Orgasmikävely

  • Mirja Wuokko

Fysioterapeutit antavat naisille erilaisia vaginajumppaohjeita. Ne estävät virtsankarkailua ja ohessa parantavat seksuaalista nautintoa, sekä miehelle että naiselle.

Jumppaa kannattaa harrastaa jo nuorena. Fysioterapeutti kertoo, että jumppa – eli molempien eritteiden pidätysrinkuloiden jännittäminen ja rentouttaminen vuorovedoin - onnistuu vaikka kaupan kassajonossa seisten. Huipputreenaajat voivat tehdä jumpat kävelylenkillä.

Kyky seksuaaliseen nautintoon vaihtelee paljon enemmän naisten kuin miesten kesken. Seksologien mukaan miehet ovat paljon homogeenisempi ryhmä tässä asiassa. Osa naisista ei nauti koskaan, ei minkäänlaisesta, edes yksin harjoitetusta seksistä. Toisessa ääripäässä ovat nymfomaanit. Kivointa on olla nauttiva nainen, jolla ei ole pakkomielteitä.

Naisen kävelytyylistä näkee, saako hän hyviä orgasmeja. Juu-u. Belgialais-englantilainen tutkimus selvitti belgialaisneitojen orgasmitaustat ja otti nauhalle kävelynäytteet. Joukko seksologeja laitettiin arvioimaan (heille ennestään tuntemattomien) naisten orgastinen status.

Herkästi orgasmin saavat naiset kävelevät ripeästi, rennosti ja pitkin askelin. He heiluttavat peppua ja pyörittävät alaselkää ja lantiota runsaasti. Jäykästi liikkuvilla, joilla siis on keskimääräistä vähemmän orgastisia iloja, voi olla vikaa anatomiassa, tai ahdistunut mieli, mikä taas heijastuu huonona tasapainona ja lihasjäykkyytenä.

Vaihtoehtoselitys hienoon orgasmikävelyyn on hyvän itsetunnon ja antoisan elämän näkyminen koko olemuksessa.

The Journal of Sexual Medicine 15 Jul 2008

3 kommenttia

mariimaarit

25.7.2010 20:03

Varma on, itse taas harrastan tanssia monessa muodossa mutta paras mikä on auttanut selän kunnossa pitoon on itämainen tanssi ja myös sen avulla olen löytänyt tukevuutta koko vartaloon kävely ja kaikki kulkee rullavasti ja kauniisti! Ja seksi on ihanaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

27.7.2010 16:06

Kannatan naisten tanssiharrastusta, siis sambaa ja sellaisia enkä mitään säälittäviä tangoja. Syy on hyvin yksinkertainen, se on tehokasta liikuntaa ja muokkaa vartalon muotoa entistäkin paremmaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi