Intohimo ja vapaus

  • Terhi Majasalmi

Onko sinulle joskus joku sanonut, että koulutus ratkaisee kaiken? Kunhan vain käyt koulut ja hankit ammatin, sinulla ei ole hätäpäivää. Niin minäkin ajattelin ennen. Tai oikeastaan ajattelin niin, että jos hankin koulutuksen, minä pystyn etenemään urallani. Äitini ei koskaan edennyt johtajaksi, vaikka oli mennen tullen pätevämpi kuin muut, koska hänellä ei ollut korkeakoulututkintoa. Pohdin, että homma ei minulla saa jäädä ainakaan tästä kiinni, joten hain kauppakorkeaan. Pääsin ja valmistuin vuonna 2002. Valmistumisen jälkeen paratiisin ovet eivät kuitenkaan auenneet. Vuonna 2002 Suomi oli taantumassa ja vapaita työpaikkoja vastavalmistuneelle oli todella vähän. Lähdin myyntitöihin, koska työttömyys ei ollut varteen otettava vaihtoehto minun maailmassani.

Tänä päivänä parempi neuvo mielestäni on: ”Kasvata taloudellista vapauttasi joka päivä.” Tämä pitää edelleen sisällään sen tosiasian, että meidän tulee osata jotain. Meidän tulee osata jotain sellaista, mistä joku muu on meille valmis maksamaan, olimmepa sitten palkansaajia tai yrittäjiä. Pelkkä työ ja siitä saatu palkka ei kuitenkaan takaa sitä, että taloudellisesti meillä menisi hyvin. Siihen vaikuttaa se, miten ansaitut eurot käytämme. Pistämmekö kaiken menemään eli annammeko rahat toisille vai pidämmekö osan itsellämme ja saamme nämä eurot kasvamaan. Vai vielä karumpi vaihtoehto, pistämmekö kaikki menemään ja otamme vielä velkaa päälle?

Vapaus ei ole sitä, että hankkii itselleen koko ajan lisää velvoitteita eli kasvattaa kiinteitä kuluja omassa taloudessa, vaan sitä, että pystyy tekemään elämässään sitä, mistä oikeasti tykkää ja nauttii. Monet kasvattavat omaa varjoaan lisäämällä taloudellisia velvoitteita eivätkä koskaan pääse loistamaan, koska töissä on pakko käydä rahan takia. Kyllä minuakin hatuttaisi, jos tekisin viikossa 40 tuntia työtä, joka ei tunnu missään muualla kuin kerran kuukaudessa tilillä. Ja sekin raha haihtuisi sieltä salamannopeasti pois. Monet kuitenkin haluaisivat elämältään niin paljon enemmän, mutta eivät uskalla tehdä muutoksia, koska pelkäävät sen elämän puolesta, joka heitä kahlitsee. Hurja noidankehä, vai mitä? Koko jutun salaisuus on se, että tekee intohimoisesti sen mitä tekee ja kasvattaa taloudellista vapautta joka päivä.

Intohimoa viikkoosi
Terhi

Kirjoitettaessa soi Cheek - Mitä tänne jää

2 kommenttia

Reetta V.

17.9.2013 20:05

Hyvä teksti ja erittäin hyviä pointteja!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus