Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2013.

Vakuutuslääkäreiden nimet julki  6

Tuo edellisessä bloggauksessa ollut rikosylikonstaapeli Pekka Mustosen haastattelu kannattaa kyllä kuunnella. Onhan home- ja kosteusvauriot sekä sisäilmamyrkyt entistä enemmän myös opiskelijoiden riesana. Sairaaloita, kouluja, päiväkoteja, oikeus- ja poliisitaloja unohtamatta.

Sitten hieman lisää erittäin merkittävän julkisen vallan käytöstä yksityisesti omistetuissa vakuutusyhtiöissä. Vakuutusalan korvaustoiminnan keskeisiä toimintainstrumentteja väitetään olevan ainakin nämä kolme:

vakuutuslääketiede
vakuutuslääketieteellinen arvio
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä

Suurinta julkista valtaa käyttävät vakuutuslääkärit ja vakuutuslakimiehet. Koskien lakisääteistä vakuutus- ja sosiaaliturvaa. Kuten työtapaturmat, ammattitaudit, liikenne-, potilas- ja lääkevahingot sekä työeläke.

Tänään 28.1. yksi noista aiheista Ylen A-Studion käsittelyssä. "Vakuutuslääkäreiden nimet julki?"
Tänään klo 21.00 Yle TV1
Uusinta tiistaina 29.1.2013 klo 14.30 Yle TV1

Nettikatselu

Tulossa katseltavaksi nettiin. Tämä ohjelma tulee katsottavaksi nettiin ohjelman ensiesityksen jälkeen. Nettikatseluajan pituus, 4 viikkoa, on riippuvainen tekijänoikeuksista.

Ko. tiedot osoitteesta: http://yle.fi/ohjelmat/1889523

* * * *

Päivittelyä 15.1.2014 - Ko. jakso purettuna löytyy seuraavasta linkkauksesta:

← Vaalirahoitus
Uutislukitus 2 →
Uutislukitus 1
Posted on helmikuu 15, 2013 by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Sosiaalisen median (SM) ja valtakunnan virallisten tiedotusvälineiden yksi yhteistyön mahdollisuus; saattaa olla avautumassa nyt esiteltävän uutislukitustoiminnan muodossa.

Tässä uutislukitustoiminnossa istutetaan tietty aihe kiinni ruohonjuuri- ja katutason kokemuksiin.

Tässä historian ensimmäisessä uutislukituksessa, poraudutaan Ylen A-studion 4.2.2013 ulostulleeseen jaksoon “Pitäisikö vakuutuslääkäreiden nimet julkistaa?“


Järviradion reportaasi  2

Kuunnelkaapa rikosylikonstaapelina toimineen Pekka Mustosen haastattelu Järviradion aalloilta. Pituus 1 tunti ja 10 minuuttia.

Käsittelyssä työssään pysyvästi sairastuneen henkilön tosielämän tilanteet Suomessa. Isot rispektit Pekka Mustoselle julkisuuteen astumisesta.

Järviradio - 13.01.2013 21:52
Haastattelussa Pekka Mustonen, aiheena vakuutusoikeus.
http://www.jarviradio.net/index.php?option=com_content&view=article&id=439:audiovakuutusoikeus&catid=37:aanileikkeet&Itemid=70

... jokohan viimeinkin vaalirahoitukset aletaan Suomessa saamaan avoimiksi ja läpinäkyviksi?


Hännisen Vepeä radioaalloilla  1

Ulkoistetun vakuutusetsivän tarina jatkuu. Nyt radioaalloilla.

* * * *

Vepe Hänninen: Minä, vakuutusetsivä
Veli-Pekka Hänninen. Kuva: WSOY.

Tv-sarjoja ja elokuvakäsikirjoituksia kirjoittanut Vepe Hänninen kuvaa esikoisromaanissaan vakuutusetsivän karua arkea. Kirjan päähenkilö Reko Laulumaa on ulkoistettu vakuutusyhtiö Kullervosta. Yksityisetsivänä hän pyrkii saamaan aikaan vakuutusyhtiöille myönteisiä helppoja päätöksiä. Hän vakoilee vakuutuksenottajia ja etsii keinoja, joilla vakuutusyhtiö Kullervo voi hylätä korvaushakemuksen. Hänninen kirjoittaa ajankohtaisesta aiheesta ja sivuaa myös vakuutuslääkäreiden toimintaa.

Dekkarimainen romaani sotkee vakuutusyhtiö Kullervon myös rahanpesuun ja kyseenalaisiin sijoituksiin.

Vepe Hänninen keskustelee kirjansa teemoista toimittaja Seppo Puttosen kanssa.

Viikon kirja Kulttuuritunnilla ti 8.1.2013 klo 17.20,
uusinta su 13.1. klo 8.20

Myös kuultavissa jälkikäteen osoitteessa:
http://yle.fi/radio1/kulttuuri/viikon_kirja/

* * * *

"Tunnetun käsikirjoittajan Vepe Hännisen esikoiskirja Minä, vakuutusetsivä (WSOY) kertoo Reko Laulumaasta, joka Adolf Hitlerin tavoin sinnittelee yhdellä kiveksellä maailmassa, jossa olisi täysi työ selviytyä kahdellakin."

Noilla rekotiikkaan viittaavilla sanoilla houkutellaan kirjasta kiinnostuneita sukeltamaan "Minä vakuutusetsivä" - kirjan saloihin Facebookissa.
https://www.facebook.com/MinaVakuutusetsiva


Vakuutuslääkärijärjestelmä avataan  1

Hyvää uutta vuotta kaikille! Aurinko paistakoot ja uudet ideat kukkikoot!

Oheisena vapaaseen levitykseen tietoa tänään virallisesti aloittavasta ministeri Risikon työryhmästä. Toivottavasti porukat ymmärtävät, että tekemätöntä työtä riittää kaikille. Yli yhdistys-, puolue- ja aaterajojen.

Tämä työryhmä on erinomaisen hyvä mahdollisuus saada vuosikymmeniä tiedossa olleet perustuslain vastaisuudet ja epäkohdat julkisuuteen.

Vastus on valtavan kokoinen ja miehittänyt valtaosin kaikkien alatyöryhmien paikat. Aivan kuten mainiossa Ryhmäteatterin Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmässä osuvasti kerrottiin.

Suomen todellinen hallintamuoto korporativismi esittäytyy tässä työryhmässä. Todellisessa elämässä. Kovana ja korskeana.

Siksi on tärkeää, että tieto tämän työryhmän olemassaolosta liikkuu mahdollisimman laajasti. Kysehän on kaikkien suomalaisten lakisääteiseen vakuutus- ja sosiaaliturvaan liittyvistä asioista.

Itse toivon, että mahdollisimman moni ottaa yhteyksiä ensinnäkin niihin potilas- ja kansalaisjärjestöihin, joiden jäseniä ovat. Ministeriöiden virkamiehiin, alueidensa kansanedustajiin, meppeihin ja tiedotusvälineisiin.

Vaikka hiomalla yhdessä useamman kohtalonkaverin kanssa mielipidekirjoituksia paikallisiin lehtiin. Tämän Suomen sisäisen Berliinin muurin murtamiseen tarvitaan kaikki mahdollinen tarjolla oleva apu.

Muuten asioita mietitään tässä työryhmässä taas kerran 5 vuotta, 10 vuotta, 15 vuotta jne.

* * * * * *

maanantaina, joulukuuta 31, 2012
Vakuutuslääkärijärjestelmän avaava työryhmä

Huomenna se sitten virallisesti käynnistyy.

Vakuutuslääkärijärjestelmän ja vakuutuslääketieteen kattavaan läpivalaisuun tähtäävä ministeri Risikon työryhmä. On tärkeää, että työryhmän toiminta on mahdollisimman avointa.

Aiheesta kirjoitti Helsingin Sanomat pääkirjoituksessaan 17.8.2012 tällaisella otsikolla: http://ajankuva.blogspot.fi/2012/12/vakuutuslaakarijarjestelman-avaava.html

* * * * * *

Aika mielenkiintoinen yhteensattuma....

Kun painan tämä kirjoituksen julkaistavaksi kello on 20:13

;-) x 2013