Erokoulu miehille

  • Mirja Wuokko

Väestöliitto on tehnyt eronneille tai eroa harkitseville miehille suunnatun nettikurssin, johon voi tutustua helposti vaikka omalta sohvalta.

Ero aiheuttaa masennusta, ahdistusta ja epäonnistumisen tunnetta. Varsinkin miehet kokevat jäävänsä eron jälkeen yksin ja ilman tukea.

Väestöliiton psykologi Keijo Markovan mukaan kriisitilanne voi jumiutua tai kärjistyä, jos mies ei tunne löytävänsä ulospääsyä ahdistavasta tilanteesta. Markova varoittaa erotilanteen voivan altistaa ratkaisuille, jotka "vievät pohjan pois omalta tai toisen elämältä".

Erokoulu-kurssi tarjoaa erilaisia luentoja, tehtäviä ja kyselyitä, joiden avulla voi selvittää omia ajatuksia ja tunteita. Tehtävien pitäisi parantaa heikentynyttä keskittymiskykyä ja pelastaa työkyky ja elämänhalu takaisin.

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen mukaan erokoulun idea tuli poliisilta. Poliisin mukaan miehet eivät saa eron jälkeen tarpeeksi apua, eikä miesten hädästä puhuta riittävästi.

Erokoulussa on yhdeksän jaksoa, joita voi tehdä omaan tahtiin. Kurssi on maksuton.

Onko kellään kokemuksia Erokoulusta? Toimiiko?

6 kommenttia

shiwan8

16.2.2015 07:44

Jännää. Yhteiskunta siis maksaa naisille määrättömän määrän mielenterveyspalveluita ja käytännössä lomaa jos on vähän paha mieli. Sitten mietitään miksi miehillä saattaa pallo hukkua kun sama homma hoidetaan käytännössä kirjekurssilla. Kyseessä on siis ilmeisesti jonkin sortin self help-opas netissä.

Naurettavaa pelleilyä väestöliitolta. Hyötyaste on täysin sama kuin seinän tuijottamisella. Tämä nettikurssitus on käyttökelvotonta niille jotka eivät jo valmiiksi osaa ja jotka osaavat eivät tuolla mitään tee muutenkaan. Vähän sama kuin sanoisi masentuneelle että "mitä jos vaikka kokeilisit olla olematta masentunut".

Taas on keksitty töitä suojatyöpaikkalaisille ja lopputulos on selvästi nähtävissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vihaan kyllästynyt

21.2.2015 10:44

Millä tavalla sinusta shiwan8 naiset saavat mielenterveyspalveluita tai lomaa miehiä enemmän? Ja kuka maksaa naisille enemmän näitä palveluja? Eroon on aika hankala saada apua ihan sukupuolesta riippumatta, jos ei sitä hae.

Onneksi sukupuoliroolitkin varmaan ajan myötä tulevat muuttumaan niin, ettei miehillekään ole niin iso kynnys myöntää ettei pysty eikä jaksa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hänkki

23.2.2015 11:42

En ole koskaan täysin ymmärtänyt syytä miesten tapaan reagoida voimakkaammin eroon kuin naisten. Reaktio ei mielestäni ole muutenkaan linjassa miesten käyttäytymistapoihin. Ajatukset kuten elämän päättyminen, jonnekkin pakoon lähteminen tai vaikkapa epätoivon ilmeneminen väkivaltaisuutena eivät ole yleensä vastoinkäymisiin rationaalisesti suhtauvan miehen käyttäytymistapoja. Potkujen lisäksi, suhteen päättyminen on asia jota miehen on mielestäni vaikeampi käsitellä kuin naisen.
Tämä ei sen sijaan saisi johtaa Erokoulun tapaisiin nettikursseihin joka siis palvelee ajatusta jossa mies reagoisi itselleen epätyypilliseen tapaan ( lähemmäksi naisen tapaa ).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

25.2.2015 18:45

Vihaan kyllästynyt: Jo ihan se, ettei asiaan liity naisilla häpeää. Nainen saa olla lopussa ja saa tarvita apua. Teoriassa saa mieskin, mutta käytännössä mies saa siitä sosiaalisen piirinsä hylkimisen niskoilleen. Tämä, koska tasa-arvon edistyminen ei ole missään vaiheessa muuttanut miehen osaa miksikään 200 vuoden takaisesta, ainoastaan tarjonnut naisille enemmän vaihtoehtoja ja etuja. Lopputulema on se, että mies lunastaa edelleen ihmisarvonsa kyvyllään elättää perheensä ja olemalla henkisen terveyden osalta horjumaton kuin peruskallio. Jos mokaa toisen noista niin voi suoraan vetää ranteensa auki. Yhteiskunnan näkökulmasta sellainen mies kun on yhtä kuin kuollut, yleensä siinä lähtee lähipiiristäkin perhe ja osa kavereista. Suurin osa ihmissuhteista kun eivät nykypäivänä kestä tilannetta jossa odotukset eivät toteudu.

Hänkki: Evolutiivisesti erotilanteessa jossa yhteisiä lapsia ei kuulu kuvioon, nainen on saanut miehestä hyödyn irti ja mies on jäänyt tyhjän päälle. Pariutumisen funktio kun on naiselle vaistojen tasolla sitoa itseensä mies josta hän ja hänen jälkikasvunsa saa irti lisää resursseja paremman elämän mahdollistamiseen. Miehelle vastaava funktio on omien geenien jatkoon pääseminen. Koska nainen ei olennaisesti kärsi erosta tappioita, ei hänelle tule siitä niin kovasti henkistä taakkaakaan. Se nyt on kuitenkin käytännön tosiasia, että naiselle kuin naiselle löytyy aina mies. Ironista on se, että vaikka miehiä on naisia vähemmän ja pariutumiskelpoisia vielä sitäkin vähemmän niin miehet ovat ne jotka joutuvat taistelemaan pariutuakseen.

Ei mene tasan nallekarkit. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vihaan kyllästynyt

27.2.2015 10:47

Joo on varmaan ihan totta, että on yhteisöjä ja ryhmiä joissa ei ole ok jos mies tuo esille olevansa loppu. Tässä on varmaan suuria eroja, koska ainakin omassa tuttavapiirissäni tällaista kaiken kestävää miesihannetta ei enää tunneta. Tuohon varmaan voi jokainen (nainen tai mies) vaikuttaa sillä että miettii omaa käyttäytymistään ja odotuksiaan. Itseäni kyllä suuresti ihmetyttää se, mitä olen kuullut (lähinnä mieheltäni) siitä, että miehet hyvin harvoin puhuvat ikävistä tunteista toistensa kanssa muuta kuin tukevassa humalassa kun taas esimerkiksi kaverinaisten kanssa voi käydä tällaisia keskusteluja vaikka selvinpäinkin. Kummallista on.

Hänkki, tuo on kyllä mielenkiintoista myös että miesten reagointitapa on niin erilainen tällaisiin kriiseihin. Usein korostetaan että naiset saavat enemmän tukea sosiaaliselta verkostoltaan. Voi kyllä olla, että mieskin saisi jos tahtoisi sitä käyttää tai kokisi siitä olevan apua. Ei kai se väärin ole reagoida toiminnalla enemmän kuin puhumisella, jos sen toiminnan saa suunnattua ainakin enemmän rakentavaan kuin tuhoavaan suuntaan.

Single Karza

12.4.2015 01:53

Ei tälle 32 kesäiselle ainakaan ole mikään probleema myöntää ettei jaxa eikä tehdo itelle mitään seurustelukiemuroita. Elän ennenmmin vapaata laiffia täällä Finlandian pääkaupungissa ja käyn Stadin suomissa runsaissa tapahtumissa.
Ti 14.4. klo 19.15 geimataan naisten 1. käsipallofinaali HIFK-Dicken Helsingin Urheilutalossa. Kaikkee tämmöstä kliffaa ohjelmaa löytyy Helsingistä & vaikka mitä messuja yms tapahtumia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi