Kuntouttava työtoiminta

  • Vesiripuli

Voi herranjumala sentään. Mut ohjattiin pitkän työttömyyden jälkeen kuntouttavaan työtoimintaa, josta sai 9euron ruoka rahan sossumassien päälle. Menin töihin sinne aamusta ja työtehvät jakava henkilö sanoi, että menet ensimmäiseksi viikoksi molokin tyhjennys ryhmään. Olin siinä vaan, että ok..Vaikken tiennyt, mikä joku molokki edes on..Sitten lähettiin mädällä lava-autolla liikkeelle johon oli itseni lisäksi änkeytynyt 4 paskalta haisevaa juopposikaa. Ajettiin koirapuiston pihaan ja totuus valkeni..Mut oli laitettu ryhmään, joka tyhjensi koiranpaska tankkeja koirapuistoista..Lähin välittömästi takas kotiin ja sain 3kk karenssin.

4 kommenttia

Kimipiks

10.2.2015 18:37

Mitähän tuohon sanoisi...ymmärsiköhän kirjoittaja haistattavansa paskat niin itselleen, kuin myös yhteiskunnallisesti ja ympäristöllisesti merkittävälle työlle, sekä niille muille jotka kyseistä työtä tekevät...onnea valitsemallasi tiellä!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ondalf

10.2.2015 22:11

Paitsi, että hän ei tehnyt työtä. Kuntouttava työtoiminta 9e päiväkorvauksella ja ilman mitään eläkettä tai sairaanhoitoa. Tekisitkö sinä samaa? Onnea myös valitsemallasi tiellä ;)

Tämä oli siis linkattu Uuninpankkopojan blogiin tämä teksti, ja täten myös lainaan sieltä tekstin tähän:

"-- Näistä töistä ei makseta palkkaa, vaan tekijä saa työmarkkinatuen ja yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tämä on ministeriön ohjeen mukaista laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa. Tukea ja ohjausta tarjoavat sosiaalihuollon ammatilliset pätevyysvaatimukset täyttävät ammattilaiset. Näinhän asian on pakko olla, koska ministeriö on antanut kuntia velvoittavat ohjeet. Näinhän asian on pakko olla, koska asioihin hyvin perehtyneet toimittajat kirjoittavat positiivisesti aktivointitoimista. --"

Kimipiks

14.2.2015 12:32

Hyvä kommentoija. Olet oikeassa, kuntouttava työtoiminta on AKTIVOIVA sosiaalipalvelu, jonka tavoitteena on ehkäistä työttömyyden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia toimintakykyyn, vahvistaa elämän- ja arjenhallintaa sekä työ -ja toimintakykyä sekä ehkäistä syrjäytymistä TARJOAMALLA MAHDOLLISUUTTA TYÖTOIMINTAAN ja muihin palveluihin.

Itse olin ennen työllistymistäni kuntouttavan työtoiminnan piirissä n. 1,5 vuotta, jona aikana sain osallistua työtoimintaan erilaisten työtehtävien kautta.
Kokemani mukaan "paskatöitä ei ole, ainoastaan kokemus miten erilaisista työtehtävistä suoriutuu"

Onnistumisen kokemuksen lisäksi minulle luotiin tukiverkosto, joka mahdollisti terveydenhuollon, osallistumisen aktiiviteetteihin matkakorvausten, kuntosalilippujen sekä erilaisten harrastustoimintojen muodossa.

Minulle kyseinen "palvelu" sopi huomattavasti paremmin kuin passivoiva "sossumassi" palvelu. Asenne ratkaisee.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus