Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Suomen ihmisoikeustilanne 2014.

Nyt Saa Riittää - suurmielenosoitus > Helsinki 4.9.2014  5

Hyvää yleistason tietoa NSR (= Nyt Saa Riittää) - mielenosoitusliikkeestä osoitteessa http://nytsaariittaa.info/

Minkälaiseen muotoon liike muovautuu; on vielä arvoitus. Ja hyvä niin, koska esimerkiksi näiden graniittikaltereiden takana on useita mätäpaiseita, jotka tulee viimein saada avoimeen auringonvaloon.

Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?
Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?

Avainjuttu on tietysti se, että onko Arkadianmäellä yhtään kansan edustajaa. Vai ovatko he kaikki korporaatioiden edustajia? Yli kaikkien puolue- ja aaterajojen. Suomen todellinen hallintamuotohan on korporatismi. Perustuslain vastaisesti ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella.

* * * *

Yksi orastava teema NSR - mielenosoitusliikkeen ajettavaksi, onkin mielestäni Suomi oikeusvaltiona ja avoimena demokratiana. Oli sitten mittapuuna muut Pohjoismaat ja/tai länsimaiseen demokratialeiriin kuuluvat maat. Muuten Suomen valtion kuin EU:n legimiteetti on oleva jatkossa olematon. Ainakin, kun kansalaisten tiedot vallitsevasta todellisuudesta kasvavat.

Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.
Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Pisimmälle tuo härski kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten piirissä.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta 27.2.2014 seuraavasti:
"Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi."

Tuon kirjoituksen jälkeen tulikin sitten täysi hiljaisuus....

* * * *

Tällöin voidaan puhua Sande Parkkosen blogissaan oivasti kiteyttämästä mafiamentaliteetista, joka ylittää vakiintuneet puolue-, aate-, - yhdistys-, ikä- ja varallisuusrajat myös Suomessa. Myös verovaroin kuin mainosrahoitteisesti toimivien tiedotusvälineiden piirissä.

Mafiamentaliteettiin kuuluvia rikollisuuden lajeja, joita ei olla toistaiseksi määritelty lainsäädännössämme, ovat ainakin seuraavat kuvassa valotetut.

Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus
Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus

Ja se mitä ei tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjata eikä korvata.

* * * *

Avain kysymys on tietysti se, että jatkaako tiedotusvälineiden yhteiskunnastamme tarjoama journalismi, salakavalan propagandan asuun puettuna? Tästä linkkisetistä lisää. Ja nimenomaisesti lakisääteisten vakuutusten maailmaan peilaten:

← Korkein hallinto – oikeus | Osa 5/5
Korkein hallinto – oikeus | Osa 4/5 →

Kanava
Posted on kesäkuu 11, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Kansanvallan eli demokratian tilanne on mielestäni ollut Suomessa huono jo vuosikymmenten ajan. Kanavia vaikuttaa toki on, mutta ne ovat erilaisilla manöövereillä taitavasti tukittu.

Vuonna 2013 Suomessa vietettiin kansanvallan (mitä se kulloisessakin aikaikkunnassa tarkoittaakaan) 150 – vuotista juhlavuotta. Viralliselta nimeltään ”150 vuotta säännöllistä valtiopäivätoimintaa” (Lähde: Eduskunnan internet-sivusto). Eikä tuossa juhlavuodessa mitään. Kuinka moni sen edes huomasi?

* * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Suurmielenosoitushan on Suomen mittapuussa kysymyksessä vasta, kun yli 1 000 mielenosoittajaa tulee paikalle.

Joten laita Sinäkin, niin halutessasi, tietoa tästä 4.9. mielenosoituksesta Helsingissä, eteenpäin omassa verkostoissasi sekä laita iskulause- ja banderolli-mielikuvituksesi laukkaamaan. Kiitoksin ja hyvän loppukesän toivotuksin.

Tässä muutamia oman sisäisen ajatuspajani tuotteita, joita saa vapaasti kehittää edelleen. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä.

"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"

* * * *

Vain yhdessä toimien; voimme olla enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Se voi olla se suurin voimavara NSR-liikkeessä, jota todellisen valtakoneistomme voitelijat alkavat, pikku hiljaa, herkällä korvalla kuuntelemaankin....


Ihmisoikeusselonteko  6

Joukkoistaminen tarjoaa monia mahdollisuuksia. Nyt Sinullakin on mahdollisuus antaa kannanottosi perus-ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa. Aikaa on 30.4.2014 asti.

Meneekö maagisen 1 000 kannanoton raja rikki?
Meneekö maagisen 1 000 kannanoton raja rikki?

Tästä Otakantaa.fi linkistä alkuun:
https://www.otakantaa.fi/fi-FI/Selaa_hankkeita/Perus_ja_ihmisoikeudet_Suomessa
> Menossa olevat osallistumiset

Toteutuksesta vastaavat oikeusministeriö ja ulkoasiainministeriö. Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja korjausta vaativat kohdat perus-ja ihmisoikeuksien toteutumisessa säteillään valaiskoot!

