Vatkaa eteen, vatkaa taa!

  • Sunniva Strömnes

Olin äskettäin pikkuveljeni kanssa opetusneuvos Åke Blomqvistin tanssikoulussa. Saimme hyvät naurut Åken heittämille vitseille. Hän sivalsi armotta kadetteja, jotka eivät pysyneet tahdissa tai osanneet askelkuvioita, mutta ei suinkaan ilkeämielisesti, vaan hassusti. En usko, että kenellekään tuli paha mieli harjoituksissa, päinvastoin. Paras näky oli ehdottomasti harmaahiuksisen Åken livenä vetämä diskotanssi. Hirnuin näylle kuin hevonen kevätlaitumella, samalla kun yritin vatkata vartaloani Åken opastuksella.

Nyt Åken diskotanssi on taas saanut yllättävää julkisuutta. Tanssinopettajan vaimo Leena kertoi äskettäin Ilta-Sanomille, että Diesel-vaateyhtiön diskotanssivideossa Åken polvet on vaihdettu. Tilalle on laitettu jälkikäteen toisen henkilön polvet, jotta Dieselin tennarit saadaan mukaan videoon.

Hassua kyllä, polvet ovat juuri se asia, josta muistan Åke Blomqvistin. Kävin nimittäin kauan sitten erään naiskollegan kanssa haastattelemassa tanssigurua. Äke siirsi heti haastattelun alkuvaiheessa tuolinsa eteenpäin, jotta hän pääsi lähemmäs daamia, eli minua, ja sai laitettua polvensa minun polvieni väliin. En pystynyt liikkumaan taaksepäin, koska istuin sohvalla. Ensin tuli hieman epämukava olo videohaastattelua tehdessä, mutta sitten huomasin, ettei Åke tarkoittanut mitään hävytöntä. Hän ei lähennellyt minua. Tanssinopettaja on vain niin tottunut laittamaan polvensa naisten polvien väliin tanssia opettaessaan, että teki sen huomaamattaan haastattelutilanteessakin. Hänelle on yhtä luonnollista olla naista lähellä ja koskettaa naisen polvia kuin syödä voileipiä.

Suosittelen lämpimästi Åke ja Leena Blomqvistin tanssikoulua (http://www.tanssikoulublomqvist.fi/) kaikille, jotka haluavat oppia valssia, humppaa, tangoa, rokkia ja etenkin diskotanssia. Kaupan päälle saa kunnon naurut, koska Åke opettaa huumorikielellä. Voin kertoa, ettei tälle elämykselle löydy vertoa.

Ps. Tanssilattialla Åke Blomqvist on kingi niin kuin alla olevasta Youtube-videosta näkee. Lantio liikkuu ees ja taas, ja jotkut liikkeet ovat kuin suoraan sänkykamarin puolelta. Suorastaan kuumaa kamaa!

2 kommenttia

tictac

10.2.2010 08:53

Olen eri mieltä Åkesta hyvänä tanssiopettajana. Hänellä on kyllä kokemusta ja taitoa opettaa, mutta hän ei ole hyvä opettaja. Olen itse käynyt useamman tanssikoulun ja -seuran kursseilla ja Åke on ehdottomasti lyhytpinnaisin ja ilkeimmin sivaltava opettaja mitä olen tavannut. Minusta opettajan ei pidä piikitellä ensimmäisellä tunnilla oppilasta, joka ei heti opi uutta kuviota tai askelia oikein. Kadettien itsetunto voi olla niin karaistunut, että he kestävät suoraan sanomisen, mutta tavallinen suomalainen mies, joka ylittää kynnyksen tanssikurssille, ei halua kuulla vartin jälkeen olevansa toivoton puujalka. Onneksi itse en joutunut tulilinjalle omien tanssikilometrieni johdosta, mutta sääliksi kävi ihmisiä, jotka nolattiin kymmenien muiden edessä. En myöskään pitänyt hänen mukahauskoista sovinistisista jutuistaan.

Minusta tanssiminen on hauskaa ja rentoa puuhaa ja sitä voi myös opetella sellaisten opettajien tai ohjaajien johdolla, jotka ottavat oppilaansa huomioon.

ps. tuo video on kyllä parasta antia Åkelta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.2.2010 13:27

Myös MINI on ottanut Åken viimeisimpään mainosvideoonsa.

http://www.youtube.com/watch?v=pv_T9Q5FVIw

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi