Internet Kill-Switch

  • Del Aholainen

Jenkit valitsivat Suomen maailman hienoimmaksi maaksi, joten maailman hienoimman maan kansalaisena lähetän pienen viestin meren yli... ali kaukaisille länsinaapureillemme: ette omista Internetiä, ettekä voi sitä sulkea. Viime kuussa naapurit ilmoittivat aikovansa rakentaa sähköpääkytkimen tyylillä toimivan paniikkinappulan, jolla Obama saisi paineen kasvaessa ainakin osan verkosta alas.

Koko idea kuulostaa erittäin hämärältä, enkä voi olla raapimatta päätään pohtiessaan motiivia moiseen. Jenkkien senaatista on tullut perinteistä poliittista informatioköyhää löpinää kriittisistä tiloista. Painettaisiinko paniikkinappulaa ennaltaehkäisevästi hyökkäysten välttämiseksi? Missä osassa terrorismi on? Estetäänkö hyökkäykset ajamalla verkko alas? Sekoaako Obama ja pyjamassa naureskellen panee eräs yö kaiken paskaksi? Tuliko kellekään muun verkkokalvoille mielikuva Tarja Halosesta paituli päällä?

Jos vakavoidutaan, niin netin tappaminen on ajatuksena yhtä hellyyttävä kuin lapsi, joka haluaa isona astronautiksi. Kumpaakaan tuskin tulee tapahtumaan. Olisi varmasti mahdollista eristää osa Jenkkejä sivistyneestä maailmasta, mutta koko Internetin ajaminen alas ei vain toimi. Vai onko Jenkeissä tyydytty siihen, ettei tarvitsekaan, kun omat ovat turvassa pelottavalta maailmanlaajuiselta verkolta? Jatkakoon Nigerian pojat postitteluaan ja venäläiset kräkkerit kuutamourakoitaan, kunhan oman maan ympärillä on muuri.

Suomi varmasti pärjäisi oikein mukavasti, vaikka Yhdysvallat pimentäisi itsensä maailmankartalta ja palaisi takaisin agraariseen elämäntyyliin. Spämmiboksin sisältö vähentyisi radikaalisti ja iltapäivälehtien artikkelit parantuisivat yli sadalla prosentilla, kun toimittajat eivät voisi enää suomentaa jenkkiartikkeleita. WTC-iskusta kuultaisiin parin vuoden päästä. Suuri osa Facebookista katoaisi sinne, minne sen luonnoksen olisi pitänyt joutua seitsemän vuotta sitten.

Unelmoidahan saa aina, sanoo tuleva astronautti. Mutta yhtä varmaa kuin hämmentävän huonot lakiehdotuksetkin, on varmuus siitä, ettei tällaista infrastruktuuria pystytä kaatamaan millään paniikkinappuloilla. Seuraavaa Wikileaks-vuotoa odotellessa Yhdysvaltojen isoille kihoille voisi hankkia mukavat geelitäytteiset stressipallot. Lisätään painetta vielä kertomalla, että ruotsalaiset piraattipuolueen jäsenet ottivat Wikileaksin palvelimet huomaansa.

5 kommenttia

Anonyymi

18.8.2010 13:42

Suosittelen tutustumista Internetin rakenteeseen. Juurinimipalvelimien sulkeminen aiheuttaisi aikamoisen kaaoksen, joka kestäisi kauan. Tosin siitä varmasti toivuttaisiin ajan kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.8.2010 20:31

Suosittelen edelliselle kommentoijalle myöskin tutustumista juurinimipalvelimien sijaintiin. Suurin osa juurinimipalvelimista sijaitsee Yhdysvaltojen ulkopuolella (toimivat anycast-periaattella ja takaavat desentralisoidun palvelun).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

19.8.2010 07:19

Toivottavasti Newsweek-voitosta tai juuri sen takia tätä rakasta Suomea itseäänkin päivitetään ajantasalle. Kohtahan maamme on jo 100-vuotias ja esimerkiksi maamme ajantasalla oleva kytkentäkaavio puuttuu edelleen. Ideoita kehiin. Lähtötilanne netistä hakukoodilla - Suomi 2.0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.8.2010 16:37

Amerikkalaiset pelkää niin tarvitsevat nappia josta painaa.
http://riknik.weebly.com/1/post/2010/08/internet-users-under-heavy-monitoring.html

http://riknik.weebly.com/1/post/2010/08/collateral-damage-and-wikileaks.html

Ei koskaan tiedä minkälainen Kiinalainen tai muu terroristi tulee piuhaa pitkin. Kiinalaiset on pieniä ja mahtuu niihin johtoihin helposti. Siinä on sitten hyvä painaa nappia kun tulee hätä. Sitä nappia sitten kanniskellaan samanlailla kuin ennen vanhaan sitä ydinnappia. Obamalla on kaksi salkku toisesta lähtee ydinohjukset ja toisella suljetaan netti kun rupeaa pelottamaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi