Palapaisti ála Petteri Helander

  • prefect

Tutustuin Petteriin tämän tyttären, Outin kautta 15 vuotta sitten. Petteri teki vaikutuksen nuoreen miehenalkuun ruuanlaittotaidoillaan ja eräällä toisella piirteellä mitä ihailen kovasti vielä nykyäänkin. Petterillä oli tapana tuoda kukkia joka lauantai käydessään kaupassa. Olen itse yrittänyt ottaa tämän saman tavan käyttöön, mutta olen valitettavasti joutunut pettymään liian monta kertaa. Minun ikäpolveni naiset ovat erittäin otettuja, kun he saavat kukkia mieheltä ensimmäisen kerran. Tarkennan, siis erittäin otettuja ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla he ovat otettuja ja kolmannella kerralla tuskin saa edes kuuluvaa kiitosta. Minusta näin hieno ele ei ole edes eilisen sanomalehden käärinpapereiden arvoinen, jos kohteelle tälläinen huomionosoitus on näin samantekevää.

Nyt voisi tulla aika kiukkuinen palapaisti, jos olisi mustapippurimylly kädessä. Näin se menee:

- 600-800 g naudan paistia tuuma x tuuma paloina
- voita ja öljyä paistamiseen
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl soijaa
- lihaliemi
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 l vettä
- ranskankermapurkki

Kuumenna valurautainen paistovuoka kuumaksi ja kaada loraus öljyä ja nokare voita vuokaan. Ruskista pinta kiinni lihoista ja lisää mustapuppuri, soija ja 3/4 vedestä. Sekoita vehnäjauho loppuosaan vettä ja kaada siivilän läpi sekaan, kun liemi alkaa kiehumaan. Lisää lihaliemikuutio ja laita kansi päällä 160 asteiseen uuniin 2-3 tunniksi.
Tämän jälkeen tarkasta pippurin määrä ja suolaisuus. Jos kaipaa lisää suolaa, mitä ei siis ole laitettu vielä ollenkaan, niin älä laitakkaan vaan lisää varovasti soijaa ½-1 rlk maun mukaan. Jos liemi on liian paksua, voit jatkaa sitä tilkalla vettä, muuten lisää ranskankerma joukkoon ja sekoita. Älä anna enää kiehua, vaan pidä lampimänä.

Palapaistin kanssa sopii mielestäni loistavasti Lapin Puikulaperuna, baby porkkanat ja maissi. Baby porkkanalle ja maissille kannattaa tehdä temput sekoittamalla joukkoon Herbamare-yrttisuolaa. Jos tule tappelu, että kuka saa nuolla loput kastikkeet, niin häviäjiä voi lohduttaa jaettu 2. sija maissin ja baby porkkanoiden hoitamisessa tuulen suojaan.

Josko kävisi niin, että palapaistia jää toiseenkin kertaan, niin älä säilytä sitä valurautapannussa sillä siitä irtoaa metallinen maku kastikkeeseen.

Kirjoitettaessa soi Poets of the Fall

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus