Shoppailu-Masennuslääke

  • bbHennaK

Kuinka moni rakastaa shoppailua? Minä en voisi kuvitellakaan, että en pääsisi ihaniin kauppoihin ihastelemaan kenkiä, vaatteita ja laukkuja. Apu huonoon mieleen löytyy minulle nykyään Guessin liikkeestä. Olen ihastunut totaalisesti heidän laukkuihinsa, koruihin ja kaikkeen mahdolliseen. Ostin juuri upeat farkut ja tunsin itseni täydelliseksi nuo farkut jalassa. Kuinka paljon mieleen voi vaikuttaa se vaatekappale, mitä pidät juuri yllä, ja ylipäänsä kaikki materiaali ja asusteet.

Kun olet kotona oloasussa ja allapäin, niin mitä tapahtuukaan kun puet yllesi lempifarkut, upean topin tai vaikka sen lempimekon. Sitten vielä vähän meikkiä ja upea laukku. Minä ainakin tunnen oloni hetkessä upeammaksi ja mieli muuttuu iloiseksi. Sama asiahan pätee mielestäni myös juhlafiilikseen. Jos olen istumassa iltaa hyvien ystävien luona tai kotona verkkareissa voi menofiilis jopa yllättäen lopahtaa. Meno on huipussaan juuri silloin, kun olet tip top ja tunnet olosi kauniiksi ja ilta voi alkaa. Juhlafiilis on valmis.

No entäs se shoppailu.

Siinä vaiheessa kun ostat itsellesi uusia vaatteita ja puet ne ekaa kertaa yllesi tunnet olevasi prinsessa ja kaunein. Shoppailu on mielestäni yksi terapiamuoto, ja se että ilahdutat itseäsi ostamalla jotain miellytävää itsellesi saa olon hetkessä tuntumaan loistavalta. Minä shoppailen aina yksin ja itse itseni kanssa ja se on parasta mielestäni. Kierrän lempikaupat läpikotaisin ja ostan kaiken mitä haluan. Siinä välissä on ihana käydä syömässä ja vaikka yhdellä drinkillä ja rentoutua. Shoppailureissun jälkeen olo on ihana ja iloisena aina soittelen kaikille ystävilleni. Ja kumma kyllä silloin tulee aina sellainen fiilis että olisi ihana lähteä tyttökavereiden kanssa ulos juhlimaan. En vielä tarkkaan tiedä miten tuo tunne tuleekin aina juuri shoppailun jälkeen, mutta silloin kun on lähtenyt ulos illalla vielä, niin ilta on ollut kaikinpuolin loistava. Paitsi jos ostamasi vaate, koru häviää. Kovasti jäin tämän viikonlopun jälkeen kaipaamaan guessin upouutta rannekoruani. Se on nyt löytänyt uuden paikan, omistajan :( Shoppailu on vähintään yhtä hyvää kun suklaa ja seksi.

Kirjoitettaessa soi bk duke, ellie jackson - release me

24 kommenttia

Anonyymi

12.1.2011 03:34

Ihanaa Henna et sä kirjoitat noin rohkeesti siitä kuinka upeeta ja hienoo on laittautua ja kiillottaa pintaansa. Jee hienoo jee jee! Parannetaan maailmaa, lähetetään Afrikan lapsille haute couturea, niin varmaan saadaan aidsikin kuriin pelkillä positiivisilla vaateihastelemisilla. Oi ja mitä kaikkea saataisiinkaan aikaan, kun puetaan sotilaat designvatteisiin, eihän ne voi muuta ku kikatella ja ihastella, kuka nyt enää sotisi ylipäätään. Vaatteita, meikkejä, kauniita upeita mekkoja ja lempifarkkuja vaan kaikille. Go Henna go!!!

Sulla on Henna sitten parhaimmat blogit ja fiksuimmat ideat, ei mitään länkytystä tylsistä seksijutuista tai tylsästä kokkaamisesta, vaan aitoa ja tärkeää asiaa noin niin kuin koko maailman kannalta.

Ihailen Sua Henna ja oon Sun ykkösfani, kirjoittele lisää äläkä masennu vaikka jotkut joilla ei oo elämää tuleekin tänne tyhmine epäuskottavine tarinoineen saastuttamaan cityn. Niillä ei selvästikään ole kauniita vaatteita ja siksi ne on niin masentunteita ja huomauttelee sulle kirjoitusvirheitäsi, joita Sulla ei siis edes ole.

Mä oon siis Sun ykkösfani ja sun staili on WOW.

Henna 4ever!!! If u know what I mean :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

12.1.2011 09:09

Kai se on ajanilmiö, että Citynkin blogit muuttuvat entistä enemmän maksetuiksi tekstimainoksiksi. Muistahan Hannakin pitää näissä kirjoitteluissa liksat kohdallaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 09:36

Jep jep... Olithan jokin aika sitten HM:n pukukopissa sovittamassa vaatteita ystäväsi kanssa... Shoppailen aina yksin....Kannattaa puhua ja kirjoittaa totta.. (pieni valhe) mutta kuitenkin... Uskottavuutesi kuin on muutenkin pohjalukemissa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 11:50

Minäkin koen itseni aina prinsessaksi osteltuani hienoja merkkialusvaatteita. Olen tosin mies, mutta sehän ei menoa haittaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 11:59

Osuit niin sanotusti asian ytimeen. En ennen tätä blogia ole 36-vuotiaana naisena hirveäsi löytänyt yhtymäkohtia omaan ajattelumaailmaani, mutta nyt napsahti bullseye ihan merkkiä myöten! :) On vasta keskiviikko kun tätä kirjoitan, mutta suunnittelen jo lauantain shoppailureissua (yksin tietty, siten voi ottaa vain itsensä huomioon ja saa mennä minne haluaa :) ) ja tietenkin sitten uusissa vaatteissa prinsessana radalle...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 12:02

Ihmettelen suuresti millä rahalla sinä ostat ihania vaatteita sun muuta kaupat tyhjiksi! Ainakaan verotukseen ilmoittamasi ansiot riittääs hädin tuskin ruokaan! Joten sponssaako joku vai teetkö töitäsi pimeänä????? please, vastaa rehellisesti

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 16:38

Kuten huomaat Henna, niin Sinulla on kaksi erillistä faniryhmää: a) avoimet fanit ja sitten ne jotka eivät malta pitää silmiään erossa blogistasi, mutta parodioivat a-ryhmän ihailijoita. Todellisuudessa hekin ovat faneja ja kuuluvat b-luokkaan. He ovat piilofaneja. Miksi kukaan muu kuin fani olisi kiinnostunut blogistasi? Siis jos se kerran on niin täynnä kirjoitusvirheitä? :))) Näin se on Henna. Sua rakastetaan, mutta on eri asias myönnetäänkö sitä vai pidetäänkö se salassa.

Nyt on Henna myös sillä tavalla, että tähän b-kategoriaan liittyy kateellisia. He pyrkivät blokkaamaan a-ryhmän fanittajien kirjoitukset monillakin eri keinoilla. Kerron näistä keinoista myöhemmin. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 17:19

Kannattaisi käydä joskus vaikka kirpparilla, ei aina tulisi ostaa uutta ja kallista. Säästäisit samalla oman pienen osasi luonnonvarojakin.
Shoppailu ei varmana kyllä auta jos on niinsanotusti ihan oikea masennusolo, uskoakseni blogisi käsittää sellaisen masentuneen olotilan, jossa nyt on ollut hieman huonosti nukuttu yö takana tai joku on sanonut "vääriä" totuuksia päin naamaa. Ylenmääräinen shoppailuholismi on suoraan jenkkileffojen tarjoama vaihtoehto sille, että ongelmiin etsittäisiin joskus ihan oikeita ratkaisujakin tai yritettäisiin selvitä arjen vaatimista paineista.
Lisäksi on kyllä harmillista jos voi kokea itsensä kauniiksi vain jonkin vaatekappaleen tai laukun ansiosta. Ihmisen olisi hyvä olla sinut itsensä kanssa myös ilman mitään keinotekoisia koristekappaleita (eli ihan omana pienenä itsenään, ilman meikkejä tai uusia farkkuja).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 18:28

Mutta miksi ihmeessä tätä aina selitettään sillä, että on kotona allapäin? Missä on syy jos ei viihdy ihan arkioloissa vaan aina pitää olla jotakin juhlan tuntua ja ekstraa? Oletkos Henna sitä miettinyt? Itse ainakin viihdyn hyvin kotona ja olen päässyt aika hyvin eroon turhasta shoppailusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

12.1.2011 20:46

Pintakoristelutarvikkeet. Check. Ihan jees keino saada itsensä näyttämään nätiltä, kauniilta, upealta, kunhan se ei muutu ainoaksi tavaksi tuntea olevansa jonkin arvoinen tai ylipäätään olemassaoleva. Itsensä arvostava ihminen ei inhoa itseään eikä ”masennu”, vaikka istuisikin illan kotona jalassaan vanhat verkkarit – nehän saa pois, ei ne määrittele häntä ihmisenä. Toisaalta sitä voi istua täydessä tällingissä ja silti ihota niin itseään kuin seuraansa. Menofiilis syntyy yleensä päässä. Vaatteilla on vähemmän painoarvoa, eikä sitäkään kaikille.

Shoppailusta voi tulla myös todellisuuden pakokeino ja pakkomielle. Ostetaan kauniita tavaroita, joilla ympäröidään itsensä ja samalla piiloudutaan todellisuudelta jatkuvaan juhlimiseen, pitäähän uudet vaatteet näytää muillekin, eihän niitä vain itseään varten ole ostettu! Takaraivossa kihelmöivä ikävä ajatus tai orastava paha olo vaiennetaan uudella rannekorulla tai lasillisella jotain promillepitoista niin baarissa kuin kauppamaratonin puolivälissäkin.

Alakuloisuutta ei siis mietitä sen tarkemmin, vaan lähdetään ostamaan upeita vaatteita ja koruja ja laukkuja. Mitäs sitten, kun alakuloisuus eskaloituu ahdistukseksi, pahaksi oloksi, pelkotiloiksi, masennukseksi? Ostetaanko enemmän, kalliimpaa vai mennäänkö ehkä sitten jo oikeaan paikkaan ostamaan sitä, mitä oikeasti tarvitsee, (mielen)terveyspalveluita? Vai mennäänkö sittenkin tyylilleen uskollisena ensin ostamaan jotain nopeaa mielihyvää tuottavaa, kuten uudet hiukset, uudet huulet tai uudet rinnat?

Peiliin voi katsoa monella tapaa ja sieltä voi nähdä muutakin kuin täydellisyyden tunteen tuovat Guessin farkut. Myös itsekseen olemisen taito tylsistymättä (esim. perjantai-illan viettäminen kotona yksin eikä radalla bilehilekavereiden seurassa) kertoo henkisestä kypsyydestä. Katsoakseen omaa pintaa syvemmälle ei enää pelkkä peili riitä, tarvitaan jotain, mitä ei voi ostaa: itsetuntemusta. Onko sulla Henna sellaista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leccare

12.1.2011 20:56

Asiaa puhut. Kävin vastikään ostamassa villapaidan ja se lämmitti niin sydäntäni kuin muutakin kehoa. Toivottavasti löydän vastaavanlaista iloa huomisesta shoppaiilurupeamastani.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

13.1.2011 13:11

Sääliksi käy sinua Henna...
Pidemmän päälle voisi olla hyvä tarkastella mitä tunteitaan shoppailun avulla yrittää tukahduttaa, varsinkin jos mieliala noin paljon muuttuu "turhan" kuluttamisen myötä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bbHennaK

13.1.2011 14:11

Minä tienaan rahani päivätyöllä, ja oman yritykseni kautta..ulosottovelan lyhentämisen ja laskujen jälkeen saan tehdä rahoillani mitä lystään..shoppialu on MUN masennuslääke..jos jonkun on vesisateessa käveleminen tai kirjan lukeminen se ei oo multa pois..! onko mun shoppailu teiltä..ei..ja ei en elä teidän verorahoilla..huomaan muutamasta kommentista kyllä että katkeruus paistaa kun ei edes rahoillaan saa nuudeleita :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bbHennaK

13.1.2011 15:02

ja tohon hm juttuun niin ehkä ei tarvii pilkkua viilata...kai olen joskus sattunut kaverinkin kanssa käymään että voi hellalettas sentään..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.1.2011 11:59

Minkälainen yritys sulla muka on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.1.2011 12:30

Henna mitä annettavaa sinulla on julkisuudelle? Oikeasti? Pidätkö itseäsi esimerkillisenä?

Menit bb-talossa naimisiin ja teit kuntoremontin, so? Vielä pari kuukautta sitten myit karvojasi, sillä olet varmaan repinyt tähän asti suurimmat otsikkosi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.1.2011 14:09

Eipä ole katkeruutta tai kateutta. Helppo vetää tämä kortti aina esille. Olet itse itsestäsi erittäin negatiivisen leiman jättänyt.. Sinun käytös on aivan toista mitä yrität näillä blogeillasi tuoda esille.
Minusta olet mm. hävytön ja häikäilemätön.
Noihin saavutuksiin mitä olet omasta mielestäsi saanut aikaiseksi yltää varmasti meistä jokainen jos vain haluaa.Ei paljoa vaadi.
Muuten minullakin on oma yritys....ym.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.1.2011 18:30

Sulle kirjotellaan kyllä kauheita kommentteja:( Ei kaikkien tarvii tykätä kaikista mutta ei tarvii silti tulla naljailemaan ja haukkumaan.

Näidenki ihmisten kuva susta on median antama, ja media nyt antaakin aika oikeanlaisen kuvan aina:D

Jonna

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

15.1.2011 19:03

Ei ole median antama kuva. Omin silmin nähtyä ja korvin kuultua, useasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.1.2011 06:59

Hävytön ja häikäilemätön?! LOL Ei Henna mikään hävytön ja häikäilemätön ole. Tämä on taas näitä... elämättömiä... kateellisia... Henna on suomalainen nainen kauneimmillaan ja loistava lähettiläs Suomelle laajemminkin! Go girl!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.1.2011 20:38

Sulla on ulosottovelkaa???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.1.2011 03:27

"Kierrän lempikaupat läpikotaisin ja ostan kaiken mitä haluan"

Voisikohan tuo selittää ne ulosottovelat? Yhtälö jossa huomioidaan neidin, anteeksi siis rouvan, vuosihankkeet ja se, että ostetaan kaikki mitä halutaan, johtaa vääjäämättä ylivelkaantumiseen. Ja kukas sen sitten maksaa? Viime kädessä tavalliset työtä tekevät veronmaksajat jotka ostavat mihin on varaa. Näiden varattomien shoppailijoiden oikeudenkäyntikulut ym. lankeavat sitten meidän muiden maksettaviksi.

Ja ei, en ole kateellinen masennusoireitaan hoitavalle kouluttamattomalle parikymppiselle sinkkurouvalle missään määrin. Lähinnä tämä vapaamatkustajien toilailuiden maksumiehen rooli hieman ottaa pattiin, mutta tärkeintä on bling bling.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.1.2011 11:00

Eihän Henna osaa ajatella... Pääasia että yrittää näyttää kauniilta Huom! yrittää...
Henna elää tässä ja nyt, välittämättä toisista tai seuraamuksista, erittäin lapsellista ja vastuuntunnotonta toimintaa.
Sitten ollaan "kiikkuun" itseään vetämässä kun tulee takapakki ja asiat eivät menneetkään niin hyvin.. ja taas masennusta lääkitään shoppailulla jne.. kierre on valmis.. Ulosottoon velat vain kasvaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

19.1.2011 21:44

Paitsi että oikeasti masentunut ei jaksaisi lähteä shoppailemaan, eikä häntä innosta itsensä koristelu. Elämä on mitään antamatonta, eikä jaksa hoitaa välttämättä niitä yksinkertaisimpiakaan arjen askareita. Lievään alakuloon voi toki shoppailu tai mikä aktiviteetti hyvänsä tuoda piristystä.

Shoppailua en sinänsä suosittelisi jatkuvasti piristysmielessä.. ei ole kovin kestävä ja ekologinen keino. Itseään voi toki hemmotella ja hieman glamouriinkin pukea ihan niillä tarpeilla mitä kotoa löytyy. Ei tarvitse aina ostaa uutta... lisäksi voi tietysti tuunata vanhempia vaatteita ja/tai koukata kirpputorille.

Enemmittä jorinoitta Hennalle iloa kesän odotukseen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi