ihmiset katsokaa vähän missä ja miten kuvia otatte!

Peilin kautta on kovin kekseliästä ottaa kännykällä kuva, kun itse näkee mitä kuvassa on – jos kännykässä ei ole kahden puolen kameraa. Mutta peskää edes se peili! Ei ole kivaa koittaa katsella, miltä deitti-ilmoituksen heebo näyttää, kun silmiin räikeimpänä osuu salamavalon esiintuomat hammastanatahrat, sormenjäljet ja muut roiskeet. Vilkaiskaa myös, mitä kuvaustilanteessa on selkänne takana. Kylppärin kaakeliseinä on jo ihan riittävän epäeroottinen tausta, eikä kuvaan tasan tarvita rähmäisiä pesuainepulloja, pyykkitelineellistä boksereita kuivumassa tms.
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Yhteydenotot

Netiketti. Hyvät käytöstavat.
Jokainen nainen (tai mies) varmasti ilahtuu pienestä kohteliaasta viestistä, vaikkei viestin lähettäjä olisikaan se, joka elämän mullistaa ja saa maan tärisemään jalkojen alla. Oli viesti kuinka lyhyt tahansa, aloittakaa se AINA tervehdyksellä. Aina. Eikä haittaa kertoa muutamalla sanalla, mikä sai sinut kirjoittamaan juuri kyseiselle henkilölle. Lopettakaa viesti myös johonkin toivotukseen ja vähintäänkin siihen omaan nimeen!
Ei ole kamalampaa kuin inboksissa komeileva ”moi mitä kuuluu” ilman isoja kirjaimia, välimerkkejä tai lähettäjän nimeä. Sormi hakeutuu napille IGNORE.

Faktat haltuun!

Mieti kahdesti mitä aiot kirjoittaa ja kommentoida.
Lue hänen deitti-ilmoituksensa / profiilinsa huolella ja etsi vaikka sieltä muutama mielenkiintoinen yksityiskohta, joihin takerrut. Kommentoi ja kerro vastineita itsestäsi.
Mutta mitä ikinä kirjoitatkin, tarkista että kirjoitat asiat oikein!
Itse esimerkiksi sain yhteydenoton täällä cityssä: ”moi. sullakin on deitti ilmoitus täällä”
Öööö…EIKÄ MUUTEN OLE!

Erotu joukosta

On hyvä olla persoonallinen ja erottua massasta. Viesti voisi sisältää siis muutakin kuin sen moimitäkuuluun. Kts. edellinen kohta: etsi vastaanottajan deitti-ilmoituksesta tai profiilista jotain yksityiskohtia liittyen hänen elämäänsä, kiinnostuksenkohteisiinsa tai harrastuksiinsa ja aloita keskustelu siitä.
Jos haluat laittaa viestiisi jotain todella erikoista ja absurdia, mieti kirjoittamaasi vastaanottajan kantilta ennen viestin lähettämistä. Tajuaako vastaanottaja viestin tarkoitusperät? Minkälaisia mielikuvia luot?
Miespuolista tuttavaani lähestyttiin persoonallisella viestillä ja heittämällä ilmaan kysymys, mitä tapahtuisi jos hän nielaisisi viestin lähettäjän kokonaisena. Vastaus lienee, että hänen ruoansulatuksensa tekisi tästä naikkosesta selvää muuttaen hänet hapokkaaksi massaksi, joka suoliston läpi kuljettuaan tulisi kakkana pihalle.

Romanttista?

Ei niinkään.


Lääkärireissu lasten kanssa  2

Jos joku ei vielä tiedä tai ole huomannut, minulla on kaksi lasta ja kummallakin niistä neljä jalkaa:

Esikoiseni on 1,5-vuotias naku kiinanharjakoira. Herkkisneiti, draamakuningatar, läheisriippuvainen perskärpänen ja pieni kainaloinen. Niin pieni, että on molemmista päistä ihan yhtä kakanhajuinen.
Perheen juniori on juuri 11 viikkoa täyttänyt tanskandoggipentu. Lyllerö ja riehoke samassa paketissa, jolla on päivä päivältä virtaa enemmän ja taistelutahtoa vaikka muille jakaa!

Eilen sain viikonloppuvisiitille tämän tanskandoggipentuseni siskon, joka viettää pitkän viikonlopun torstaista sunnuntaihin meidän riemunamme. Meitä on nyt siis neljä - koirat ja minä.

Siskolikka tuli siis eilen torstaina. Samaiselle torstai-iltapäivälle - heti töiden jälkeen - olin ehtinyt varata myös rokotusajat (pennulle ensimmäiset, harjikselle tehosteet) eläinlääkäriin omille koirilleni. Ja koska elämä on aina niin paljon helpompaa, kun asioita tekee "siinä samalla", vein myös tämän toisen doggipennun rokotettavaksi "siinä samalla" kun vein omanikin...

