Elämässä tärkeintä on rakkaus

  • Kimmo Rasila
Elämän opiskelija
Elämän opiskelija

Elämäni tärkein asia tänään on usko siihen, että rakkaus lopulta voittaa.

Tuo ajatelmani kiteyttää kaiken sen, minkä turvin olen saanut kuluneet vuodet rakentaa elämääni totaalisesta tuhosta, kokonaan uudelleen. Vaikka minä monta kertaa menetin toivoni, vierelläni kulkenut ihminen, rakas vaimoni uskoi minuun, meihin, rakkauteen. Kiitos tuon ihmisen, saan tänään kirjoittaa tätäkin tekstiä, ollen äärettömän kiitollinen elämälle tästä toisesta mahdollisuudestani. Aion käyttää sen hyvin.

Aikoinaan elämä heitteli silmilleni lokaa enemmän kuin omiksi tarpeikseni. Koin konkurssin, avio-eron, isäni itsemurhan, läheisen ystävän kuoleman ja silti halusin elää. Monta vuotta pakenin tuskaa päihteisiin, lääkkeisiin, uhkapelaamiseen ja mihin tahansa, missä edes hetkeksi saisi hiljennetyksi sen päässä takovan tuskan, joka todellisuudessa oli sisälläni raastavaa tuskaa, joka halusi murtautua minusta ulos keinolla millä hyvänsä.

Loppupeleissä minut pysäytettiin. Luojan kiitos. Kävin läpi kuntotusprosessin, jonka avulla san kosketuksen itseeni, alkaen rakentaa hiekanjyvien kokoisista siruista luottamusta, jollaista en aikaisemmin elämänkokemuksieni kautta ollut uskaltautunut luomaan. Tänään tuo luottamus kantaa yli vaikeimpienkin vastoinkäymisten, ilman että minun tarvitsee palata entiseen itsetuhoiseen elämäntapaani. Tänään haluan elää, en kuolla. Siksi elän tätä päivää puhtaana, ilman pakenemista.

Ylläoleva kuva kiteyttää mielestäni tämän hetken kokolailla kauniisti. Kuvassa on muutaman kuukauden ikäinen perheenjäsenemme Remu, joka liittyi muonavahvuuteemme vajaa pari viikkoa sitten. Samassa hetkessä toteutui yksi pitkäaikaisimmista unelmistamme, oma koti. Unelma, jonka jo hautasin todella syvälle sisimpääni, ajatellen pahimmassa velkahelvetissäni, etten sitä koskaan saavuttaisi. Tänään se kuitenkin on totta.

Tänään meidän raitista, uutta elämäämme kanssani on jakamassa vaimoni, viisi lasta, neljä kissaa ja Remu, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, ilman että niitä tarvitsisi itse itselleen olla aiheuttamassa.

Kuten otsikossani jo totesin, elämässä tärkeintä on rakkaus. Se parantaa syvimmätkin haavat, luoden kokonaan uuden ihmisen.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus