Tavallista rallia

  • Iiro Lehtonen

Rallin MM-sarja kyntää tällä hetkellä hyvin syvällä. Kun mestaruudesta kisaa vuodesta toiseen käytännössä vain kaksi tallia ja kaksi kuskia, rallin kuninkuusluokka kurvaa polkuja kuin iskunvaimentimet pohjassa – eteenpäin ei juuri päästä, mutta melkoinen kolina kuuluu kauas.

Uusin epämiellyttävän taustamölyn aiheuttaja oli viikonlopun Jordanian ralli. Katsojat saivat huomata, että aavikon kuumuudessa syntyy lähes yhtä täydellisiä ideoita kuin suomalaisen saunaillan jatkoilla. Osakilpailun viimeisenä päivän syntyi veivausfarssi, jossa ennen ensimmäistä erikoiskoetta rukattiin lähtölistaa tallien toimesta sopivaan järjestykseen. Näin yritettiin välttää sitä, etteivät tallien voitosta taistelleet kuljettajat joutuisi auraamaan Jordanian hiekkateiden paksuja sorakerroksia ihan ensimmäisenä.

Ja säätäminen syntyi sopivasti sen jälkeen, kun entinen rallikuski Armin Schwarz oli ehtinyt toteamaan, että Kimi Räikkönen on rallin maineen pahin syöpäläinen. Ei Armin, kyllä tallit tekevät sen maineen lokaamisen ihan itse.

Räikkönen ajoi tällä kertaa jopa ihan hyvin, vaikkakin omien sanojensa mukaan vauhti ei ollut kummoista. Varmistellen maaliin ajaminen on kuitenkin Räikkösen ainoa tapa saada tuntumaa ajamiseen. Metsähallituksen puolella eivät taidot kehity. Ja tuskin se äveriäs isäukko-Red Bull Kimin sponsorina loputtomiin myhäilisi, jos rikas nulikka runttaisi kisasta toiseen menopelinsä puuhun aurausmerkiksi.

2 kommenttia

Pipboy81

6.4.2010 16:28

Ehkä surullisinta on se, että nämä ongelmat eivät ole mitään uusia mutta silti päättäjillä ei ole hyviä ideoita ainakaan auraus-asian korjaamiseen.

Toivottavasti WRC-autoista luopuminen riittää tuomaan pari, kolme kilpailukykyistä tallia mukaan.

Nähdäkseni Kimin suoritusten käsittely mediassa ei ole Loebilta ja kumppaneilta pois, vaan puhtaasti lisäpalstatilaa rallille.

En tajua yhtään, kuinka Schwarz voi väittää ettei Kimin vauhti tule parantumaan kauden edetessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

6.4.2010 17:55

http://www.youtube.com/watch?v=G1jCe-ZVelw

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi