Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ravinto.
Edellinen

Laihduskuuri alkaa olla jo todellisuutta.. =)  1

Alan siirtymään pikkuhiljaa sanoista tekoihin.. annoin jääkaapin päästä ensin lähes tyhjilleen & kävin kaupassa ensi kertaa nyt sillä tavalla pitkästä aikaa että herkut jäivät armotta lojumaan sinne kaupan hyllyille vaan.. =) Ostin paljon hedelmiä ja vihanneksia : mukaan tarttui tänään kunnon banaaniterttu, kurkkupötkö, paprika mix, tomaatteja & tummia luumuja. Äidin luona käydessä sain myös pussillisen omenoita suoraan pihasta =) Vielä jos kävisi joku päivä kysymässä marjoja pakastimeen kun niitä on aina aika ajoin tyrkyttämässä.. =)

Kasvisten lisäksi aion syödä myös paljon proteiinia jotta lihas ei olisi sitä mikä pääasiassa painon pudotessa olisi lähdössä.. Niimpä rahkat ja raejuustot, kananmunat, tonnikala ja lihapullat olivat myös ostoslistalla ! Huomasin myös lehdestä että ainakin K-Kaupassa oli Valion uutuusmaitoa tarjolla joten piti käydä ostamassa sitä pari purkkia ! Se on rasvatonta plusmaitoa jossa on normaaliin maitoon verrattuna 50% enemmän sekä proteiinia että kalsiumia. D-vitamiinia taas on 100% enemmän kuin normaalissa maidossa.

Tein myös toisen uuden tuotekokeilun ja ostin Tokmannista Nutrilett-ravintovalmistetta jossa on 25 pussillista kevyttä ateriankorvikepussia laihduttamisen tueksi. Niissä on paljon kuitenkin vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja toki kunnon ravintoaineitakaan unohtamatta. Näitä on hyvä kyl vetää 1-2 päivässä niin päivän kalorimäärä ei tosiaankaan kohoa sitten yhteensä liian suureksi.

Nyt vielä odotan sen tilaamani laihdutuspaketin saapumista.. ja sitten vähän ajan päästä vauhtiin päästessäni poltetaan rasvaa niin että tirisee.. :P


Uusi maku, jännää ! :P  1

Joo olen ollut jo jonkin aikaa maustetun tonnikalan ystävä. Ennen 90-luvulla kun piti vähän punttia koittaa alotella nostelemaan, luin jostain bodaus-lehdestä että tonnikalassa on paljon proteiinia.. no sille tielle olen jäänyt että nykyisinkin sitä tonnikalaa säännöllisesti aina syön. Aluksi vaihtoehdot olivat lähinnä tonnikalaa vedessä tai öljyssä & vähän eri merkkejä, laadukkaampaa tai halvempaa tavaraa..

..Kunnes löysin S-marketin hyllyiltä nämä maustetut Rainbown tonnikalat ! Njam njam.. =) Tonnikalan syönti tuli näin entistä mukavammaksi ! Makuja on aika monia ja ne kaikki ovat kyllä tulleet jo monet kerrat tutuiksi. Proteiinimäärät vähän vaihtelevat riippuen paljon siinä on muutakin kuin varsinaista tonnikalaa. Oma suosikkini on ehkä chili-tonnikala, koska on mukava leikkiä lohikäärmettä sitä syötyä.. :p

Mutta mutta, tänään olin lähdössä hakemaan taas tonnikalasatsia & mitä silmäni näkevätkään : Uusi maku ! Yes ! =D Tämäpä mukava ja kaivattukin yllätys ! Tonnikalaa tomaatti-basilika-kastikkeessa hmm.. ja proteiiniakin keskimääräistä paremmin 100 grammassa eli 15g ! =) Miltäköhän se maistuu ? Kohtahan sen nään kun alan syöpöttelemään :)


Jääkaapin siivous !  1

Eilen tarjoutui hyvä tilaisuus pitkästä pitkästä aikaa siivota jääkaappi vanhoista muruista ja jäätyneestä nesteestä.. kun aamupalan jälkeen jääkaappi ammotti tyhjyyttään.. illalla sen tosin vasta hoksasin kun olin uutta tavaraa 3 kassillista sinne tuomassa.. joten ennen tavaroiden pakkaamista päätinkin puhdistaa jääkaapin & irroitin samalla kaikki irto-osatkin jotta lian sai joka välistä pois ! Se kannatti, sillä nyt se onkin harvinaisen hygieeninen ja siisti ! =)


Beta-alaniini  1

Oli palautusjuoma lopussa joten käväisin hakemassa luontaistuotekaupasta sitä lisää. Ja kun joka 20 euron ostosta saa leiman ja lopulta alennusta niin ajattelin sopivan tasasumman saadakseni ottaa jotain tuohon päälle. Ja sattumalta silmiini osui beta-alaniini-purkki. Olin lukenut tästä varsin uudesta "ihmeaineesta" jotain joten tuli otettua se sitten heräteostoksena. Mielenkiinnolla tässä nyt katsellaan vaikuttaako tuo aine positiivisesti treenaukseen ? Ainakaan sitä mahdollista sivuoiretta, ihon kihelmöintiä ei ollut havaittavissa parin ekan kokeilun yhteydessä. Sen tiedän että kreatiini ainakin vaikuttaa aivan selvästi, nyt kokeiluun siis beta-alaniini !



Uusien tuotteiden ilta !  1

Kävin kaupassa ja innostuin kokeilemaan tavoista poiketen harvinaisen paljon uusia tuotteita mitä en ole ennen kokeillut. Kävin kahdessa kaupassa ja toisesta tarttui mukaan tonnikalaa ja purkkaa. Tonnikalapurkeista valitsin niitä mitä en ollut ennen kokeillut eli mukaan tarttuivat tonnikalaa chilissä, persiljassa sekä sitruunassa & pippurissa. Mielenkiinnolla uusia makuelämyksiä odotellen.

Sitten ostin ekan kerran turkinpippuripurkkaa sekä uutta blue icebergs vicks-purukumia jota jo ehdin maistaakin. Tämä olikin jo todella jotain ihan uutta sillä luulin ensin että olin ostanut yskänkarkkia. Se oli aluksi kova ja kuin karkkia ois syönyt. Ehdin jo epäillä ettei tää ookaan purkkaa.. mut sitten piakkoin se pehmeni ja arvasin mitä tuleman pitää että purkkahan se sieltä alta loppujen lopuksi paljastui.. kokeilkaahan !

Oli niin pehmeitä ja tuoreen näköisiä paahtosämpylöitä etten voinut olla ostamatta. Huomenaamuna taatusti pistän paahtimeen nams.. =) Salmiakkimix-pussinkin ostin jossa on klassisia erilaisia salmiakkeja. Myös suklaalajitelman hankin jossa on 8 eri suklaata. Pandan lakumix-pussi tarttui myös mukaan sekä ennen korkkaamatonta Linessa-kevytjugurttia.

Kaiken kaikkiaan ostin tosi terveellisesti vaikka mukana muutamia herkkujakin oli. Dieetti on alkanut, mutta en ajatellutkaan herkutella joka päivä ! =) Pikkuhiljaa tai sitten mässäilypäivänä paljon kerralla ajattelin nautiskella nuo rasvaisimmat ja sokerisimmat tuotteet.

Tänään oli jälleen todella sosiaalinen päivä. Monen eri henkilön kera tuli taas juteltua. Milloin musiikista, milloin tietokoneista ja tulevista lähiseudun tapahtumista. Näin myös jotain erittäin kaunista eli jotain kivanoloista naista tietty =)

Ajattelin ottaa yhdestä kaveristani vähän mallia jonka kanssa harrastan toisinaan aina liikuntaa. Hän on minun ikäluokkaa ja huomaa että on hyvään kuntoon päässyt. Eipä ihmekään kun kertoi miten montaa lajia käy jatkuvasti pelaamassa.. pitääpä palauttaa itsellekin mieleen nuo nuoruudenpäivät ja alkaa tosiaan harrastamaan enemmän taas. Joku kesä tässä tuo kamuni olikin huomattavasti paljon tuhdimmassa kunnossa, nyt huippukunnossa posket ja vatsa tiptop kuten itsekin yleensä viimeistään aina dieetin jälkeen.. =) Eli hyvä motivaattori tuli nyt tuosta kamustani !


Vatsa sekaisin !  1

Maha pörisee kuin viimeistä päivää eikä niin ihme koska söin päivällä ruokapaikassa mahdottoman paksun ja pitkän kebabin, huh huh.. loppu oli jo tooosi hidasta syömistä ja huh huh miten oli maha täynnä sen jälkeen, vieläkään ei ole tarvinut syödä sen koommin.. Kaiken kukkaraksi join päivän mittaan myös 2 kuppia kahvia jota en normioloissa juurikaan juo. Tiedän myös sen että saan siitä joskus vatsavaivoja. Kyllä nyt on vatsalla asiaa ja paljon kun on niin juttutuulella ! =D


Maitopohdiskelua..  1

..tällä kertaa ei kuitenkaan asiaa maitorauhasista kuten eilen =P Tuli vaan mieleen kun satuin kattelemaa tota Pervo.. eikun siis "Perho tuli taloon"-ohjelmaa niin siinä Anna oli olympiavoittaja Satu Nummelan kanssa kaupassa käymässä ja meinasi laittaa kärryihin rasvatonta maitoa.. mutta Satu korjasi tilanteen sanomalla että väärä väri, punasta sen olla pitää ja että vettä saa raanasta.. Niin ja Satuhan on erittäin hoikassa kunnossa kuten urheilijan pitääkin joten mitä ihmettä !?

Tästä johtopäätös että ei yksi, kaksi tai kolmekaan vähän rasvaisempi tuote pilaa välttämättä koko ruokavaliota jos se muuten on hyvässä kunnossa eikä ylilyöntejä pahemmin tapahdu. Kaiken lisäksi elimistö tarvitsee myös vähän rasvaakin ruuasta joka päivä, se täytyy myös muistaa ! Vaan jos ei ole tarkkana sitä vaan meinaa tulla helposti myös kyllä aivan liikaa ja silloin on lihominen seurauksena.

Tuosta maidosta tulikin myös mieleen että muistampas tuossa aikoja kun rasvaton maito vasta teki tulojaan kaupan hyllyille, että yksi tuttavaperhe käytti sitä oikein esimerkillisesti laihduttaakseen tai pitääkseen koko perheen hoikassa kunnossa. Siinä oli vaan yksi virhe että yhden tuotteen ihmeellä muuten syöden melko raskaasti ei voinut vaan olettaa kovin dramaattisia tuloksia =P


Linessa-kevyttuotepäivä !  6

Näin lidlen mainoslehdestä että näyttäisi olevan spesiaali Linessa-viikko. Jaahas ajattelin että onhan sitä sentäs jotain tälläistä tuotetta ennenkin tullut kokeiltua. Ainakin raejuustoa ja jugurttia. Hertsyykeli sentään 2 sivua oli täynnä näitä tuotteita ja monia varsin mielenkiintoisia ja edullisiakin tuotteita. Joten ei sitten kuin tänään kauppaan mars ! Innostuin kovin nostelemaan Linessa-tuotteita sitten ostoskärryyn.. ja tälläinen ostoslista tuli pelkästään jo niistä spesiaalituotteista :

-Kevyt meetvursti
-Goudajuustoviipaleet
-Tuorejuusto light levite
-Kevyt salamipitsa
-Paprika perunalastut
-Sokerittomat suukot
-Kakkupalat vain 1% rasvaa
-Rasvaton metsämarjajugurtti
-Rasvaton raejuusto

Joo monenlaistahan tuossa & tuotteiden hankkimisen päätarkoituksena oli tietty että ahdan näitä kevyttuotteita ihan hulluna itseeni ja lihon ! ;D


Yllätin itseni..  1

..kun eilen illalla sain syötyä jääkaapin suurinpiirtein tyhjäksi. Joten tänään kaupungille lähtiessäni oli jo kauhea nälkä. Olin jo menossa kauppaa kohti kun tiesin että tulen myös viipyymään kaupunkireissullani useamman tunnin. Mutta oli ollut jo muutama päivä mielessä kunnon grillisapuska joten käännähdinkin viime hetkellä ennen kaupan ovea kohti grilliä ja ah tilasinkin vaihteeksi kunnon hampurilaisen njam njam.. pahin nälkä poistettu ja matka jatkui ja jatkuu yhä..

Edellinen