Kvartetti on valmis ja soitto alkakoon:

Kaksi 11-viikkoista doggipentua, jotka tapasivat toisensa pentulaatikkoajan jälkeen ensimmäistä kertaa ehkä varttia ennen eläinlääkäriinlähtöä. Tutustuminen ja välienselvittely oli siis täysin tekemättä, kun jo kytkin lapsukaiset hihnaan ja johdatin heidät hissiin...
Lapsukaiset, jotka eivät vielä osaa kulkea kauniisti hihnassa.
Mukana pieni harjakoira, jota kahden "ison" doggin läsnäolo kummastutti ja kauhistutti.

Lääkärikäynti eteni jotakuinkin näin:

1. Siskolikkadoggi päätti kävellä, olla kävelemättä, kävellä, olla kävelemättä, kävellä, olla kävelemättä... Ensin matka kotiovelta autolle kesti ikuisuuden, sitten matka autolta Rauhankatua pitkin eläinlääkärille ehkä kaksi ikuisuutta...varsinkin kun olin onnistuneesti parkkeerannut autoni väärään päähän Rauhankatua! Jouduin hengästyksissäni kysymään tietyömiehiltä, olinko edes kävelemässä oikeaan suuntaan, oliko talo nro 14 varmasti kulkusuunnassani...

2. Joka välissä doggisiskokset roikkuivat toinen toistensa hännissä, korvissa, niskassa, hännissä uudelleen, korvissa uudelleen ja niskassa uudelleen.

3. Kauhistunut kiinanharjakoira koitti väistellä isompiaan ja sai kolmesta talutushihnasta aikaiseksi raumanpitsiä. Ja hetkittäin minä olin pitsin keskipisteessä.

4. Eläinlääkärille saavuttaessa huomasin, että vastaanotto on KELLARIkerroksessa ja minulla kolme koiraa, joista ainakaan kaksi ei todistettavasti osaa mennä portaita alas!
Vein ensin siskolikkadoggin alas ja palasin hakemaan seuraavaa. Samalla tämä kapusi portaat kanssani takaisin ylös.
Sitten menin siskolikan (joka kulkee portaat itse) ja harjakoiran kanssa alas, mutta palatessani portaita ylös hakemaan oman doggini, nämä kaksi kipittivät perässäni portaat ylös... Taas alas, ja koko joukolla ylös. Alas ja ylös. Pari minuuttia ja monta kirosanaa myöhemmin minä JA koirat olimme kaikki vihdoin alhaalla.

5. Eläinlääkärin odotusaulassa tanskispennut hoksasivat, että heillähän on VÄLIENSELVITTELY tekemättä!
ÄrrrärrrärrmurrurmurmurärrrärrrHAU HAU HAU....
Vastapäätä istuva nainen pienen yorkshirenterrierinsä kanssa katsoi meitä ja nauroi hiljalleen muka kännykälleen, jota räpläili käsissään.
Viereisessä vastaanottohuoneessa joku koira hermostui pentujeni metelöintiin ja alkoi myös haukkua.

6. Vastaanoton puolella eläinlääkäri tutki ensimmäistä doggipentua: "Keneltäs tämä on turpaan saanut?" (hampaanjäljet nenässä)

7. Doggit ottivat rokotteet vastaan mukisematta, mutta pieni draamakuningattareni koki kohdanneensa suurta vääryyttä, julmuutta, eläinrääkkäystä ja tarpeetonta kärsimystä saatuaan pienenpienen rokotuspiikin. Se kapusi hädissään olkapäälleni ja huusi kimeällä äänellään kuolemaa minuuttitolkulla.

8. Doggipentujen välienselvittely eskaloitui vastaanottohuoneessa ja ärinässä alkoi olla totinen sävy. Yritin pitää ne erillään toisistaan, komentaa niitä, huolehtia ettei shokinpartaalla oleva harjakoira pakene paikalta, kuunnella eläinlääkäriä, maksaa laskun ja näppäillä pin-koodin...sekä siivota jommankumman doggipennun pissat lattialta... Kaikki samaan aikaan.

9. Takaisin autolle pääsimme suht. sujuvasti. Autoon suht. sujuvasti. Automatka takaisin kotiin suht. sujuvasti... Ainiin. Järkyttynyt harjakoira oksensi sisuksensa pihalle pitkin kuljetusboksia, takapenkkiä, jokapaikkaa.... Siivoa niitä sitten, kun käsissä rähjää kaksi doggia.
Seuraavaksi siis auto pesulaan sisätilapesuun.

10. Vihdoin sisään, kotiin, turvaan. Suljin doggipennut koirahuoneeseen portin taakse selvittämään välinsä, nappaan traumatisoituneen harjakoiran syliin ja laitoin ISON annoksen rommi-suklaajätskiä lautaselle...

11. Kaksi tuntia myöhemmin doggipentujen raivokas reuhoaminen, nahistelu ja nujakointi vihdoin taukosi, kun molemmat luovuttivat Nukku-Matin tullessa. Siihen kaatuivat missä sillä hetkellä sattuivat olemaan, ja minä pääsin tarkistamaan henkilövahingot... :)

Taas tuli koettua uusia elämän oppeja.
Hermot olivat koetuksella ja pinna piukeana, mutta hengissä selvittiin - minä ja koirat.