Naisten salaisuuksia

  • Mirja Wuokko

Monet miehet väittävät ihailevansa luonnonkauniita naisia. He eivät tiedä mistä puhuvat. Naiset joutuvat tekemään sikana duunia näyttääkseen vasta suihkusta tulleilta.

90-luvulla riitti ripsari ja kainalokarvojen ajelu. Entä nyt? Jotkut miehet kertovat vomitoivansa, jos näkevät naisen luonnontilaisen alapään. Kaikki muukin kehossa on jotenkin liikaa.

Ihan norminaisen asialliseen olemukseen menee tuhansia euroja.

Yhä useammille on tehty hampaiden oikaisu ja valkaisu, silmien taittovirheleikkaus, kestopigmentointi ripsien tyveen ja kulmiin, selluliittihoidot, rakennekynnet, lopullinen karvanpoisto, hiusten pidennys...kauneusleikkauksista en edes aloita.

Satasia kuussa, viuh vaan: hiusten tyvikohotus, raidoitus, väri - lähes 90 prosenttia suomalaisista naisista värjää tukkansa joka kuukausi (joten käytännössä juuri kukaan ei ole luonnonkaunis. Ihmisten värisilmä ei enää edes siedä ei-buustattuja sävyjä. En tunne yhtään aitoa blondia, joka ei auttaisi luontoa kirkastamalla väriään)....lisäkarvat päähän ja ripsiin ja tietenkin kaikki silikonia ym. aineita sisältävät tukan massaa lisäävät shampoot ja mömmöt sekä vahat, kiiltosuihkeet, suoristusraudat ym. elektroniikat. Kasvovoiteet, valokynät ja pikkujipot, joilla voi peittää väsymyksen, rypyt ja finnit (joihin tietysti on ensin vedetty antibiootteja, e-pillereitä, isotretinoiinihoito ja laserhionta). Pushupit, tukisukkahousut reisien kaventamiseen, peffan muotoiluun jne. mutta näähän on jo vanhoja juttuja.

Lista jatkuisi ja jatkuisi, vaan en ole kovin hyvin perillä kaikista nikseistä. Naiset eivät mielellään kerro kaikkea edes ystävilleen. Kävin ihmettelemässä Kauneus&Terveys&Muoti&Häät -messuilla perjantaina. Urheiluosastoilla oli väljää, mutta meikki-osastot olivat ihan tukossa.

Mitä salaisuuksia miehillä on? Perjantain penkkipunnerruksen ja hauispumpin lisäksi?

Kirjoitettaessa soi Paleface: Helsinki-Shangri-La

10 kommenttia

shiwan8

18.10.2010 07:39

Virhe. Luonnonkauniilla naisella on somistautumiseen seuraavat pakolliset asiat: Hammasharja, hammastahnaa, hiusharja, purkki hiustenpesu ja -hoitoainetta, vartalovoide, naamarasva, kynsiviila, kasvojenpesuainetta, mitä ikinä karvanpoistovälineitä katsoo tarvitsevansa (tavallisin taitaa olla se höylä), pinsetit ja kynsisakset.

Luonnonkaunis ei tarkoita sitä ettei kroppaa somisteta, se tarkoittaa sitä ettei siihen ole lisätty mitään luonnotonta. Puuteria tuskin lasketaan luonnottomien kirjoon, kyse ei kuitenkaan ole lähtökohtaisesti minkään olennaisen muuttamisesta tai lisäämisestä. Rakennekynnet, huulipunat, uudelleen maalatut kulmakarvat ja sellaiset ovat luonnonkauniin kielletty-listalla.

Se mitä nainen tekee oman kauneutensa eteen ei johdu miehistä. Se on kilpailua muiden naisten kanssa joko parhaasta miehestä tai sen parhaan miehen pitämisestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.10.2010 12:51

Kirjoittaja on nyt aika ulalla, ehkä hän on sosialiseerannut kovin rajallisissa piireissä?

Ns. norminainen käyttää tosiaan huomattavasti aikaa, vaivaa ja tuotteita muuttaakseen ulkonäköään päivittäin. Prosessi ei tyypillisesti tee hänestä kauniimpaa, ainoastaan eri näköisen. Poikkeuksena tähän on se osuus naisista joka oikeasti hallitsee ehostamisen.

On kuitenkin olemassa huomattavan suuri joukko naisia, joiden ehostautuminen koostuu suurin piirtein hiusten sitaisusta kiinni. Suuri osa näistä naisista ei tietenkään ole erityisen kauniilta, mutta jotkut ovat. Miesten haaveilut luonnonkauniista naisista kohdistuvat juuri tähän ryhmään, joka näyttää aina yhtä viehättävältä vaikka takana olisi neljä päivää telttailua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

18.10.2010 15:14

Liikun kyllä tavattoman luonnollisissa piireissä ;) ja olen kauneudenhoitotaidoiltani alikehittynyt: käytän fööniä pakastimen sulattamiseen.

Miehet usein sanovat arvostavansa luonnollista kauneutta, mutta moniko pitää maantienvärisistä hiuksista? Enemmistöllä naisista olisi oikeasti maantienväriset, aika kiillottomat hiukset. Entä rillipäisistä naisista? Meikittömistä naisista? Useimmilla maamme naisilla on lyhyet vaaleat ripset.

Monet käyttävät paljon voimavaroja ja varoja parantaakseen ulkonäköään. Tämä ei ole mikään oma mielipiteeni tai kaverigalluppini, vaan ihan nähtävissä tilastoista ja kaupan tarjonnasta. Kauneudenhoitoalan palvelut ja tuotteet ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti 2000-luvulla. Esimerkiksi hampaiden valkaisua ei juuri harjoitettu aiemmin historiassa, nyt sitä tarjoavat hammaslääkärit ihan normityönä ja kotihoitoon tarkoitettujen tuotteiden määrä on moninkertaistunut. Rakennekynsien laitto ja muiden hoitojen myynnin kasvu on ällistyttävä, vain muutamassa vuodessa laajalle levinnyt ilmiö.

Ihmiset ovat parannelleet ulkonäköään ilmeisesti aina, mutta ulkomuotoon kohdistuneet vaatimukset ja odotukset ovat useiden asiantuntijoiden mukaan voimakkaasti koventuneet viime vuosina (syinä vaurastuminen, lisääntynyt vapaa-aika, ylikansallinen media, pinnallistuminen?). Löysin mökiltä 80-luvun naistenlehden. Naiset olivat melko meikattuja, mutta muuten kummallisen luonnollisen näköisiä: eri mallisia, sieltä täältä pyöreitä, eivät kovin timmejä, mainosten mimmejä ei oltu leikelty tai photoshopattu, kaikilla ei ollut suorat ja valkoiset hampaat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

18.10.2010 17:55

Edelleen, luonnollinen kauneus ei ole synonyymi "kosahtamiselle" vaan tarkoittaa sitä ettei ulkonäkö ole kovin keinotekoisen toteutuksen tuote...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.10.2010 19:29

Okei onkohan joku lukenut Mungolifen ja Kaikki mitä rakastan -blogii? Vähän kuulostaa puoli hutaisulta tekstiltä. Sun pointti olikaan mikä? Ja näin btw kyllä noi sunkin profiilikuvat näyttää ihan photoshopatuilta. Omistitko sittekään ihohuokosia vaikka oletkin kovin "luonnollinen"?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

18.10.2010 21:22

Wuokko on oikeassa alusta loppuun. Naiset, joille ei olisi tehty ainoatakaan kauneudenhoidollista parannusyritystä, ja jotka silti näyttäisivät kauniilta jopa "neljän päivän telttailun" jälkeen, ovat äärimmäisen harvinaisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

20.10.2010 17:24

Itse jotenkin kuvittelin olevani suhteellisen luonnontilassa oleva nainen, mutta juttua lukiessani huomasin, että hopsan, kyllähän noita keinotekoisia kauneusvehkeitä löytyy omastakin kaapista, liiankin paljon. Eikä lähipiirissä ole yhtään yli 15-vuotiasta naista, jonka tukkaa ei olisi ainakin sävytetty... Hmm... Elämme keinotekoisia aikoja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.10.2010 22:08

Raja, joka vedetään luonnollisen ja keinotekoisen kauneuden välille, on mitä ilmeisimmin varsin häilyvä. Itse ihmettelen esimerkiksi joidenkin lestadiolaispiirien tapoja: meikkivoidetta, peitepuikkoa ja puuteria voi käyttää, mutta ei muita meikkituotteita. Hiukset saa kihartaa ja niihin voi ottaa myös permanentin, mutta niitä ei saa värjätä. En ymmärrä logiikkaa.

Samoin muistan ihmetelleeni taannoin ex-missi Essi Pöystin lausuntoa, jossa hän ilmoittautui luonnollisen kauneuden kannattajaksi, vaikka hänellä oli rakennekynnet sekä hius- ja ripsipidennykset, ja jos oikein ruvetaan hiuksia halkomaan, näkyi bikinikuvassa myös toppaukset liiveissä ja joko solariumissa tai suihkurusketuksessakin oli tullut käytyä. Haastattelussa ei mainittu, milloin Essin mielestä mennään keinotekoisen puolelle.

Itse määrittelisin luonnollisuuden ehostautumisen tavoitteen näkökulmasta ennemmin kuin sen mukaan, mitä tököttejä ja tekniikoita on käytetty. Osa laittaa hiuksensa ja meikkaa niin, että tavoitteena on luonnollinen, raikas ulkomuoto, osa suosii "luonnottoman" vahvoja hiusvärejä ja erikoisia leikkauksia hiuksissa ja haluaa myös näyttää meikatulta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.10.2010 19:44

No voi itq ja potku. Esteettisyys on ilo ja nautinto.

Jos on selkeästi huolitellun näköinen, jo haukutaan kilpaa luonnottomaksi kauneusihanteiden orjaksi, aivottomaksi kanaksi ja miestennielijäksi. Jos pesee naaman kerran kuussa käsisaippualla eikä tiedä mikä on epilaattori, on rintaliivejä poltteleva karvainen ja ällö feministi joka ei varmaan edes pese käsiään vessassa. Jep jep.

Mitä se 'luonnollisuus' sitten on. Onhan naiset jo muinais-Egyptissä käyttäneet kosmetiikkaa? Nykyäänkin naiset haluaa koristautua jollain tavalla kulttuurista riippumatta. Pikkulapsilla on monesti prinsessavaihe, vanhoilla mammoilla huulipunan, kynsilakan tai hajuveden käyttäminen voi olla viimeinen yhteys omaan naiseuteen ja nuoruuteen. Kyllä minä sanon, että halu muuttaa oman vartalon ulkonäköä vastaamaan omaa tulkintaa vallitsevista kauneusihanteista on ihan luonnollista ja tavallista.

Ja toikseen, miksi 'luonnollisuus' olisi parempaa kuin 'luonnottomuus'. Siitä, miten asiat ovat, ei voi suoraan johtaa sitä miten asioiden pitäisi olla.

Minusta tärkeämpää olisi arvostaa monenlaista kauneutta. Tai, esteettisyyttä. Minusta miehekäs butch tai puolikalju punkkarityttö voivat molemmat olla hyvännäköisiä. Minä arvostan sitä, että ihminen pukeutuu ja laittautuu huolellisesti ja tuo esille persoonaansa. Tykkää itsestään, vartalostaan ja piirteistään, ja korostaa niitä sopivaksi katsomallaan tavalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hofstadter

6.12.2010 09:38

Epävarmuus omasta ulkonäöstään sekä erinäiset yritykset parantaa sitä eivät koske pelkästään naisia. Deal with it.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi