Näinkö valtaa ostettiin?

  • WilleWau

Nova Groupin tiimoilta kuulenemme vaalirahoituksen vaikuttavuudesta vielä paljon lisää. Ellei sitten vastuuhenkilöitä ala katoamaan tai kupsahtelemaan kiihtyvään tahtiin.

Ylen Uutisissa 9.9.2009 kerrottiin muun muassa seuravaa:

"Nova Group maksoi kannatusmaksuja Kehittyvien Maakuntien Suomelle 145 000 euroa vuosina 2007-2008. Yhdistyksen kokonaistuki ehdokkaille oli yli 400 000 euroa.

Lisäksi Nova Group maksoi kansanedustajaehdokkaita tukeneen yhdistyksen ilmoituskuluja yli 42 000 eurolla. Nova Group oli laskuttanut ilmoituskulut Kehittyvien Maakuntien Suomelta, mutta ei saanut suurimmasta osasta maksua.

Kun mukaan otetaan myös muita puolueita lähellä olevat vaalitukijat, Novan rahaa meni kaikkinensa noin 250 000 euroa vaalirahoitukseen."

Uutistietojen mukaan Suomeen voi ostaa mieleisen hallituksen yhteensä 500 000 eurolla. Minusta se on erittäin halpa hinta.

Yksi täysin kyntämätön tutkintalinja on mielestäni tässä Ylen uutisessa esille tuotu kansanedustajaehdokkaiden ilmoituskulujen maksaminen.

Mitenhän mielellään tiedotusvälineet avaavat reskontratietonsa tutkiville journalisteille, jotka voisivat todentaa mahdolliset ehdokkaiden vaalirahoitusilmoitusten ja ilmoituslaskujen maksaneiden tahojen eroavaisuudet....?

Hyvinkin näyttäviä vaalikampanjoita mainoksilla käyneillä ehdokkailla on ilmoitettuina varsin pienet rahasummat vaalirahoitusilmoituksissaan.

Monialainen mediatalo Sanoma Oy näyttänee tässä avoimuudessa muille mediataloille esimerkkiä?

2 kommenttia

V.C. Mikko

13.9.2009 10:17

Tässä hullussa yhteiskuntamallissamme tuo vallan "ostaminen" on sisäänrakennettu juttu, joten miksi se nyt sitten niin ihmetyttää?

Parempikin yhteiskuntamalli olisi olemassa, mutta eihän se ihmisiä kiinnosta, kun voi paskassakin rypeä!!! *hullua porukkaa* :o(

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:45

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus