Öinen pettäjä

  • Mirja Wuokko

”Yleisin raportoitu uni on sellainen, jossa kumppani pettää”, sanoo uniasiantuntija Lauri Quinn Loewenberg Yahoo.healthissa. Lukemattomat ihan asiallisetkin mediat lainaavat Loewenbergiä dosenttien ja proffien rinnalla. Nainen itse väittää analysoineensa 50 000 unta vuodesta 1996 lähtien.

Pettäjäuni-tulos on saatu 5000 hengen otoksella (en tiedä miten tämä on tutkittu). ”Yleinen painajainen johtuu universaalista pelosta jäädä yksin tai joutua petoksen uhriksi”, Loewenberg valaisee.

Näen paljon unia (tai siis muistan; asiantuntijoiden mukaan kaikki näkevät, mutta jotkut eivät muista), mutta en muista koskaan nähneeni unta, jossa kumppani pettää minua. Tämä heitti epäilyksen varjon ”uniasiantuntijaa” kohtaan. Jonkun oma kokemus ei tietenkään voi pyyhkäistä pois aitoa tutkimusta, mutta aloin vähän googlata Loewenbergiä.

Hän ei mainitse missään mitään muodollista koulutusta. Hän on siis itseoppinut guru. Hieman epäilyttävää. Hän mainostaa olevansa ekspertti, kirjoittaja ja radio- ja TV-persoona. Hmm. Tiedän paljon unista, koska olen höpissyt radiossa? Viimeinen niitti on hänen unitietosanakirjansa, jossa hän 5800 symbolin avulla tulkitsee unemme (instant interpretations!). Huutomerkkien käyttö ei myöskään vahvista uskoa asiantuntemukseen. Eikä siinä vielä kaikki. Loewenbergin taidot ovat taianomaiset, todistavat univalaisun kokeneet naiset omalla nimellään ja kuvallaan. Mitä tulee mieleen? Postimyyntiluettelot.

Montrealin yliopiston unilabran proffa Antonio Zadran tutkimuksissa ilmeni, että naisista noin 20% harrastaa unessa seksiä oman kullan kanssa, miehistä vielä harvempi. Eli oikean uniproffan mukaan öinen petturi olet sinä.

1 kommentti

shiwan8

27.12.2010 02:29

Juu, Zadran oli varmasti oikeassa. Naisen vietti kun on löytää ensin se mies jonka kanssa on turvallista elää ja sitten se toinen mies jolta otetaan ne siittiöt ja geenit. Samalla miehen vietti on levittää sitä geeniään ympäriinsä. Mikä järki siis olisi unessa jossa ei toteuta itseään tavalla tai toisella?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi