Tein eläintestin, tee Sinäkin !

  • Toni

Kuinkahan paljon näitäkin on ? Mut täs ois taas yksi..
http://www2.hs.fi/extrat/hsfi/omaelama/elaintesti/

Oma tulokseni :

Orava

Sciurus vulgaris
Pituus: 18 - 24 cm, häntä 14 - 19 cm
Paino: 200 - 390 g
Elinikä: 8 - 12 vuotta

Olet orava! Vaikka olet taipuvainen kiivailuun ja jossain määrin toisten hyväksikäyttämiseen, monet silti pitävät tarmokkuudestasi. Sinun voi olla vaikea päästää irti vanhoista tavaroista.

Oravan ruokalistalle kuuluu kuusen ja männyn käpyjä, sekä sieniä, kukkia ja marjoja. Orava syö tunnissa noin 24 männyn käpyä. Tupsukorvilla on tapana jemmata ravintoa joko maahan tai puiden oksille. Alkukesällä oravalla on hieman ongelmia ruokavaliossaan, sillä kävyt ovat jo pudottaneet siemenensä.

Oravan pallomainen pesä on läpimitaltaan 25 - 40 senttimetriä, ja pesän sisälämpötila pysyy 15 - 20 asteen tuntumassa talvellakin, sillä orava sulkee pesän oviaukon sisään mennessään. Rakentamisessa on usein hyödynnetty ihmisiltä pihistettyä vuorivillaa.

Vihastuessaan vilkasliikkeinen orava huiskii äkäisesti hännällään ja esittää äänekkäitä vastalauseita. Orava viihtyy parhaiten yksin, ja naaraat ajavat muut naaraat pois reviiriltään. Toisaalta kurrepariskunta voi viettää talvella yhteisiä öitä samassa pesässä. Oravien elinalue on tavallisesti muutamia hehtaareja.

Kurre kysyy : Mikäs Sinä olet ?

1 kommentti

KisuNau

17.8.2008 19:12

Saimaannorppa :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus