Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ravinto.
Seuraava

Ostin piimää..  1

..itselleni hyvin hyvin todennäköisesti vasta ekan kerran tänään ! =D Hieno saavutus eikö ? =p Muistan kyl joskus ostaneeni vanhemmille tai vanhuksille mutten kyllä vielä omaan huusholliini. En inhoa piimää, mutta joitain tuotteita ei vaan jostain syystä tule niin ostettua tai sitten lainkaan kuten piimän kohdalla on ollut. Kai sitä turtuu helposti aika samoihin elintarvikkeisiin ja pikkasen tekee sitten vaihtelua niitten kanssa. Nopeuttaa kaupassakäyntiäkin. Toki kaikkea uutta pitää aina välillä koklata ! Herkkujen kohdalla etenkin.. =D Mutta toi piimä. Niin vatsani on yksi ehkä heikkoimmista kohdistani kun jo pienestä pitäen on aina toisinaan ollut vähän kipeä. Sekä ruansulatusvaivoja on ollut että myös stressiperäistä kipeytymistä. Perhosia vatsassa jännittäjä-tyyppiä olen kai hiukan !?

Olen kuullut ja huomannut sen itsekin että piimä auttaa vatsavaivoihin. Tämän olen oppinut jo "kotoa" ja useamman kerran ennen juonut sitä vanhempani luona ja myöhemminkin toisinaan suunnannut sinnepäin jos muutakin asiaa on ollut sopivasti ja eikun piimää vatsavaivoihin sinne vaan juomaan ! =D Nyt kun olen puurtanut viime päivinä tosi ahkerasti kynän kanssa samoissa asennoissa hieman liikunnan kustannuksella ja maha on hiukan reagoinut tähän pakkomielteiseen hiukan stressaavaankin touhuun pahimmillaan joka tosin on mukavaa ja nautittavaakin ja itseni mielestä lähes pakollista. Joten ajattelin nyt sitten sopivaan saumaan tänään ottaa ruokavaliooni mukaan uuden tuotteen, piimän ! =)


"Kiva ylläri" !  3

Olin äsken meneväni kauppaan mutta käteistä oli niin vähän lompakossa että oli pakko mennä automaatin kautta. No ekassa oli joku toimintahäiriö eikä seteleitä saanut. Sama juttu myös toisessa. Kolmannen automaatin luota tuli porukkaa ja kysyin et saako sieltä rahaa ? Ei toimi ei, sain vastaukseksi. No sitten ei käytykään kaupassa.. ja just kun tänään oon syönyt jääkaappia tyhjäksi. Enää ei oo kuin jotain makaroonia tai riisiä muttei mitään proteiinipitoista niiden kanssa. Lihapullat vikat meni jo eilen ja tänään meni myös vikat hedelmät omenat ja banaanit, myös porkkanat. Nyt on pakko turvautua pakastimeen ja marjoihin. Pitäis siellä mansikkaakin olla. Jos tekis puuroa vaikka iltapalaksi ja mansikoita sitten siihen !?

No jotain positiivistakin kuitenkin toki löydän "kauppareissusta". Olipahan aika happirikas lievästi sateinen keli ja hyvää extralenkkiähän tuokin vaan oli. Taidankin jatkaa huomenaamuna lievää kidutusta ja käydä aamulenkillä ilman aamupalaa, sitten kauppaan vielä kävellen ja takaisin muovipusseja raahaten ja sitten vasta pääsisi syömään.. Mites usein teillä on käynyt noin että automaatit ovat juuri temppuilleet kun olisitte tarvineet rahaa ja sen takia joku juttu olisi jäänyt sitten kokonaan tekemättä ?


Mcennedy-American way.  1

Eli innostuin tänään ostamaan lidlstä vähän amerikan herkkuja. Tai no 2 eri sorttia vain tällä kertaa. Ois siellä muutakin ollut, mut ei nyt liikaa kerralla.. eli aamuhetkiin hankin Cornflakesiä vaahterasiirapin kera sekä suolasen nälkään ja herkkuhetkiin vaikka tv:tä katsellen Chilli sipsejä.

Vatsakin sai äsken kyytiä kun kävin 1 h 40 minsan reippaalla lenkillä. Kyllä, paino on jo lähtenyt pikkuhiljaa taas laskuun päin. Ja nyt saa nauttia Kultaisen Liigan yleisurheilusta. Pelasinkin naisten korkeushypyssä Vlasicia pitkävedossa. Tämä tällä hetkellä ylivoimainen nainen onkin voittanut putkeen jo ties kuinka monta kilpailua. Kymmeniä jo, joten hyvä varma. Pääsi tuon kautta pelaamaan tuplia ikäänkuin sinkkuina; sen verran varma tää peli kyllä on.


Karkkipussi !  1

Uhmailen tässä vaan itseäni vaikka kesäkuntoonkin pikkuhiljaa pitäisi jo yrittää päästä ! =D Ostin meinaan karkkipussin naposteltavaksi tuossa v-loppuna. Ja ostan karkkia muuten todella todella harvoin ! Enemmänkin herkkunälkään menee jotain pullaa tms. shipsejä tai suklaata. No tällä kertaa himoitsin kuitenkin Haribon Color-rado karkkipussia enkä suotta sillä olipahan muuten vaan herkullinen sekoitus makeisia njam njam.. kerrallahan se pussi katosi suuhun.. =P Olettekos itse maistaneet sitä ? Entäs muuten, miten usein sitä karkkia pitää saada ?


Lykopeeni, polyfenolit & lutiini jne.  1

Homman nimi on tämän päiväisessä blogissani ikääntymistä vastaan taistelu ruuan avulla. Kaikkihan jo ennestäänkin varmaan tiesivät että kasviksissa, hedelmissä & vihanneksissa on paljon hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita & muita hyödyllisiä ainesosia. Nämä vitamiinit tms. suojaavat kehoa vapaita happiradikaaleja vastaan jotka taas tuhoavat ihmisten soluja aiheuttaen pahimmillaan sairauksia ja ennenaikaista vanhemista jos ei kehosta lainkaan pidetä huolta. Yksi hyvä keino niitä vastaan on terveellisten ruokien popsiminen.

Ajankohtaisia tutkimuksia on tehty kasvisten erilaisista vaikutuksista ihmisen ikääntymistä vastaan. Tutkimustulosten perusteella niillä todellakin voi olla huomattavakin merkitys tässä taistelussa vanhenemista vastaan. Marjat kuten mustikka esim. näyttäisi parantavan ikäihmisten muistia. Pinaatti taas parantaa näköä kun liiallinen auringonvalo puolestaan taas heikentää sitä. Tomaatti taas suojaa auringolta, iho ei pala niin helposti kun popsii tomaatteja usein, kokeessa oli merkittävää hyötyä tämän suojaavasta vaikutuksesta. Ja alkoholi kohtuudella, etenkin punaviini & sen polyfenolit ovat sydämen toiminnalle ja verenkierrolle hyväksi !

Eli muistakaapas nyt sitten kaikki ottaa ensi kesänä rannalle mukaan niitä tomaatteja tai tomaattimurskaa josta saa vieläkin helpommin hyvän annoksen suoja-ainetta liiallista auringonsäteilyä vastaan ! Niin minä ainakin aion tehdä.. Ja niin älkää myöskään kuitenkaan unohtako sitä aurinkoöljyäkään.. aurinko vanhentaa ja tuhoaa soluja jos siitä liikaa nauttii eikä ymmärrä edes suojautua. Tomaatti on vain hyvä lisä pitää iho kunnossa. Niin eikä suinkaan ole pahasta silloin tällöin naukkaista myös paria lasillista punaviiniä vaikkapas hyvän seuran kera koska se on todellakin terveellistä lääkettä sydämelle ! =)


Seuraava