* * * *

Eikä tässä vielä ihan kaikki. Monet Teistä lukijoista saattavat ihan perustellusti epäillä, ettei Suomessamme ole mitään perus- ja ihmisoikeuksien toteutumiseen liittyviä epäkohtia.

Niin minäkin vielä 1900-luvun lopussa, vakuutusoikeusneitsyenä uskoin. Mutta toivon, että nämä tässä lausunnossa esiin tulevat asiat eivät tule Sinulle tai läheisillesi liian tutuiksi.

Lausunto vakuutusoikeuslain lakiluonnokseen OM 10.3.2014 OM/4/32/2006 - Velpe ry.pdf
https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/f1117f9b-e419-4772-a91e-dfa30c40562a/4e906bab-c3bd-4fe4-8370-3b810fca61b0/LAUSUNTO_20140412021501.pdf
Linkki luettu 23.11.2021

Muuta en paljasta kuin sen, että Alexander Stubb osuu etusivun kommentissaan naulan kantaan...


Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio  5

Yksi mielenkiinnoisimmista asiakirjoista on ollut pari päivää kaikkien saatavilla. Sosiaali- ja terveysministeriön nettisivuilta. Latausnäkymä .pdf-muodossa olevalle noin 100 A-4 sivun katsaukselle näyttää tältä:

Ministeri Risikon vetämä työryhmä on ollut murtamassa tabuja.
Ministeri Risikon vetämä työryhmä on ollut murtamassa tabuja.

Isot rispektit ministeri Risikolle, että on ottanut asiakokonaisuuden avoimeen käsittelyyn. Painetta tulee varmasti kokoomuksen ja vakuutus- sekä finanssialan sisältä.

Toivottavasti avoimen joukkoistamisen avulla kaikki kiinnostuneet voivat antaa lisäyksiään ja huomioitaan jatkotyöskentelylle. Perusteilla oleva neuvottelukunta tulee olemaan ratkaisevassa asemassa, mitä oikeasti tapahtuu. Vai jämähtävätkö hyvät aikeet paikalleen? Taas kerran.

On siis hyvä tiedostaa, ettei hetkessä tapahdu mitään. Eikä ehken 10-15 vuoden kuluessakaan. Aiheesta kiinnostuneille oivia monitorointivinkkejä aikajanoista, jotka koskevat aiempia yrityksiä suitsia vakuutusalan ylivertaista asemaa:

1. Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antamassa päätöksessä dnro 489/2/96, hänen lainsäädäntömme vastaiseksi katsomansa , liitepäätösmenettely on edelleen vakuutusoikeudellisessa tuomioistuinjärjestelmässä täysimääräisessä käytössä.

2. Myös Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antama päätös 1124/2/99 sosiaali- ja terveysministeriölle on parannusten kohdalta jäänyt toteutumatta. Tuo päätös koski nk. asiantuntijalääkäreiden puolueettomuutta.

3. Oikeuskanslerin antama päätös 496/1/05 lääkärijäsenten ja lääkäriasiantuntijoiden riippumattomuutta koskien on jäänyt myös mielestämme toteutumatta.

4. Kelan tutkijana toimineen, Maija Sakslinin, vuonna 2003 vakuutusoikeutta koskevassa selvityksessä esiintuomat epäkohdat ovat käsittääksemme edelleen vuonna 2014 voimissaan vakuutusoikeudessa ja sen alaisissa lautakunnissa.

5. Ulla Nevalaisen kirja vuodelta 2004 > Haista home vakuutusoikeus - kuuluu jokaisen vakuutustaisteluun joutuvan potilaan perusvarustukseen.

Lähde: Oikeusturvan ajankuvan VOLF - työryhmä

Tiesitkö muuten jo tämän? Maija Sakslin - niminen henkilö toimii tällä hetkellä eduskunnan apulaisoikeusasiamiehenä, joten hänen näkemyksiään koko kuvan hahmottamiseksi lienee saatavilla?

Vaan, voisivatko eduskunnan oikeusasiamiehenä toiminut Riitta-Leena Paunio sekä sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana toiminut Tarmo Pukkila; eläkkeeltä käsin antaa tietotaitoaan potilaiden/vakuutettujen aseman parantamiseksi?

Kukkosen listasta pääsee hyvään alkuun. Siis, jos ollaan tosissaan korjaamassa epäkohtia ja perustuslain vastaisuuksia.

Eikä tässä kaikki. Tuon viimeisen postauksen kommenttiosiossa tietoa täydellä työkyvyttömyyseläkkeellä (työeläkejärjestelmä) ja täydellä tapaturmaeläkkeellä (tapaturmavakuutusjärjestelmä) työtapaturman tai ammattitaudin takia olevien määristä.

Vakuutuslääkärijärjestelmää koskevaa keskustelussa vakuutusala puhuu mielellään vain toisesta. Ja toimittajatkin tuntuvat menevän vipuun. Ainakin tähän mennessä.